Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Μετεκλογικό “bonus” με μαζικές απολύσεις εργαζομένων “εθελοντών” και συμβασιούχων στον Δήμο Σαλαμίνας

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες μας ήδη ειδοποιήθηκαν οι εργαζόμενοι για να πάνε σπίτια τους ως και όλοι οι ειδικοί σύμβουλοι του απερχόμενου δημάρχου.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης θα είναι η αποδιοργάνωση των δημοτικών υπηρεσιών και κυρίως αυτή της καθαριότητας με επικίνδυνα αποτελέσματα για την υγεία των κατοίκων!
Μήπως αυτή η κατάσταση που ξέσπασε μόλις δυο-τρεις μέρες μετά τις εκλογές είναι μια καλά μεθοδευμένη υπόθεση ώστε να οδηγηθεί η υπόθεση στην παράδοση της καθαριότητας σε ιδιώτη;
Οι επόμενες μέρες θα ‘ναι πολύ δύσκολες και για την νεοεκλεγείσα δήμαρχο πριν καν αναλάβει επισήμως, έρχεται αντιμέτωπη με γόρδιους δεσμούς.

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

"ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ"


Όλη η Σαλαμίνα ενωμένη πρέπει να φέρει την αλλαγή την Κυριακή που μας έρχεται.

Αγαπητοί συνδημότες,

Όλη η Σαλαμίνα ενωμένη πρέπει να φέρει την αλλαγή την Κυριακή που μας έρχεται.
Φτάνουν πια τα μίση και οι έχθρες.
Όλοι ζητάμε μια καινούρια Σαλαμίνα, χωρίς δικούς μου και δικούς σου. 
Χωρίς έχθρες και αντιπαραθέσεις.
Έχω υποσχεθεί και σας το υπόσχομαι και πάλι ότι όλα αυτά θα αλλάξουν. 
Οι εκδικήσεις και τα μίση είναι για άλλους.
Από την Δευτέρα σηκώνουμε τα μανίκια και πάμε να κάνουμε επιτέλους έργο στο νησί.

Εγώ είμαι από την Σαλαμίνα.
Αγαπάω την Σαλαμίνα.
Και θέλω μια Σαλαμίνα όπως την ονειρεύομαι.
Γι' αυτό αγωνίζομαι και παλεύω.

Όλοι μαζί για την νίκη της Κυριακής.

Ανάρτηση απο f.b

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Για να μην αμφισβητούν την μνημονιακή «συνεργασία» και να φρεσκάρουμε την μνήμη κάποιων, “Verba volant, scripta manent” τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν, θα συμπληρώναμε και οι φωτογραφίες μένουν


Mε τον Υφυπουργό Εργασίας της Ομοσπονδίας της Γερμανικής Δημοκρατίας Hans-Joachim Fuchtel συναντήθηκε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας
Αναδημοσίευση από το SALAMINA PRESS
Μια ιδιαίτερη σημαντική συνάντηση για θέματα πολιτισμού και ανάπτυξης είχε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιάννης Τσαβαρής  στις 5-9-2012, στο ξενοδοχείο «ELECTRA PALACE», με τον Υφυπουργό Εργασίας της Ομοσπονδίας της Γερμανικής Δημοκρατίας Hans-Joachim Fuchtel.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Σγουρός, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Δ. Καλογερόπουλος και οι Δήμαρχοι Περιστερίου, Ασπροπύργου, Μαρκοπούλου και Χαϊδαρίου.
Κατά τη συνάντηση που προκλήθηκε με πρωτοβουλία της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στον κ.  Fuchtel τις πρωτοβουλίες και τα σχέδια του Δήμου για το Σύμφωνο των Δημάρχων (στα πλαίσια του 20-20 του 2020) , τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για τη συμπλήρωση των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και τα Σαλαμίνια ως θεσμό.
H συνάντηση περατώθηκε με ευμενέστατες εντυπώσεις για την παρουσίαση των πρωτοβουλιών του Δήμαρχου Σαλαμίνας από το σύνολο των συμμετασχόντων.
 

Σημείωση: Τελικά τσάμπα η συνάντηση τουλάχιστον όσον αφορά την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης παρέμεινε όνειρο θερινής νυκτός. Προχωρά όμως όπως πληροφορούμεθα το ξεπούλημα του δικτύου ύδρευσης στην ιδιωτική πλέον ΕΥΔΑΠ και μάλιστα άνευ ανταλλάγματος, όπως και η διαπραγμάτευση για την εκμετάλλευση των απορριμμάτων, ίδωμεν αναμένουμε τις εξελίξεις

Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. καλεί σε μαζική προσέλευση την Κυριακή και δηλώνει ότι είναι απέναντι σε μνημονιακούς δημάρχους

Η Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. ευχαριστεί τους 1205 δημότες που τη στήριξαν την Κυριακή που μας πέρασε αναδεικνύοντας την 4η δύναμη στο νησί στην 1η συμμετοχή της στις εκλογές.
Επιπρόσθετα τους καλεί να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές στις 25 του Μάη.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με τη στήριξή σας τώρα πια και μέσα από το Δήμο και δηλώνουμε δεσμευτικά ότι θα είμαστε απέναντι σε όποιο δήμαρχο εφαρμόσει μνημονιακές και αντιλαϊκές πολιτικές.
Το Γραφείο Τύπου της ΝΑΥΜΑΧΗΑ

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Η «Νέα Πορεία Σαλαμίνας» και ο Σπύρος ΣΟΦΡΑΣ, στηρίζουν την υποψήφια δήμαρχο Ρούλα Νάννου

ΔΗΛΩΣΗ ΣΠΥΡΟΥ ΣΟΦΡΑ
Σαλαμίνια, Σαλαμίνιε
Η «Νέα Πορεία Σαλαμίνας» και εγώ προσωπικά, ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εκείνους που αντιστάθηκαν, που δεν δελεάστηκαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους.
Η εκλογή της επόμενης Κυριακής, με βάση τα αποτελέσματα της 18ης Μαΐου, καθίσταται πλέον η σημαντικότερη αναμέτρηση για το μέλλον του νησιού μας.
Η «Νέα Πορεία Σαλαμίνας»:
α. Αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο της επικράτησης της φαυλοκρατίας, του αμοραλισμού και των σκοτεινών σχεδίων σε βάρος της Σαλαμίνας,
β. Αντίθετη σε δημάρχους που εφαρμόζουν μνημονιακές πολιτικές, και
γ. Κρίνοντας ότι η παράταξη «Κοντά στον δημότη» μοιράζεται μαζί μας την αγάπη για το νησί και την ειλικρινή διάθεση για προσφορά, όπως αποδείχτηκε από την αποτελεσματική συνεργασία μας, πάνω σε σοβαρά προβλήματα του νησιού, που αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου,
στηρίζει την υποψήφια δήμαρχο Ρούλα Νάννου και καλεί όλους τους Σαλαμίνιους να υπερψηφίσουν τον Συνδυασμό «Κοντά στο δημότη» στις εκλογές της 25ης Μαΐου.
Σπύρος Σοφράς,
Υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας

      Επικεφαλής «Νέας Πορείας Σαλαμίνας»

Έσπειρες ανέμους κ δήμαρχε; Θα θερίσεις θύελλες!!!

Να που τελικά τα συνεχή ψέματα και οι διαρκείς υποσχέσεις, 
του σκάνε το ένα μετά το άλλο σαν επικίνδυνα βεγγαλικά στα χέρια! 
Μπορείς κ. Δήμαρχε να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, 
ή πολλούς για λίγο καιρό, αλλά όχι όλους για πολύ καιρό 
και ο χρόνος της ηγετικής ομάδας του πολυμήχανου και 
πολυπράγμονα δημάρχου, όπως πολύ πετυχημένα τον
 αποκάλεσε συνάδελφος bloggerέχει καταλυτική ημερομηνία
 λήξης 25/05/2014. 
Έριξε (τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια έφευγαν το ένα μετά το
 άλλο από το δημαρχιακό μέγαρο) τον ένα μετά τον άλλον
 τους στενούς συνεργάτες του στον προεκλογικό αγώνα κατά την 
προσφιλή του τακτική (το είχε ξανακάνει άλλωστε και το 2010) 
γιατί να μην το επαναλάβει;
Έτσι επεδίωξε κι άφησε εκτός ανθρώπους που του στάθηκαν όλα
 αυτά τα χρόνια όπως Νίκο Φουρίκη, Γιάννη Τσαλίκογλου, 
Θωμά Μπερή, Γιώργο Σγούρδα (στοιχείο ντόπιο και σύμβουλοι 
που είχαν στοιχεία ήθους και ηθικής) και άλλους. Βλέπεις οι
 συνεργάτες είναι αναλώσιμο προϊόν και πρέπει να ανακυκλώνονται,
 κάτι σαν παράπλευρες απώλειες όπως θα λέγαμε στον πόλεμο.
 Για τον “πονηρό πολιτευτή” δεν μετράνε προσωπικές θυσίες
 κουμπαριές κα τέτοια ανθρώπινα, είμαστε σε “πόλεμο” κι έτσι 
πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.
Αλήθεια όλες αυτές οι «παράπλευρες απώλειες τι θα πράξουν
 την δεύτερη Κυριακή; Ποιος απ’ αυτούς έχει το σθένος να
 τρέξει και να αγωνιστεί για έναν άφιλο και αγνώμονα αρχηγό;
Η γνώμη μας είναι η χείριστη γι’ αυτόν και την έχουμε εκφράσει
 και στο παρελθόν όμως τελικά θα τον κρίνουμε εκ του αποτελέσματος
 μια και ο κυρίαρχος λαός είναι εδώ και θα δώσει τις δικές του απαντήσεις.

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Μήνυμα της υποψηφίας Δημάρχου Σαλαμίνας κας Ρούλας Νάννου


Ο αγώνας παίζεται στο δεύτερο ημίχρονο μένει να δούμε, η Σαλαμίνα είναι μια “φαλλοκρατική κοινωνία” ή προοδευτική και δημοκρατική και θα δώσει στην γυναίκα την θέση που της αξίζει;



Η δεύτερη θέση της κας Ρούλας Νάννου ή και η τρίτη θέση του κ Σπύρου Σοφρά μένει να αναλυθούν από τα πολιτικά τους επιτελεία με νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Θα το κάνουμε και ‘μείς όταν με το καλό καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός των εκλογικών εντυπώσεων.
Το φαινόμενο Τσαβαρή όμως, οφείλουμε να το δούμε και να το εκτιμήσουμε. Πιστεύουμε πως είναι προσωπική του επιτυχία το σημερινό αποτέλεσμα έξω και πέρα από προσωπικές αντιπαραθέσεις και συμπάθειες! Δεν έχει να κάνει τόσο με τασόγια και τις επιλογές τους που σαφώς επηρέασαν το όποιο αποτέλεσμα γιατί και αυτό, είναι προσωπική του επιτυχία το ότι είχε τον “πολιτικό” λόγο να πείσει για την συμμετοχή τους στον συνδυασμό του, όσο με τον προσωπικό του αγώνα πόρτα, πόρτα τηλέφωνο στο τηλέφωνο με προσωπική επαφή να πείσει για την συμμετοχή και την στήριξη του συνδυασμού και αν του έλειπαν τα δυο τρία βαρίδια στον παλιό και κουρασμένο συνδυασμό, θα μπορούσε να κάνει ακόμα και την έκπληξη της εκλογής από την πρώτη Κυριακή.

Βέβαια, μηδένα προ του τέλους μακάριζε, υπάρχει μια δύσκολη βδομάδα μπροστά μας μεζυμώσεις συζητήσεις και “ανταλλαγές” απόψεων και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα. Ανεξάρτητα από την θέση των επιτελών και των “διαπραγματεύσεων” τι θέση θα πάρουν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι; 
Εδώ τα πράγματα για τον “πολυμήχανο και πολυπράγμονα Οδυσσέα” της Κούλουρης είναι σκούρα γιατί έχει να αντιμετωπίσει πλέον τον “κακό του εαυτό” και τις αντιπάθειες που δημιούργησε απερίσκεπτα τριάμισι χρόνια τώρα.
Απ’ την άλλη, η “σιδηρά κυρία” της Κούλουρης, είναι σε πλεονεκτική θέση μια κι έχει κερδίσει τις πρώτες εντυπώσεις, αλλά και την συμπάθεια του μέσου ψηφοφόρου σε όλους τους συνδυασμούς. Μένει μόνο αυτή η συμπάθεια να μεταφραστεί σε ψήφους και να ανατρέψει τις πρώτες εντυπώσεις γιατί και τις ικανότητες έχει και το ήθος και τις γνώσεις, να νοικοκυρέψει τον δήμο και να τον βάλει επιτέλους σε τροχιά ανάπτυξης προς όφελος του νησιού.

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Μαυρίστε τους σύγχρονους Μαυρογυαλούρους τους νεκροθάφτες της ανάπτυξης και της πατρίδας μας

Αυτοί που κατέστρεψαν την χώρα ανερυθρίαστα, αυτοί που κατέστρεψαν το μεγαλύτερο κυβερνητικό κόμμα, θέλουν σήμερα  να ποδηγετήσουν και την δική σου ψήφο στον δήμο μας.
Έτσι, το γραφείο Τραγάκη με εντολή του και χωρίς ντροπή παίρνει τηλέφωναπρώην νεοδημοκράτες ψηφοφόρους με την υπόδειξη να σταυρώσουν τον Όμηρο μια και βάζει όπως λένε, με τον πλέον κατάλληλο υποψήφιο δήμαρχο ξεχνώντας να μας πουν, μνημονιακό και προσωπικό φίλο του Herr Fuchtel....

Δώστε λοιπόν σήμερα 18 Μαίου το πρωΐ με την ψήφο σας την πρέπουσα απάντηση και μαυρίστε τους σύγχρονους Μαυρογυαλούρους τους νεκροθάφτες της ανάπτυξης και της πατρίδας μας, μαυρίστε τους κωλοτούμπες της πολιτικής, μαυρίστε τους ανώμαλους εγκέφαλους που χωρίς ντροπή και χωρίς ιδεολογία προσπαθούν να σας πείσουν ότι η ανεπίτρεπτη πολιτική ανωμαλία και το ανακάτεμα της «σούπας» είναι κάτι φυσιολογικό.
Ανάρτηση απο PALOUKIA NEWS

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Απίστευτη η σημερινή προεκλογική συγκέντρωση της κας Ρούλας Νάννου

Απίστευτη η σημερινή προεκλογική συγκέντρωση της κας Ρούλας Νάννου, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στα δημοτικά μας πράγματα
Άκρως επιτυχημένη η σημερινή παρουσία, της κεντρικής ομιλίας της υποψήφιας δημάρχου κας Ρούλας Νάννου στην πλατεία στα «αγάλματα». Δεν ήταν μόνο το πλήθος κόσμου που ξεπέρασε κάθε προσδοκία ακόμα και των ποιο ευφάνταστων διοργανωτών του συνδυασμού «ΚΟΝΤΑ στον ΔΗΜΟΤΗ» αλλά και ο ενθουσιασμός και ο παλμός του κόσμου που δεν άφηνε ακόμα και στον πιο κακόπιστο καμιά παρανόηση περί του αποτελέσματος της Κυριακής.
Η Σαλαμίνα, για πρώτη φορά θα αποκτήσει γυναίκα δήμαρχο παρά τον ανηλεή πόλεμο πολλάκις δε και ανήθικο που εδέχθη τόσο αυτή όσο και η οικογένεια της που στάθηκαν παρόλα αυτά όλοι τους, στο ύψος των περιστάσεων στηρίζοντας ως μια γροθιά την νέα δήμαρχο κα Ρούλα Νάννου.

Η Σαλαμίνα σήμερα ψήφισε Ρούλα Νάννου Δήμαρχος Σαλαμίνας, καλοτάξιδη

Η κα Ρούλα Νάννου καταγγέλλει. Οι αθλιότητες του κ.Τσαβαρή έχουν ημερομηνία λήξης

Μία ακόμη αθλιότητα του κυρίου Τσαβαρή
Με ομόφωνη απόφαση της κατά νόμο διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία εγκρίθηκε από το ΔΣ, ο Δήμος θα έφτιαχνε εξέδρα και στην Πλατεία Αγ. Νικολάου των Σεληνίων για τις προεκλογικές ομιλίες των Συνδυασμών.
Χθες, Πέμπτη 15 Μαϊου, η εξέδρα που είχε στηθεί από το Δήμο και την οποία είχαν χρησιμοποιήσει όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι συμπεριλαμβανομένου του κ. Τσαβαρή, ξηλώθηκε την τελευταία στιγμή στα μουλωχτά, και αντ΄ αυτής φέρανε δύο καφάσια.
Από τέτοιες αθλιότητες μας έχει συνηθίσει ο κύριος Τσαβαρής.
Όμως, εμένα δεν μπορεί να με σταματήσει κανείς, όπως δεν μπόρεσε να σταματήσει και την αθρόα προσέλευση του κόσμου που κατέκλυσε την πλατεία πριν ακόμα αρχίσει η ομιλία μου.  
Όμως, είμαι υποχρεωμένη να καταγγείλω την άθλια αυτή πράξη στον υπέροχο κόσμο των Σεληνίων και όλης της Σαλαμίνας.
Οι αθλιότητες του κ.Τσαβαρή έχουν ημερομηνία λήξης.
Ο κόσμος θα τον βάλλει μια για πάντα στη γωνία τη Κυριακή.
Ο εφιάλτης και άθλιος λασπολόγος θα αποτελεί ένα θλιβερό παρελθόν για τη Σαλαμίνα.
Σαλαμίνα  16/5/2014 
Ρούλα Νάννου
Υποψ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Αχ τι πρόεδρος είναι τούτος; Δεν μασάει τα λόγια του!

Αχ τι πρόεδρος είναι τούτος; Δεν μασάει τα λόγια του!

Από την μια του τα χώνει με ιδιόχειρο σημείωμα κι απ την άλλη ξανακατεβαίνει μαζί του!
Να σε .... Γιάννη μ’ να σ’ αλείψω μέλι!!!
Αυτό το σημείωμα το έδωσε για δημοσίευση προ μηνών σε γνωστό απρόσεκτο Σεληνίωτη για δημοσίευση, (τέτοια χαρτιά δεν τα πετάμε στα σκουπίδια, τα καίμε παίδαρε)....

Όμως με την «μεσολάβηση» της «ξαδέρφης» και στενής συνεργάτιδας του Δημάρχου δεν το ανάρτησε τελικά  μετά από δεύτερη σκέψη!
Ρε πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι…
Έτσι η συνεργασία, επανήλθε για όλη την «ομάδα» στην προγενέστερη κατάσταση!
Γεια σου Ελλάδα ανεπανάληπτη με τα άξια τεκνά σου και με τις απίστευτες ιδεολογίες σου. 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΞΟΒΟΛΟΣ 

ΚΟΠΙΑΣΕ..........

ΝΑ ΠΩΣ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ   ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΟΠΛΟΣ


ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ   ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΟΠΛΟΣ


Τέλη Μαρτίου 2014 και στα τοπικά μπλογκς φιγουράρει πρώτη είδηση η ανακοίνωση του δημάρχου που λέει τα εξής:
 «Η κυρία Ρούλα Κοκλιώτη απεδέχθη την πρόσκληση του Δημάρχου κι έτσι τα επόμενα χρόνια θα συμμετάσχει στην προσπάθεια για επίτευξη των κοινών, οραματικών μας στόχων».
Σήμερα. στα ονόματα των συμβούλων που ανακοίνωσε ο δήμαρχος και που έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμα, το οποίο διανείμει, δεν αναφέρεται πουθενά η κα Κοκλιώτη. Απορίας άξιο είναι ότι ο δήμαρχος ασχολήθηκε με τον κ. Κοτσέλη που έφυγε από τον συνδυασμό της κας Νάννου και πήγε στον συνδυασμό του κ. Σοφρά ενώ δεν αναφέρθηκε (εκτός αν μας διέφυγε) στην αποχώρηση της κας Κοκλιώτη. Τελικά όπως φαίνεται ΔΕΝ απεδέχθη η κα Κοκλιώτη την πρόσκληση αλλά ωστόσο ο δήμαρχος δεν μπήκε καν στον κόπο να μας ενημερώσει με ένα δελτίο τύπου όπως συνήθιζε για ασήμαντα πράγματα, ενώ τώρα για μια προσωπικότητα όπως της κ. Κοκλιώτη γιατί αδράνησε;. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Δεν αξίζει ο Σαλαμίνιος ψηφοφόρος μία ενημέρωση; Δείγμα του πως σκέφτεστε για εμάς.
(Ανάρτηση απο salamina 24)

Μετά το Αιάντειο και τα Αμπελάκια χθες έδειξαν τον επόμενο δήμαρχο Σαλαμίνας!!!

Σε μια μεγαλειώδη σε όγκο και παλμό συγκέντρωση χθες 13-5 η υποψήφια δήμαρχος κ. Ρούλα Ναννου  ήταν καταπέλτης .
Με σύνθημα της  «καθαρά χέρια» μίλησε για μάχη μεγάλων οικονομικών συμφερόντων
Και  για το όργιο διαπλοκής που λυμαίνεται τη Σαλαμίνα ....


Μεγαλειώδεις ήταν και η ομιλία στο χωριό Αιαντείου






Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Τα 12 Ψέματα και λόγοι που δεν θα εμπιστευθούν ξανα τον Τσαβαρή

Πρώτη ανάρτηση. SALAMIS-NEWS

1. Πρώτος λόγος που δεν θα ψηφίσω Τσαβαρή είναι το ψέμμα, η υποκρισία και ο εμπαιγμός.
Κάποτε πρέπει να μάθουμε να τιμωρούμε αυτούς που μας εξαπατούν, τους παραμυθάδες και τους θρασείς. Ο δήμαρχος, σε πολλές περιπτώσεις έκανε τα εντελώς αντίθετα απ' αυτά που υποσχέθηκε. Θα αναφέρω την περίπτωση Αγγέλου.
Προεκλογικά ήταν ο επαναστάτης που έπεφτε στις ρόδες των φορτηγών φωνάζοντας "ούτε ένα χαλίκι εκτός Σαλαμίνας", "όχι στο ξεπούλημα της Σαλαμίνας". Μόλις έγινε δήμαρχος τα "ξέχασε".
Τι άλλαξε δεν μάθαμε ποτέ.
Στο προεκλογικό πρόγραμμα λέει: "το λατομείο να καλύπτει μόνο τις ανάγκες του νησιού, δεν θα επιτρέψουμε την μεταφορά λατομικών προϊόντων εκτός Σαλαμίνας. Παράλληλα θα επιβάλλουμε την άμεση αποκατάσταση του περιβάλλοντος".
Μπράβο Τσαβαρή είμαστε μαζί σου, φωνάζαμε όλοι, μεθυσμένοι από τις "ηρωικές" πράξεις του άξιου υποψήφιου. Μόλις έκατσε στην καρέκλα, έπαθε ολική αμνησία, κάτι σαν εξάρθρωση εγκεφάλου. Οι "ιθαγενείς" δεν έμαθαν το γιατί. 
Κανείς δεν ξέρει γιατί δεν εισπράξαμε ούτε ευρώ από τα λατομικά τέλη.
κανείς δεν ξέρει γιατί έκανε μυστικές συμφωνίες με αυτόν που έβριζε,
κανείς δεν έμαθε γιατί οι συμφωνίες έπρεπε να κρατηθούν μυστικές,
Κανείς δεν ξέρει πόσα υλικά έχει πάρει και πόσα εκατομμύρια χρωστάει, (μαύρο σκοτάδι και ελλιπή στοιχεία εξ αιτίας του δήμαρχου)
Κανείς δεν ξέρει γιατί δεν εφάρμοσε τις αποφάσεις 186/2011 και 66/2013 για τοποθέτηση καταμετρητών ώστε να ελέγχουν τα υλικά που φεύγουν και να υπολογίζουν τα λατομικά τέλη,
Κανείς δεν ξέρει γιατί δεν τον υποχρέωσε να κάνει αποκατάσταση όπως υποσχόταν προεκλογικά και όπως επέβαλε η απόφαση 186/2011,
Κανείς δεν ξέρει γιατί ανεχόταν έναν παράνομο που δεν δίνει στοιχεία από το 2009,
Κανείς δεν ξέρει γιατί έκανε συναλλαγές χωρίς παραστατικά,
Κανείς δεν ξέρει γιατί ο Αγγέλου έπρεπε να κλέβει εκατοντάδες νταλίκες κατασχεμένα υλικά την ημέρα,
Κανείς δεν ξέρει γιατί έπρεπε να πάρει και το τελευταίο χαλίκι (ούτε ένα χαλίκι!) για να του δεσμεύσει το ΑΦΜ,
Κανείς δεν ξέρει γιατί έκανε τον δικηγόρο του,
Κανείς δεν ξέρει γιατί δεν διεκδίκησε τα κατασχεμένα υλικά για τις ανάγκες του δήμου.
Κανείς δεν ξέρει γιατί έπρεπε να περάσουν δυόμισι χρόνια για να εφαρμόσει τον ΚΕΔΕ.
Κανείς δεν ξέρει τι έγιναν τα πρόστιμα που επέβαλε η διεύθυνση μεταλλείων με δικαιούχο τον δήμο 16.000 ευρώ και 35.000 (EMNE/Φ.11.3.ΠΡ.5Ψ/3917 και ΕΜΝΕ/Φ.11. 3.ΠΡ.5Ψ/4555),
Κανείς δεν ξέρει γιατί τον αποκάλεσε ευεργέτη,
Κανείς δεν ξέρει γιατί έπρεπε να τον πληρώσουμε τη στιγμή που χρωστάει τεράστια ποσά (22/13-2-2013 ΑΔΑ:ΒΕΥΑΩ1Ε-Ψ7Δ).
Ο κατάλογος δεν τελειώνει εδώ.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
2. Δεύτερος λόγος που δεν θα ψηφίσω Τσαβαρή.
Η αδιαφανής και αντιδημοκρατική λειτουργία του δήμου.
Στο προεκλογικό πρόγραμμα ο δήμαρχος αναφέρει.
"ιδρύουμε διαδικτυακό δημοτικό τηλεοπτικό σταθμό για τη μετάδοση συνεδριάσεων των οργάνων του Δήμου"
"ενισχύουμε τον κοινωνικό έλεγχο, με ανάρτηση όλων των αποφάσεων στο διαδίκτυο".
Η πραγματικότητα είναι εφιαλτικά διαφορετική.
Πλήρης αδιαφάνεια, σκότος και έρεβος. Τα οικονομικά είναι κάτι σαν κρατικά μυστικά, πολλές αποφάσεις δεν δημοσιεύονται, καμία δαπάνη του δήμου δεν αναρτάται στο διαδίκτυο.
Ιδού τι συμβαίνει στον κατάμαυρο δήμο Σαλαμίνας
Ιδού πώς ενεργούν όσοι δεν έχουν να κρύψουν κάτι.
Ας απαντήσει ο δήμαρχος και οι οικονομικές υπηρεσίες τι φοβούνται και τι μαγειρεύουν.
Ο πρώην αντιδήμαρχος Βαγγέλης Αστράκος μιλάει για αδιαφανή οικονομική διαχείριση και πλαστά τιμολόγια. Φωνή βοώντος.
Η αντιπολίτευση ζητάει οικονομικά στοιχεία τα οποία δεν δίνονται ούτε με εισαγγελική εντολή.
Ας εξηγήσει ο δήμαρχος τι παραμύθι μας πούλαγε..
Οι πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες είναι μεγάλες.
3. Τρίτος λόγος που ΔΕΝ θα ψηφίσω Τσαβαρή.
Οι ύποπτες συναλλαγές και τα διαφυγόντα τέλη της Ρεβυθούσας.
Με κατεπείγουσα εισήγηση ο δήμαρχος στις 15-3-11, ψηφίζει την απόφαση 99/2011 (ΑΔΑ: 4ΑΗΟΩ1Ε-Ι) και επιβάλλει τέλη ρύπανσης για ναυπηγεία, μηχανουργεία και Ρεβυθούσα ως εξής:
Για καλυμένους χώρους 2.64 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Για ακάλυπτους χώρους 1,48 ευρώ ανά τετρ. μέτρο.
Η Ρεβυθούσα έχει έκταση 1.800.000 τ.μ. Υπολογίζοντας την μικρότερη τιμή για ασκεπείς εκτάσεις η ΔΕΣΦΑ πρέπει να πληρώνει κάθε χρόνο 2,66 εκατομμύρια.
Υπάρχουν και άλλα τέλη όπως εδάφους, υπεδάφους, κοινόχρηστων χώρων, διέλευσης και χρήσης τα οποία είναι μεγαλύτερα και για τα οποία δεν έχουμε εισπράξει σεντς. (483/2012 ΑΔΑ: Β4ΣΞΩ1Ε-ΓΘΧ).
Μιλάμε για ιλιγγιώδη ποσά, για χρυσωρυχείο που μένει ανεκμετάλλευτο. Θα μπορούσαμε να έχουμε ξεχρεώσει και να έχουμουμε πλεόνασμα. Μέχρι στιγμής ούτε δεκάρα.
Προσέξτε το εξής.
Κατά διαβολική σύμπτωση, μία εβδομάδα μετά την ψήφιση της απόφασης που επιβάλλει τέλη ρύπανσης στη ΔΕΣΦΑ, ο δήμαρχος στέλνει την επιστολή 6129/23-3-2011 στον διευθύνοντα σύμβουλο κύριο Παπαρσένο, με την οποία του ζητάει ούτε λίγο ούτε πολύ να συνεργασθούν για το καλό του... δήμου!!!
Τι καλό είδαμε ας το εξηγήσει ο ίδιος.
Μόνο κάτι φιλοδωρήματα σε στυλ ελεημοσύνης.
Τα εκατομμύρια πάνε αλλού.
Στην ίδια επιστολή 6129/23-3-2011 αναφέρεται η πρόθεση για προσωπικές επαφές δήμαρχου - Παπαρσένου, για το καλό του... δήμου.
Κάτι σαν τις μυστικές συμφωνίες με τον Αγγέλου ακούγεται..
Κανείς, ποτέ, δεν ενημερώθηκε.
Αποτέλεσμα. Τα εκατομμύρια παραγράφονται, πετάνε και χάνονται.
Σε ποιες τσέπες άραγε??....
Η ομόφωνη απόφαση 86/2012 (ΑΔΑ: Β4ΩΝΩ1Ε-6ΡΨ), αναφέρεται στη διεκδίκηση 20 εκατομμυρίων από τη ΔΕΣΦΑ και 500.000 ετησίως. Άλλα εκατομμύρια στον αέρα...
Το κερασάκι στην τούρτα είναι το συμβόλαιο υπ. αριθ. 12.161/2012 της ΔΕΣΦΑ Α.Ε με τον Δήμο Σαλαμίνας που κρύβει πολλά.
Ποιος εισαγγελέας θα καθαρίσει την κόπρο του Τσαβαρή?
4. Τέταρτος λόγος που ΔΕΝ θα ψηφίσω Τσαβαρή.
Απ' ευθείας αναθέσεις, προκλητικές συμβάσεις.
Υπάρχουν δεκάδες προκλητικές, φωτογραφικές αναθέσεις που αναδίδουν σκάνδαλα.
Τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις.
α. Απ' ευθείας ανάθεση σύνδεσης του δικτύου ακαθάρτων με το αντλιοστάσιο Α1
Προσέξτε διαδικασία.
Στις 5 Απριλίου 2011, στις 11 το πρωί συνέρχεται η οικονομική επιτροπή και καλεί την εταιρία ΖΙΤΑΚΑΤ, με την πρόσκληση 7125 που εκδίδεται την ίδια ημέρα και ώρα (5 Απριλίου 2011). Η εταιρία έχει έτοιμη την προσφορά και την καταθέτει στην επιτροπή. Ελλείψει ανταγωνιστή! κατακυρώνεται ο "διαγωνισμός" υπέρ της ΖΙΤΑΚΑΤ!
Με την απόφαση 64/2011 (ΑΔΑ: 4ΑΘ4Ω1Ε-Χ), που εκδίδεται την ίδια ημέρα και ώρα, ψηφίζεται πίστωση και κατακυρώνεται ο διαγωνισμός!! Ψεκάστε, σκουπίστε..
Αν σας φαίνονται περίεργα, περιμένετε για το καλύτερο.
Την ίδια ημέρα 5/4/11 δεσμεύει ο δήμαρχος το αντίστοιχο ποσό της "προσφοράς" δηλ. 450.000 και απομένει υπόλοιπο στον αντίστοιχο κωδικό, ακριβώς μηδέν!!! (ΑΔΑ: 4ΑΓΡΩ1Ε-3). Τα πήρες όλα κι έφυγες...
Διαβολικές συμπτώσεις, ή σατανικές κομπίνες??
Η επίσημη αιτιολογία είναι ότι κινδύνευε η υγεία των κατοίκων με βάση άρθρο 9 του Π.Δ. 171/1987. Όμως, το άρθρο αυτό αναφέρεται σε έκτακτες περιπτώσεις που προκύπτουν από θεομηνία ή ανωτέρα βία.
Αναφέρει το Π.Δ. 171/1987 άρθρο 9.
"Αν υπάρχει ανάγκη κατεπείγουσα, που προέκυψε από θεομηνία ή ανωτέρα βία και χρειάζεται να αντιμετωπισθεί αμέσως".
Ποια θεομηνία, ποια ανωτέρα βία? Μόνο η θεομηνία των διοικούντων...
Η απόφαση του δημάρχου που κοινοποιήθηκε στο ελεγκτικό συνέδριο (ΑΔΑ: 4ΑΓΡΩ1Ε-3), δεν αναφέρει ευθείας ανάθεση...
β. Απόφαση 421 /2013 ΑΔΑ: ΒΛ13Ω1Ε-ΖΜ7 προμήθεια καυσίμων κίνησης, θέρμανσης, λιπαντικών. Προϋπολογισμός ένα εκατομμύριο, έκπτωση 0,1%.
γ. Απόφαση 305/11 ΑΔΑ: 45ΟΒΩ1Ε-5ΞΦ Στεγάνωση φρεατίων Παλουκίων. Προϋπολογισμός 114.390 ευρώ έκπτωση 5% ..
Κάποιος κατηγορεί τον Σοφρά για το 1% της αποχέτευση. Ας κοιτάξει τα μούτρα του στον καθρέφτη...
5. Πέμπτος λόγος που δεν θα ψηφίσω Τσαβαρή.
Αδιαφορία για την καταστροφή του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς, της Κυνόσουρας και του αρχαίου λιμένα.
Λέει το πρόγραμμα Τσαβαρή.
"Απομάκρυνση των ναυαγίων από το Αρχαίο Λιμάνι"
Σεβασμό στην Εθνική κληρονομιά, την προστασία του περιβάλλοντος
Ανάπλαση - ανάδειξη χώρου Τύμβου Σαλαμινομάχων και Αρχαίου Λιμένος των Αμπελακίων.
Ανάδειξη των αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων της Σαλαμίνας
Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου εξασφαλίζοντας ευρύτατη κοινωνική συμμετοχή".
Ωραία, παχιά και κούφια λόγια.
Η πραγματικότητα είναι αντιδιαμετρική.
Με την 161/2012 (ΑΔΑ: Β41ΛΩ1Ε-8Σ9) δήμαρχος προτείνει την πλήρη απομάκρυνση του ΟΛΠ απ' το νησί μας χωρίς διαπραγμάτευση στηρίζοντας απόλυτα την πολιτιστική μας κληρονομιά, τη διατήρηση των αδόμητων ζωνών Α΄ στην περιοχή του αρχαίου λιμένα και τη μεταφορά των ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων το συντομότερο δυνατόν στο Σκαραμαγκά.
Σε περίπτωση διαφωνίας με τον Ο.Λ.Π. να προχωρήσει ο Δήμος σε συνεργασία με τους Νομικούς του Συμβούλους σε ενέργειες , όπως είναι η δίωξη του Ο.Λ.Π. για τις καταστροφές που έχει επιφέρει σε βάρος του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος.
Ωραίες, παλικαρίσιες αποφάσεις, χωρίς καμία συνέχεια.
Κάποιοι τα βλέπουν σαν μέσο πίεσης όπως έγινε με τον Αγγέλου και την απόφαση 186/2011 που επέβαλε προσωρινό κλείσιμο μέχρις ότου κάνει αποκατάσταση και βγάλει περιβαλλοντικές άδειες, (πράγμα που ήταν αδύνατο να γίνει και δεν έγινε ποτέ). Επίσης η 99/2011 εναντίον των ρυπογόνων βιομηχανιών και της ΔΕΣΦΑ όπου επιβάλλονταν τέλη ρύπανσης τα οποία δεν εισπράχθηκαν ποτέ. Κάτι επακολούθησε που δε μάθαμε ποτέ.
Ας εξηγήσει ο δήμαρχος γιατί δεν εφάρμοσε τις αποφάσεις και γιατί απεμπόλησε τα δικαιώματα του δήμου.
Σημειωτέον ότι αποτελούν σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα που επισύρουν βαριές ποινές.
Καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.
Ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος στο δ.σ. 15/2/2013 αναφέρει:
" Ένα μεγάλο μέρος του οικοπέδου του ναυπηγείου (Σπανόπουλου), καταλαμβάνει περιοχή χαρακτηρισμένη "αστικό πράσινο ελεύθεροι χώροι" σύμφωνα με τη βεβαίωση χρήσης από το γραφείο πολεοδομίας της Σαλαμίνας". Κανείς, ποτέ δεν έδωσε συνέχεια.
"Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος Περιφέρειας Αττικής αναφέρει:
μετά από σχετική αυτοψία που πραγματοποιήσαμε στο χώρο της δραστηριότητας «Νέα Ελληνικά Ναυπηγεία» στην Κάτω Πούντα – Δήμου Αμπελακίων στις 13-03-2013, διαπιστώσαμε τη μη αποτύπωση σειράς κύριων εγκαταστάσεων της δραστηριότητας όπως μηχανουργείο, βαφείο, ξυλουργείο επί της συνημμένης μελέτης".
Παρανομίες επί παρανομιών και οι παράνομοι ανενόχλητοι.
Κάποιοι οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις.
6. Έκτος λόγος που ΔΕΝ θα ψηφίσω Τσαβαρή.
Νέα δάνεια, επιμήκυνση παλαιών, μετατροπή επενδυτικών δαπανών σε λειτουργικές.
Κάποιος μίλησε για νοικοκύρεμα του δήμου και μείωση δανεισμού.
Ας δούμε τα νούμερα.
Απόφαση 326/2012 ΑΔΑ: Β4ΣΥΩ1Ε-5Χ0 Δάνειο ύψους 4.550.037,86 € από Τ.Π.Δ
Διάρκεια δανείου 25 χρόνια, επιτόκιο πάνω από 5%, εκχώρηση μελλοντικών εσόδων του δήμου.!
Απόφαση 327/2012 ΑΔΑ: Β4ΣΥΩ1Ε-520 Επιμήκυνση αποπληρωμής δανείου 10 εκατ. από Τ.Π.Δ μέχρι 31/12/2034.
Μείωση ετήσιας δόσης, φόρτωμα βαρών στο μέλλον.
386/2012 ΑΔΑ: ΒΕΦΣΩ1Ε-ΜΜ9 107.187€ μετατροπή από επενδυτικές σε λειτουργικές δαπάνες
366/2012 ΑΔΑ: ΒΕΦ2Ω1Ε-Ρ5Ο 34.457 μετατροπή από επενδυτικές σε λειτουργικές δαπάνες
239/2012 ΑΔΑ: Β432Ω1Ε-ΙΟΖ 34.457 μετατροπή από επενδυτικές σε λειτουργικές δαπάνες
263/2012 ΑΔΑ: Β43ΒΩ1Ε-3ΝΣ 34.457 μετατροπή από επενδυτικές σε λειτουργικές δαπάνες
450/2011 ΑΔΑ: ΒΟΝ0Ω1Ε-Α34 105.279 μετατροπή από επενδυτικές σε λειτουργικές δαπάνες
362/2012 ΑΔΑ: ΒΕΦ2Ω1Ε-ΝΝΑ 28.000 από ΣΑΤΑ για κάλυψη λειτουργικών. δαπανών.
219/2011 ΑΔΑ: 4Α3ΙΩ1Ε-Ο 105.279 από επενδύσεις σε λειτουργικές
353/2013 ΑΔΑ: ΒΛΛΘΩ1Ε-ΞΥ3 450.000 από έκτακτα ειδικευμένα σε τακτικά ειδικευμένα.
Ο κατάλογος είναι μακρύς, οι περιπτώσεις ενδεικτικές.
7. Έβδομος λόγος που ΔΕΝ θα ψηφίσω Τσαβαρή.
Η αμαρτωλή συμπληρωματική της αποχέτευσης.
Σε αυτό το θέμα ο δήμαρχος φάνηκε απόλυτα συνεπής στις προεκλογικές του υποσχέσεις. Το είχε μελετήσει, το είχε σχεδιάσει, το περιέλαβε στο πρόγραμμά του.
"Επέκταση του δευτερεύοντος δικτύου στα όρια της πόλης Σαλαμίνας (Αγ. Νικόλαος, Εργατικές κατοικίες, Αλώνια κ.λ.π.) που δεν προβλέπεται από το εκτελούμενο έργο".
Κάποιοι σχεδίαζαν να μας φορτώσουν εκατομμύρια αφού δεν υπήρχε χρηματοδότηση από κοινοτικά ή κρατικά κονδύλια.
Μάλλον ο δήμαρχος ζήλεψε το 1% της αποχέτευσης Σοφρά και προσπάθησε να τον μιμηθεί. Μόνος τρόπος να αποφύγει διαγωνισμούς και καθυστερήσεις, ήταν να την "κοτσάρει" σαν συμπληρωματική στην κύρια αποχέτευση. Το προσπάθησε με κάθε τρόπο αλλά δεν "έκατσε". Το Ελεγκτικό Συνέδριο την απόρριψε τρεις φορές με αιχμές για σκάνδαλο (σοβαρές πλημμέλειες που δεν μπορούν να παρακαμφθούν). Υπήρχαν και εργασίες που είχαν ήδη προβλεφθεί στην κύρια αποχέτευση. Ο δήμαρχος επέμεινε, έφθασε μέχρι την ολομέλεια του Ελεγκτικού, αγνόησε την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας που έλεγε ότι δεν έχει τύχη, πλήρωσε ξένους νομικούς αλλά έμεινε με άδεια... χέρια. Αγαπάει ο Θεός και το... νοικοκύρη.
8. Όγδοος λόγος που ΔΕΝ θα ψηφίσω Τσαβαρή.
Το έγκλημα της Τούρλας.
Η παραχώρηση της Τούρλας στον ΟΛΠ με πρόσχημα την αποκατάσταση, βούλιαξαν στα βαθιά. Τα αμαρτωλά πρωτόκολλα συνεργασίας δήμου με εταιρίες του Μπόμπολα, οι αγωνιώδεις προσπάθειες να πείσουν για τις καλές τους προθέσεις, η πενιχρή πλειοψηφία που πέρασε στο δ/σ, οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο ξεσηκωμός φορέων, οργανώσεων και πολιτών, γενικός αναβρασμός. Το θέμα πήρε διαστάσεις, εντοπίσθηκαν παρανομίες, το περιφερειακό συμβούλιο είπε βροντερό όχι, ο γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης το ίδιο. Το δασαρχείο και ο ΟΡΣΑ έδωσαν τη χαριστική βολή. Πέφτει και το τελευταίο φύλλο συκής της "αποκατάστασης".
Ο δήμαρχος δεν το βάζει κάτω, ξεχνάει τι έλεγε μέχρι εκείνη την ημέρα και αρχίζει νέα σχέδια για ισοπέδωση και ανοικοδόμηση ολόκληρου του λατομικού χώρου. Ξεθάβει τη βρυκολακιασμένη σύμβαση Μαστρογιώργου ΟΛΠ δεκαετίες πριν, την εμπλουτίζει και την ξαναφέρνει. Στο μεταξύ ο χώρος έχει κηρυχθεί αναδασωτέος. Φθάνει στο σημείο να προτείνει μερική άρση της αναδάσωσης, αλλά βλέποντας μπροστά τοίχο και εγκαταλείπει.
Η αποκατάσταση χάθηκε, η ισοπέδωση και ανοικοδόμηση, ξεχάστηκε. Παραμένει όμως η απόφαση του δ/σ που προβλέπει τριμερή συνεργασία δήμου-ΟΡΣΑ-ΟΛΠ με τον ΟΛΠ να έχει μοναδική αρμοδιότητα τη χρηματοδότηση και τον καθ' ύλην αρμόδιο ΟΡΣΑ να κάνει αποκατάσταση.
Πού κολλήσαμε δήμαρχε?? Πρέπει να είναι πολύ φίλος σας ο Ανωμερίτης...
9. Ένατος λόγος που ΔΕΝ θα ψηφίσω Τσαβαρή.
Τεράστιες σπατάλες, σε επισκευές οχημάτων, αδιαφάνεια, παραίτηση από ένδικα μέσα..
Με ένα πρόχειρο υπολογισμό οι μέχρι τώρα δαπάνες επισκευών ξεπερνάνε το 1,5 εκατομμύριο. Δεδομένου ότι η αξία των οχημάτων είναι μικρότερη από ένα εκατομμύριο (ΑΔΑ: 4Α58Ω1Ε-7ΕΑ) μπαίνει τεράστιο ζήτημα οικονομικής διαχείρισης.
Σημειώνουμε ότι με τα χρήματα αυτά αγοράζαμε δεκαπέντε ολοκαίνουρια απορριμματοφόρα. (ΑΔΑ: ΒΕΖΑ7ΛΒ-ΧΞΧ προσφερόμενη τιμή απορριμματοφόρου 98.400 € με Φ.Π.Α.)
418 /2013 ΑΔΑ: ΒΛ0ΧΩ1Ε-ΨΩ7 Απόφαση 2352/2013 μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά Παραίτηση από ένδικα μέσα χωρίς εισήγηση νομικής υπηρεσίας ποσό 280.335 Σύμφωνα με τον Καλλικράτη οι παραιτήσεις από ένδικα μέσα χωρίς έγκριση της νομικής υπηρεσίας είναι άκυρες (άρθρο 72 παρ. 2).
272/2011 ΑΔΑ: 4Α8ΦΩ1Ε-5ΞΗ Απόφαση 1367/2010 Εφετείου Πειραιά, πληρωμή ΖΙΤΑΚΑΤ. Χωρίς εισήγηση νομικής υπηρεσίας ποσό 45.969
417 /2013 ΑΔΑ: ΒΛ0ΧΩ1Ε-02Μ Απόφαση 2461/2013 μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά. Δικαιούχος Σκαντρακ ΕΠΕ. Υψηλό ποσό που περιέργως και παρατύπως δεν αναφέρεται.
451/2011 ο.ε. ΑΔΑ: ΒΟΝ3Ω1Ε-ΓΞ1 Απόφαση μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά 4287/2009. Αντίθετα με την εισήγηση του τμήματος λογιστηρίου. Ποσόν 17.432
442/2011 ο.ε. ΑΔΑ: 45Ψ0Ω1Ε-ΕΤ0 Απόφαση Εφετείου Πειραιά 633/11 Αντίθετα με την εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας. Ποσόν 10.000
10. Δέκατος λόγος που ΔΕΝ θα ψηφίσω Τσαβαρή.
Η απένταξη του σχολείου Σεληνίων από την χρηματοδότηση του ΟΣΚ λόγω επιμονής του δήμαρχου να αγοράσει οικόπεδο φίλου του.
Με την αριθ. 20632/29-7-2011 πρόσκληση ενδιαφέροντος για αγορά οικοπέδου στα Σελήνια, ορίζει ελάχιστη έκταση οικοπέδου τρία στρέμματα.
Παράλληλα ορίζει σχολική επιτροπή για την αξιολόγηση των προσφερόμενων οικοπέδων. Απόφαση δημάρχου 207/2011 ΑΔΑ: 4ΑΜΘΩ1Ε-7ΘΕ
Η σχολική επιτροπή αξιολόγησης εξέτασε τις υποβληθείσες προσφορές και κατάληξε σε οικόπεδο που δεν ήταν της αρεσκείας του δήμαρχου. Το οικόπεδο του φίλου του δεν πληρούσε τις προδιαγραφές (μικρότερη έκταση, ρυμοτομούμενο). Παρ' όλα αυτά επιμένει. Προτείνει, και το δημοτικό συμβούλιο υπερψηφίζει το οικόπεδο του φίλου του. Η απόφαση απορρίφθηκε από το γενικό γραμματέα επειδή ήταν αντίθετη με την εισήγηση της σχολικής επιτροπής.
Αποτέλεσμα. Καθαιρεί την σχολική επιτροπή και ορίζει νέα με μοναδικό σκοπό να εγκρίνει το συγκεκριμένο οικόπεδο. Οι μήνες και οι χρόνοι πέρασαν, το έργο απεντάχθηκε τα χρήματα χάθηκαν.
11. Ενδέκατος λόγος που ΔΕΝ θα ψηφίσω Τσαβαρή.
Η βιομηχανία πλαστών βεβαιώσεων σε αλλοδαπούς με τεράστιες μίζες.
Οι αλλοδαποί πληρώνουν χίλια ευρώ το κεφάλι για μία πλαστή βεβαίωση στο δήμο Σαλαμίνας.
Κάθε ετήσια ανανέωση στοιχίζει 300 με 400 ευρώ.
Μια παροιμία λέει είπανε του τρελού να χέσει....
Φαίνεται ότι το παράκαναν (κάποιοι μιλάνε για εκατοντάδες και κάποιοι για χιλιάδες βεβαιώσεις), οπότε κάποιοι δυσανασχέτησαν. Όσοι αλλοδαποί είχαν βεβαιώσεις από το δήμο Σαλαμίνας ελέγχονταν στο δρόμο, σε λιμάνια και αεροδρόμια. Τέθηκε θέμα και ο δήμαρχος αναγκάστηκε να κάνει "εκκαθάριση του μητρώου αλλοδαπών".
Ο υπεύθυνος μετατέθηκε (τάχα μου), και μία επιτροπή άρχισε το "ξεσκαρτάρισμα".
Κανείς δεν έμαθε τι απέγινε το μητρώο.
Πόσες ήταν οι μαϊμού βεβαιώσεις? Ποιος ήταν υπεύθυνος? Πώς τιμωρήθηκε??
Μαύρο σκοτάδι.
12. Δωδέκατος λόγος που ΔΕΝ θα ψηφίσω Τσαβαρή.
Το τσουβάλιασμα των ανταποδοτικών, η μη πληρωμή της ΕΥΔΑΠ από τα χρήματα του νερού και το ξεπούλημα του δικτύου ύδρευσης.
Ο δήμαρχος, κατά παράβαση κάθε νόμου περί ανταποδοτικών, δεν αποδίδει τα χρήματα για τους σκοπούς που εισπράττονται με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τρύπες και κάποιοι να πληρώνουν τα χρέη άλλων.
Κανείς δεν ξέρει γιατί ο δήμαρχος δεν πλήρωσε την ΕΥΔΑΠ, κανείς δεν ξέρει πού πήγαν τα χρήματα του νερού, κανείς δεν ξέρει πού πήγαν τα άλλα ανταποδοτικά από τις εντάξεις στο σχέδιο, κανείς δεν ξέρει γιατί παραμένουν απλήρωτοι οι μελετητές που έκαναν τις επεκτάσεις σχεδίων αφού έχουν εισπραχθεί εκατομμύρια.
Υπάρχει και το ΓΠΣ που καθυστερεί εξ αιτίας μεγάλων συμφερόντων που δεν θέλουν να αλλάξουν οι χρήσεις γης.
Ο δήμαρχος θέλει??
Δεν τελειώσαμε ακόμα. Άλλη φορά συνεχίζουμε.