Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Το να έχεις άποψη με γνώση είναι λογικό και αποδεκτό, το να έχεις όμως άποψη χωρίς γνώση τότε αυτό είναι επιεικώς ύποπτο ή εντελώς ηλίθιο!

Το να έχεις άποψη με γνώση είναι λογικό και αποδεκτό, το να έχεις όμως άποψη χωρίς γνώση τότε αυτό είναι επιεικώς ύποπτο ή εντελώς ηλίθιο!



Διαβάζουμε σε γνωστό blogs της Σαλαμίνας απόψεις ακραίας ενημέρωσης όπου ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει πως «έξω απ’ τον χορό όλοι ξέρουν να χορεύουν» θέλοντας έτσι να στηρίξει τον χθεσινό «εργοδότη» του που ουσιαστικά αν το καλοσκεφθείς, ο «εργοδότης» δήμος δια του δημάρχου του δεν είναι άλλος εκτός από μας. Μαθημένος να «σιτίζεται» από τον δημαρχιακό κορβανά ξαναεπένδυσε με στόχο την πενταετία μόνο που αυτή την φορά, δεν του βγήκε.

Μέχρι εδώ «όλα καλά» πλην όμως να τα βάζεις με τους νικητές και να μην οικτίρεις τον φελλό που θα παραδώσει 1η Σεπτέμβρη ο οποίος βρήκε αφορμή τα σκουπίδια και τους εργαζόμενους αποφασισμένος να «τιμωρήσει» πρώτα τους εργαζόμενους και στην συνέχεια τον κόσμο και την υγεία του που κινδυνεύει καθημερινά και να αρθρογραφείς υπέρ του είσαι επιεικώς απαράδεκτος λες και συ δεν ζεις σ’ αυτό το νησί το παιδί σου δεν παίζει σ’ αυτούς τους δρόμους, σ’ αυτές τις παιδικές χαρές με δίπλα τα βουνά από σκουπίδια!

Γνώριζες αγαπητέ αρθρογράφε ή όχι ότι είχε χαρτιά κρατημένα στο συρτάρι του μήνες πριν τις εκλογές, κρατώντας τα για να τους έχει πολιτικούς ομήρους ψηφοθηρικά, σκληρά εργαζόμενους στον δήμο; Σαφώς και το γνώριζες γιατί ήσουν ομοτράπεζος του.

Έτσι μετεκλογικά, βγάζει την πολιτική χολή του και φυσικά όχι μόνος του, κάνει συνενόχους και την οικονομική επιτροπή, όπου συμμετέχουν μόνον οι της συμπολίτευσης με την σύνθεση της ντροπής, Γιάννης ΤΣΑΒΑΡΗΣ, Γρηγόρης ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ, Πέτρος ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ, Αντώνης ΤΣΑΛΙΑΓΚΟΣ και ο αναπληρωματικός Θωμάς ΜΠΕΡΗΣ.

Έτσι εκεί, εκτός από την ενεργοποίηση των καλά κρυμμένων στο συρτάρι αποφάσεων ενόψει των τότε δημοτικών εκλογών, παίρνουν απόφαση να ακυρωθούν κι άλλες τέσσερις αποφάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στα δικαστήρια με το πρόσχημα πως ο δήμος δεν έχει χρήματα να τους πληρώσει. Αλήθεια α είχατε εκλεγεί κύριοι θα παίρνατε τέτοια απόφαση; Γιατί άλλα λέγατε στους εργαζόμενους προεκλογικά.

Μάλιστα σε φραστικές επιθέσεις την ημέρα της διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον δήμο, ο μεν κ Μπερής δήλωσε, «…δεν θυμάμαι τι υπέγραψα, θα παώ στο γραφείο μου και θα θυμηθώ…» ο δε κ Τσαλιαγκός είπε «…αν είναι έτσι δεν κατάλαβα τι υπέγραψα και θα πάρω την υπογραφή μου πίσω…»

Στην συνέχεια όμως πήγε ο ίδιος (Τσαλιαγκός) στο γραφείο των ηλεκτρολόγων και από το κινητό του είχε τον ακόλουθο διάλογο με τον απερχόμενο δήμαρχο κ Τσαβαρή στεκόμενος στο παράθυρο του γραφείου προφανώς γιατί δεν είχε καλό σήμα το κινητό του όπου όμως εκεί στεκόταν δίπλα και οι εργαζόμενοι κι άκουσαν όλο τον διάλογο

«… … Δήμαρχε  δεν θα με κρεμάσει εμένα ο Καπετανάκης δεν μας έδωσε την εισήγηση το ψήφησα καλή τη πίστη… (παύση προφανώς ακούει τον δήμαρχο) …με εξέθεσε και να βγαίνει αυτός στον μιναρέ… (παύση προφανώς ακούει τον δήμαρχο) …στάθηκα στα λόγια που μου είπε… (παύση προφανώς ακούει τον δήμαρχο) …όχι, όχι φοράω παντελόνια δεν είμαι κότα δεν θα σε καρφώσω δεν θα έρθω και δεν θα πω τίποτα θα σε καλύψω… …» εκεί σταματά και η συνομιλία γιατί οι απολυμένοι που άκουγαν τον διάλογο φώναξαν ΑΙΣΧΟΣ, ΑΙΣΧΟΣ  
Δεν θα σταθώ βεβαίως στο επίπεδο της γλώσσας, άλλωστε όλοι κρινόμαστε από τους αναγνώστες μας. Θα σταθώ όμως ιδιαίτερα στην «έκκληση» και καλά που κάνετε στην νεοεκλεγείσα δήμαρχο κα Ρούλα Νάννου να επέμβει, εκείνη συναντήθηκε με τον απερχόμενο μόνο που έπεσε σε «ντουβάρι» αδιαλλαξίας μισαλλοδοξίας και εκδίκησης προς τους εργαζόμενους προφανώς γιατί πίστεψε πως δεν τον στήριξαν επαρκώς.

Εδώ οι απερχόμενοι έφτασαν στο σημείο να εξαφανίσουν το πανό των εργαζομένων εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία τους για νερό. Το δε χείριστο; Δεν δέχτηκε καν τους εργαζόμενους έστω για ολιγόλεπτη επαφή στο γραφείο του φεύγοντας σαν τον άνεμο για να πάει τελικά… σπίτι του.  
Την Πέμπτη 3 Ιουλίου ο Δήμος Σαλαμίνας σέρνει τους εργαζόμενους στα δικαστήρια Πειραιά και ζητά να ακυρωθούν τέσσερις αποφάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Άνθρωπος με παιδεία στην Προεδρία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.



 Μιχάλης Κορρός  Ταξίαρχος Ε.Α

 Πολίτης με κύρος, με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Διαθέτει  ευαισθησία,  σεμνότητα και ικανότητα. Οργανωτικός  και έχει επίγνωση των δύσκολων συγκυριών που βιώνει το νησί. Προσόντα που  εξασφαλίζουν την επιτυχία σε οποιαδήποτε θέση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σας ευχόμαστε  να είναι η θητεία σας γεμάτη επιτυχίες και με το μεγαλείο της ψυχής  και τις γνώσεις σας να καλύπτουν τα «κενά» που η επίσημη πολιτεία δεν καλύπτει.
Λοιπόν νέο ξεκίνημα, καινούριες ελπίδες και αναζωογονημένα όνειρα.

                                                                                        Καλή δύναμη

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ιπτάμενα κινητά μια απ’ τις πρώτες φροντίδες της νέας δημάρχου Σαλαμίνας

Είναι γεγονός κα Δήμαρχε, πως επί ημερών Καπετανάκη αντιδημάρχου οικονομικών, κυκλοφόρησαν και διανεμήθηκαν τα περισσότερα κινητά στον Δήμο Σαλαμίνας! Αν και στο παρελθόν ζητήσαμε με άρθρο μας να μας δώσει στοιχεία ο κ αντιδήμαρχος, δεν είχε ούτε την ευαισθησία, ούτε την ευθιξία ούτε καν να απαντήσει στο δημοσίευμα έστω και να το διαψεύσει. Γνωρίζουμε πως πολλά κινητά απ’ αυτά περιήλθαν σε χέρια αναρμόδιων και ουχί για υπηρεσιακούς λόγους.
Ζητάμε να μάθουμε:
1.      Πόσα κινητά διενεμήθησαν και σε ποιους και με ποια κριτήρια;
2.      Ποιο το ύψος των λογαριασμών αυτών μηνιαίως;
3.      Επίσης αν αυτοί οι λογαριασμοί αυτοί κάλυπταν και εκτός εθνικού δικτύου κλήσεις και σε τι ύψος;
4.      Και φυσικά με ποια κριτήρια και κυρίως με ποίου την εντολή πληρώθηκαν όλοι αυτοί οι λογαριασμοί;
5.      Και αν νομίμως πληρώθηκαν ή θα πρέπει να γίνει επιτέλους καταλογισμός για κακοδιαχείριση!
Τώρα θα μου πείτε κα Δήμαρχε πως αυτά που σας λέω είναι παρωνυχίδα μπροστά σ’ αυτά που ίσως βρείτε. Όμως, είναι χαρακτηριστικά του τρόπου σκέπτεσθαι των απερχόμενων και θα πρέπει οι Σαλαμίνιοι ψηφοφόροι να είναι ενήμεροι.

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Πεισματική άρνηση του απερχόμενου στην πρόταση της νέας Δημάρχου κας Ρούλας Νάννου για την προστασία της δημόσιας υγείας των κατοίκων, θα μας φάει η βρώμα εκδικητικά γιατί δεν τον βγάλαμε; Μπάααα δεν το φαντάζομαι

Η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος κα Ρούλα Νάννου, αμέσως μόλις έμαθε ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Τσαβαρής, χωρίς καμία συνεννόηση μαζί της, προέβη στην απόλυση όλων των - με ασφαλιστικά μέτρα - εργαζομένων στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας που αριθμούνται σε μερικές δεκάδες, τον επισκέφθηκε στο γραφείο του την περασμένη Πέμπτη 5 Ιουνίου για ενημέρωση.
Ο κ. Τσαβαρής, όσον αφορά την απόλυση των εργαζομένων, επικαλέστηκε τις δικαστικές αποφάσεις οι οποίες είχαν εκδοθεί και φυσικά έπρεπε να τις εφαρμόσει αμέσως για να μην υπέχει ποινικές ευθύνες.
Όμως εδώ γεννάται ένα ερώτημα. Γιατί δεν απέλυσε τουςεργαζόμενους τον μήνα Φεβρουάριο που εκδόθηκαν οι αποφάσεις,αλλά προέβη στην πράξη αυτή μετά από 4 μήνες και αμέσως μετά το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών;  
Προφανώς τους κράταγε σε “ομηρία“ προς άγραν ψήφων, αψηφώντας τις ποινικές ευθύνες που όψιμα τώρα επικαλείται.
Η κα Νάννου πρότεινε στον Δήμαρχο να προβεί άμεσα στην πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις, όπως ο νόμος ορίζει, ώστε να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του τομέα της καθαριότητας.
Δυστυχώς, ο κ.Τσαβαρής απέρριψε την πρόταση της με την αιτιολογία ότι δεν έχει λεφτά  ο Δήμος να τους πληρώσει.
Εδώ γεννάται άλλο ερώτημα. Από πού και πως εύρισκε τα λεφτά να τους πληρώνει 3,5 χρόνια, κι αμέσως μετά τις εκλογές να μην μπορεί να τα βρεί;
Τι μεσολάβησε μέσα σε μία εβδομάδα και ήρθε το ….τέλος του κόσμου;
Μόλις πριν λίγες μέρες μας έλεγε στο προεκλογικό του φυλλάδιο ότι “νοικοκύρεψε τα οικονομικά του Δήμου και πέτυχε στην καθαριότητα”.
Τώρα τι συνέβη και επικαλείται (απόφαση Ο.Ε.) την “δυσχερεστάτη οικονομική κατάσταση” του Δήμου;
Είναι προφανές ότι η απόλυση τόσο μεγάλου αριθμού εργαζομένων στην αποκομιδή των απορριμμάτων θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγείας, τα οποία επιβάλλεται να αντιμετωπισθούν με την άμεση νόμιμη πρόσληψη εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις, οι οποίες δεν χρειάζονται εγκρίσεις και χρονοβόρες διαδικασίες.
Ήδη, η εικόνα είναι αποκαρδιωτική και πολύ σύντομα θα καταστεί τραγική ενόψει της καλοκαιρινής σαιζόν.
Η κα Νάννου καλεί και πάλι δημόσια το Δήμαρχο κ. Τσαβαρή να αποδεχθεί την πρότασή της και να προστατέψει την υγεία των κατοίκων, μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας του.
Δεν θέλω να πιστέψω ότι πρόκειται περί εκδικητικής πολιτικής προς τους δημότες επειδή δεν επανεκλέχθηκε δήμαρχος, διότι τότε μόνο ντροπή μπορεί να αποτελεί ιδιαίτερα για όποιον είχε την τιμή να του εμπιστευτεί τη θέση του Δημάρχου.  
Οι συνδημότες μας πρέπει να γνωρίζουν ότι Δήμαρχος μέχρι την 1 Σεπτέμβρη είναι ο κ.Τσαβαρής ο οποίος έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη.
Το μόνο που μπορεί κατά νόμο να κάνει μέχρι τότε η κα Νάννου, είναι να προτείνει λύσεις, όχι όμως και να τις επιβάλλει.
Σαλαμίνα 11/6/2014
Γραφείο Τύπου
της νεοεκλεγείσας Δημάρχου  Σαλαμίνας
κυρίας Ρούλας Νάννου.

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΑΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών φαίνεται να αλλάζει ξανά η κατάσταση στην καθαριότητα στο νησί μας. Κάδους ξεχειλισμένους από σκουπίδια αντικρίζεις πλέον σε κάθε δρόμο του νησιού. Γεγονός που σημαίνει ότι πολύ σύντομα θα μετατραπούν σε εστίες μόλυνσης. Υπενθυμίζουμε η νέα δήμαρχος θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα από 1η Σεπτεμβρίου 2014. 
Εκτός από το θέμα της υγείας που για εμάς είναι το κυρίαρχο θέμα, αν το εξετάσουμε από πολιτική σκοπιά , οδηγούμαστε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή προφανώς απέτυχε και σε αυτόν τον τομέα. Διαφορετικά ο τομέας της καθαριότητας δεν θα έδειχνε σημάδια διάλυσης μέσα σε λίγες μέρες από τις εκλογές.
Τελικά οι αιρετοί αλλάζουν συνέχεια αλλά τίποτα δεν παραδίδουν στους επόμενους γιατί τίποτα δεν κάνουν με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Ενδιαφέρονται μόνο για τον παρόν και όχι για το μέλλον ενός τόπου. Το τραγικότερο όλων είναι ο θίασος που προεκλογικά τους ακολουθεί και υπερασπίζεται τις πολιτικές τους και τους ίδιους. Οι περισσότεροι από αυτούς συνταξιούχοι και όπως αποδεικνύεται μόνο κέφι για προσφορά στις επόμενες γενιές δεν έχουν, παρά μένουν στο σήμερα και στην κατάληψη της καρέκλας.  Ύστερα έρχονται και κρίνουν την νεολαία και της ζητούν τον λόγο που είναι αμέτοχη στα πολιτικά δρώμενα. 
ΑΝΑΡΤΗΣΗ SALAMINA 24

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Απόφαση που οδηγεί στην εξαθλίωση των εργαζομένων ή τρέχει κάτι άλλο που θα ‘πρεπε να μας ενημερώσετε;

Προεκλογικά κύριοι, όπου στεκόσασταν κι όπου βρισκόσασταν, διαλαλούσατε το γνωστό «λεφτά υπάρχουν» και οι εργαζόμενοι είναι όλοι χρειαζούμενοι καικανείς δεν περισσεύει. Αλήθεια τι άλλαξε και εσπευσμένα κ Δήμαρχε συγκαλέσατε και μάλιστα τηλεφωνικά άλλους στις 9:30πμ κι άλλους στις 10:00πμ για έκτακτη σύσκεψη στις 11 το πρωΐ στις 3 του Ιουνίου;
Αλήθεια πόσο άγνωστο ήταν το θέμα σε σας μέχρι χθες και προκαλέσατε με πρωτοβουλία σας κ δήμαρχε την έκτακτη και κατεπείγουσα σύσκεψη;
Μοναδικό θέμα να «τιμωρήσετε» τους εργαζόμενους γιατί πιστέψατε πως έχουν ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης που εσείς δεν επανεκλεγήκατε, αυτοί οι 17 εργαζόμενοι;
Αν είχατε χάσει με διαφορά 17 ψήφων, ίσως και να σας δικαιολογούσα, τώρα όμως; 
 
Εκτός της στείρας τιμωρίας, τι άλλο εξυπηρετεί αυτή η απόφαση δεδομένου δε ότι οσονούπω σε 2/3 μήνες παραδίδετε στην νεοεκλεγείσα δήμαρχο κα Ρούλα Νάννου και θα μπορούσε αυτή να το αντιμετωπίσει πλέον το πρόβλημα; Δεοντολογικά την ενημερώσατε για την απόφαση σας αυτή πριν την πάρετε;
Δεν είχατε απαρτία δε για την σύσκεψη της Οικονομικής Επιτροπής καιεπιστρατεύσατε και τον αναπληρωματικό σας κ Θωμά Μπερή για να προχωρήσετε στην τελική εξοντωτική απόφαση σας! Αλήθεια υπάρχει σύλλογος εργαζομένων στον δήμο πήρε θέση για τους συναδέλφους τους; Ακούει κανείς; Άκρα του τάφου σιωπή…
Μέσα σε διάστημα λιγότερο από 2 μήνες εκπαραθυρώσατε αρχικά πάνω από 60 εργαζομένους και τώρα μ’ αυτή την τιμωρητική σας απόφαση άλλους 17 εργαζόμενους.
Ο σύλλογος εργαζομένων πλήρως εναρμονισμένος με την εξουσία (;), ποιες ενέργειες έκανε; Έστειλε έστω μια διαμαρτυρία στα blogs και τον τοπικό τύπο; ΟΧΙ!!! Ποιος ο λόγος της «σιωπής των αμνών» αξιότιμε κ πρόεδρε;
Τέλος για να θυμάται η Κούλουρη τους πέντε που πήραν την «ηρωική» απόφαση στην έκτακτη σύσκεψη της Οικονομικής Επιτροπής.
·         Τσαβαρής Γιάννης απερχόμενος δήμαρχος
·         Τσαλιαγκός Αντώνης, και συ τέκνον Βρούτε;
·         Παπαθεοχάρης Πέτρος αναμενόμενο, το εξαπτέρυγο του δημάρχου
· Καπετανάκης Γρηγόρης του το χρώσταγε για τα 3,5 χρόνια αντιδημαρχίας, ξοφλήσαμε τώρα Γρηγόρη ή έχει κι άλλο;
·   Μπερής Θωμάς δεν είδε δεν άκουσε δεν κατάλαβε τι έγινε, δεν κατάλαβε τι ψήφιζε…
Τελικά το θέμα δεν είναι για διακωμώδηση μένουν εκτός εργασίας 17 άτομα καταδικασμένα σε πείνα και εξαθλίωση θα υπάρξει άμεση λύση;
Όλοι αναμένουν τον Σεπτέμβρη την νέα δήμαρχο «ανασκουμπωμένη» να πιάνει δουλεία να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία καλή δύναμη κα Δήμαρχε, δεν θα ‘θελα να ‘μουν στην θέση σας, γι’ αυτό θα σας στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχετε, η Σαλαμίνα δεν έχει άλλη επιλογή από να τα καταφέρει και θα τα καταφέρει.

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Οι φήμες οργιάζουν στο δημαρχιακό μέγαρο, η προχειρότητα διαχείρισης, μέχρι και την τελευταία στιγμή;;

Αναδημοσίευση από το SALAMINIA PRESS
Οι τελευταίες φήμες που κυκλοφορούν εκ των έσω, η προχειρότητα και η “αλλαγή” των κωδικών μέχρι και την τελευταία στιγμή “βασιλεύει” στην απερχόμενη διοίκηση κι άντε να βρει κανείς άκρη μετά!
Το να “μεταναστεύουν” ποσά από τον ένα κωδικό στον άλλον για να κλείνουν “τρύπες” οι αρμόδιοι, είναι φαίνεται “μάστ” σ’ αυτό τον απερχόμενο συνδυασμό.
Εδώ οφείλουμε να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο, και να προειδοποιήσουμε πως κάποια στιγμή, θα αναζητηθούν ευθύνες γι’ αυτές τις “μεταναστεύσεις” των όποιων ποσών και για τις τυχόν ζημίες που θα χει ο δήμος από την κακή διαχείριση τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μας, καλό είναι να ενημερώσουμε:
·         Τα χρήματα των συνδέσεων για την αποχέτευση, να μείνουν στους κωδικούς τους για να χρησιμοποιηθούν σωστά όταν θα έλθει η ώρα των συνδέσεων, πιθανή αλλαγή κωδικού επιφέρει ζημία στους δημότες μας όταν θα ‘ρθει η ώρα και δεν θα υπάρχουν τα χρήματα τους για να συνδεθούν.
·         Τα χρήματα για τα “τέλη ύδρευσης” κι αυτά να παραμείνουν στον κωδικό τους για τον σκοπό που εισπράττονται και να μην μεταναστεύουν ως είθισται σε άλλες υποχρεώσεις, θα πρέπει κάποια στιγμή να μπει μια τάξη κι ένα νοικοκυριό σ’ αυτό τον δήμο, γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε οι πολίτες άλλαξαν την διοίκηση.
·         Και μια τελευταία επισήμανση και μάλιστα πολύ σημαντική, να ενεργήσουν οι απερχόμενοι δημοτικοί μας άρχοντες, ΑΜΕΣΑ για την εκκρεμότητα είσπραξης των χρημάτων από τον ΟΣΚ του σχολείου των Παλουκίων, γιατί όπως πληροφορούμεθα σε δυο τρείς μήνες αν δεν το πράξουν, τα χρήματα θα χαθούν και την ευθύνη θα την έχουν οι αποχωρούντες για αδικαιολόγητη απραξία και παράβαση καθήκοντος.
Θα επανέλθουμε όμως πολύ σύντομα γιατί καθώς φαίνεται τα προβλήματα αυτού του νησιού δεν σταμάτησαν στις 25 του Μάη, συνεχίζονται και μάλιστα θα παιχτούν σε πολλές, πολλές πράξεις.