Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Επιστολή – Απάντηση κας Δημάρχου στο δημοσίευμα της εφημ. Η ΝΙΚΗ



Αγαπητέ κύριε Βλουτή,
Με έκπληξη αλλά δεν το κρύβω και με αγανάκτηση μαζί, άκουσα σήμερα το απόγευμα, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας, δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας να διαβάζει μεγαλοφώνως ένα απόσπασμα από πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Η ΝΙΚΗ (αρ. φύλλου 1331 Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014) όπου αρθρογραφείτε, με το οποίο αποδίδετε σε μένα λόγια που δεν ειπώθηκαν και ούτε ήταν δυνατόν να ειπωθούν στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε, σχετικά με την αύξηση των δημοτικών τελών.
Το απόσπασμα που ανέγνωσε ο δημ. Σύμβουλος είναι το εξής:

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΒΑΡΗΣ:ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΡΥΩΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ….ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ

Σαλαμίνα 26-11-2014

Θέλουμε να καταγγείλουμε δημόσια την νέα Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι λόγω έλλειψης συντονισμού, ευαισθησίας και υπέρμετρης καθυστέρησης , δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες (ψήφισης του θέματος της κατανομής από το Δημοτικό Συμβούλιο), προκειμένου να αποδοθούν τα χρήματα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εκπαίδευσης, χρήματα που έχουν έρθει στα ταμεία του Δήμου εδώ και δεκαπέντε ημέρες!
Δυστυχώς, αν και συμφωνήσαμε ως δημοτική παράταξη έστω και την ύστατη ώρα που μας ενημέρωσαν να πραγματοποιηθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στις 24-11-2014 με μοναδικό θέμα την απόδοση των χρημάτων στις σχολικές επιτροπές για να γίνει άμεσα η προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης, η κ. Πρόεδρος αρνήθηκε την πραγματοποίηση της σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου σε έκτακτη συνεδρίαση.
Θα πρέπει να γνωρίζει η νέα Δημοτική Αρχή στο σύνολό της, ότι πάνω από τις όποιες ενδεχομένως προσωπικές ή επαγγελματικές ασχολίες μας, προηγούνται οι υποχρεώσεις που ανέλαβαν στις 25 Μαΐου 2014 με την νίκη τους στις δημοτικές εκλογές.


Γιάννης Τσαβαρής

τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

Οι “Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας” σε συνεργασία με το “Σώμα Έρευνας Διάσωσης”, διοργανώνουν την ερχόμενη Κυριακή 30 Νοεμβρίου το απόγευμα, στις 17.30, σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

Οι “Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας” σε συνεργασία με το “Σώμα Έρευνας Διάσωσης”, διοργανώνουν την ερχόμενη Κυριακή 30 Νοεμβρίου το απόγευμα, στις 17.30, σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών με κύριο θέμα την καρδιο-αναπνευστική αναζωογόνηση.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει το θεωρητικό μέρος όπου θα αναπτυχθούν και θα επιδειχθούν από τους εκπαιδευτές οι τρόποι της καρδιο-αναπνευστικής αναζωογόνησης αλλά και πρακτική άσκηση, πάνω στον ειδικό εκπαιδευτικό εξοπλισμό.
Το σεμινάριο θα γίνει στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου “Melina Resort”, στην Λεωφόρο Αιαντείου 386, στην 9η στάση, που παραχωρήθηκε ευγενώς για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου.
Το σεμινάριο είναι ανοικτό για το κοινό και η είσοδος ελεύθερη. Αν κάποιος επιθυμεί να το παρακολουθήσει, μπορεί να έρθει σε επαφή με τον Μάκη Δέντε, ταμία των “Δ.Ε.Σ.” (τηλ. 69 43 86 54 1169 43 86 54 11) για συνεννόηση

ΝΟΒΣ! Ματαιώνεται το πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΕΔ – ΣΑ 2014
Ματαιώνεται, με την ευχή να πραγματοποιηθεί μελλοντικά σε καλύτερες συνθήκες, το Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφαλείας 2014, που επρόκειτο να διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 29/30 Νοεμβρίου 2014, στην Σαλαμίνα, στην θαλάσσια περιοχή του κόλπου Σαλαμίνας.
Τη σχετική απόφαση έλαβε το “Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων” (ΑΣΑΕΔ) που έχει τον κύριο λόγο για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος, λόγω μικρού αριθμού τελικών δηλώσεων συμμετοχής που υποβλήθηκαν.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 28 ης Συνεδρίασης (Tακτική) την 28η Νοεμβρίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15.00

Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67,  του Ν. 3852/2010  να σας καλέσω σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την  28η Νοεμβρίου  2014,  ημέρα  Παρασκευή   και ώρα  15.00 στο Δημοτικό Κατάστημα, για  συζήτηση και λήψη απόφασης στα  κατωτέρω θέματα:
1.-   Αιτήματα   του Συλλόγου  Εργαζομένων  του Δήμου Σαλαμίνας .
2.- Ανανέωση  παραχώρησης καταστημάτων  και αιθουσών συγκέντρωσης σε οικισμούς  καταργηθέντος ΟΕΚ   και    καθορισμός   χρήσης  τους.

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Γενική Απεργία

Η Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας καλεί τους εργαζόμενους και το λαό του νησιού σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Απεργία τηνΠέμπτη 27 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση στις 11πμ την ίδια μέρα στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Aπέναντι στη βαρβαρότητα της πολιτικής τους αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια και ελπίδα.
Η ώρα της μεγάλης ανατροπής πλησιάζει!
ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΝΑ.Ο.Σ ΓΥΑΛΑΣ : ΤΟ 2014 ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ !



Εξαιρετική χρονιά αποδείχτηκε το 2014 για την αγωνιστική δραστηριότητα της ομάδας κανόε-καγιάκ του Ναυταθλητικού Ομίλου «Αγ. Νικόλαος» Γυάλας (ΑΝΣ) !
Συνολικά το σωματείο κατέκτησε από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις το 2014 οι οποίες ολοκληρώθηκαν πριν λίγες εβδομάδες, 32 μετάλλια, 16 χρυσά, 5 ασημένια και 11 χάλκινα, με 9 αθλητές διαφόρων ηλικιακών κατηγοριών. Οι αγώνες από του οποίους προήλθαν τα μετάλλια ήταν από όλους όσους συμμετείχε ο όμιλος, δηλαδή : Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανάπτυξης στο Μεσολλόγι, οι αγώνες σε Μέθανα, Σαλαμίνα και Χανιά και η σειρά αγώνων KAYAK GREECE 2014 σε Νεάπολη Λακωνίας, Γυάλα, Βουλιαγμένη και Χαλκίδα

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 13ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
13ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

Έχουμε την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν.3852 / 10, να σας καλέσουμε σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Σαλαμίνας, ΤΗΝ 26η          ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30 στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Σαλαμίνας, επί της Λεωφ. Φανερωμένης 33, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα πιο κάτω θέματα:

1         1)  Προέγκριση Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.) του κ. ΑΛΑΥΡΟΜΑΓΕΙΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, επί της Λ. Σαλαμίνας αρ.1, Παλούκια Σαλαμίνας.

2)  Προέγκριση Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.) της κας ΣΙΣΚΑΜΑΝΗ ΗΛΙΑΝΑΣ, επί της Λ. Αιαντείου αρ.162, Σαλαμίνα.

3)   Προέγκριση Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.) του κ. ΒΙΛΛΙΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, επί της Ακτής Καραϊσκάκη αρ.24, Σαλαμίνα.

4) Ανανέωση άδειας μουσικής καταστήματος «ΜΠΑΡ» του κ. ΜΠΕΓΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, επί της οδού Ακτή Καραμανλή αρ.4, Σαλαμίνα.

5) Επανεξέταση θέματος περί άδειας χρήσης μουσικών οργάνων καταστήματος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ», της κας ΣΑΧΠΑΖΟΓΛΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, επί της οδού Σόλωνος και Πέτρου Φουρίκη αρ, 17, Σαλαμίνα.

6) Διεύρυνση και διαμόρφωση του ανατολικού πεζοδρομίου της οδού Γ. Λουκά (παλαιά Σόλωνος), από το ύψος της οδού Άγγελου Σικελιανού μέχρι την οδό Πέτρου Φουρίκη.

7) Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων έτους 2014, Δημοτικής Κοινότητας Σαλαμίνας.

8)  Επαφές με συλλόγους και τοπικούς φορείς για ενημέρωση, καταγραφή και επίλυση προβλημάτων.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


ΜΙΧΑΗΛ ΝΑΝΝΟΣ 


ΝΑΝΝΟΥ ΡΟΥΛΑ: Ο κ.Τσαβαρής υπερέβη κατά πολύ τα εσκαμμένα, γιαυτό και θα κληθεί να λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη.

                                Σαλαμίνα 22/11/2014

Ειλικρινά λυπάμαι για τα όσα καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ιωάννης Τσαβαρής στην από 20/11/2014 ανακοίνωση του στον ηλεκτρονικό Τύπο με τίτλο:
Γ.Τσαβαρής: “ Η κυρία Δήμαρχος αντί να προστατεύσει τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών προτιμά να προστατεύσει τον «πολιτικό της φίλο» κ. Σπύρο Σοφρά”.
Όλα όσα με περισσή αναίδεια καταγγέλλει ο κ. Τσαβαρής είναι ψευδή, αρχής γενομένης από την αναφορά - υπογράμμιση μιάς ανυπόστατης φράσης που μου αποδίδει ότι δήθεν ειπώθηκε από μένα, σε φιλική συζήτηση που είχα στο γραφείο μου με την Βουλευτή της περιφέρειας μας κα Μαρία Γιαννακάκη, χωρίς βέβαια ο ίδιος να ήταν παρών, προφανώς παρασυρόμενος από ειδησεογραφία άγνωστου αρθρογράφου.

Και αυτό είναι το λιγότερο. Το να με συκοφαντεί όμως εν γνώσει του ψεύδους, και για το ότι:
α) αντί να προστατέψω τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών, όπως είμαι από το νόμο υποχρεωμένη, προτιμώ να προστατέψω τον «πολιτικό μου φίλο» κ.Σπύρο  Σοφρά, αποκλείοντας έτσι τη Σαλαμίνα από την συμμετοχή της στα Προγράμματα ΕΣΠΑ και όχι μόνο,  και
β) προσφέρω απλόχερα πολιτική και νομική κάλυψη στον υπαίτιο ενόςκακουργηματικού χαρακτήρα γεγονότος, νομίζω ότι ο τέως Δήμαρχος ."διέβη τον Ρουβίκωνα".
Οι κατηγορίες αυτές εκτός από το ότι θίγουν την τιμή και την υπόληψη μου, είναι και τόσο σοβαρές που αν αποδεικνύονταν θα οδηγούσαν στην έκπτωση από το αξίωμα μου ως Δήμαρχος.
Η θεσμική μου ιδιότητα και ο πολύτιμος χρόνος δεν μου επιτρέπουν να αναλωθώ με ανούσιες αντιπαραθέσεις μαζί του.
Ο κ.Τσαβαρής υπερέβη κατά πολύ τα εσκαμμένα, γιαυτό και θα κληθεί να λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη.

Ισιδώρα Νάννου
Δήμαρχος Σαλαμίνας

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

21η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 - Ψήφιση Προϋπολογισμού, οικ. έτους 2015.

Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου  67 παρ. 1   του Ν. 3852/2010. και 159 παρ. 1 του Ν. 3463/2006  να σας καλέσω σε Τακτική - Ειδική  Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 21η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014 ημέρα   ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ      και ώρα  14:00  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ,για συζήτηση και λήψη απόφασης στο κατωτέρω θέμα:
-      Ψήφιση  Προϋπολογισμού, οικ.  έτους  2015.
 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
                         ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΒΑΡΗΣ: Επί των ημερών μας δεν υπήρχε καμία οφειλή σε ΙΚΑ και Εφορία

Στα πλαίσια των επαφών της με την Βουλευτή της Β’ Πειραιά κ. Μαρία Γιαννακάκη, η κυρία Δήμαρχος υπογράμμισε ότι «ο Δήμος δεν μπορεί να πάρει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συμμετάσχει σε διαδικασίες προγραμμάτων ΕΣΠΑ» και το λέει έτσι απλά, χωρίς αιδώ, αποκρύπτοντας την αλήθεια.
Η κυρία Δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά ότι:
-          Επί των ημερών μας δεν υπήρχε καμία οφειλή σε ΙΚΑ και Εφορία
-          Επί των ημερών μας ξεκίνησε η εκκαθάριση της πρώην Δημοτικής Επιχείρησης ΔΗ.Κ.Ε.ΣΑ και ολοκληρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο
Επίσης, η κυρία Δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Δήμος στερείται φορολογικής ενημερότητας, λόγω της μη απόδοσης  στην Εφορία (παρακρατηθέντων Φ.Π.Α. και Φ.Μ.Υ.) της πρώην Δημοτικής Επιχείρησης ΔΗ.Κ.Ε.ΣΑ, επί Δημαρχίας Σπύρου Σοφρά, ποσού 1.000.000 ευρώ περίπου και ασφαλιστικής ενημερότητας, λόγω της μη απόδοσης στο ΙΚΑ (παρακρατηθέντων εργοδοτικών εισφορών) πάντα της ίδιας Δημοτικής Επιχείρησης και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ποσού 270.000 ευρώ.
Γνωρίζει επίσης πολύ καλά η κυρία Δήμαρχος, ότι οι οφειλές αυτέςβεβαιώθηκαν στην Εφορία και το ΙΚΑ σε βάρος του Δήμου τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Η κυρία Δήμαρχος αντί να προστατεύσει τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών, όπως είναι υποχρεωμένη, προτιμά να προστατεύσει τον «πολιτικό της φίλο» κ. Σπύρο Σοφρά, αποκλείοντας την Σαλαμίνα από την συμμετοχή της στα Προγράμματα ΕΣΠΑ και όχι μόνο.
Πράξη πολιτικής αναλγησίας και κοινωνικής αμετροέπειας αποτελεί η επιλογή της κυρίας Δημάρχου να καταδικάσει τον Δήμο, σε εποχή κρίσης, στην μιζέρια και τον αφανισμό, προσφέροντας απλόχερα, πολιτική και νομική κάλυψη στον υπαίτιο αυτού του κακουργηματικού χαρακτήρα γεγονότος.
Θα καλέσουμε την κυρία Δήμαρχο σε συζήτηση του θέματος σε Δημοτικό Συμβούλιο, που με δική μας πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, να προασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών, ως έχει εκ του Νόμου υποχρέωση και να πράξει τα δέοντα, προκειμένου ο Δήμος να απεμπλακεί από την δυσχερέστατη αυτή θέση, να μην ζημιωθεί  και να μπει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής πολιτικής για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.
Σαλαμίνα 20/11/2014
Ο τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας
Γιάννης Τσαβαρής

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου στην Σαλαμίνα

Σύντομα ο Τύμβος στην περιοχή Κολώνες στο νότιο άκρο της Σαλαμίνας, θα είναι ο πρώτος επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος της νήσου. Για την υλοποίηση αυτής της απόφασης δεσμεύτηκαν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος όσο και οι επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα στην Σαλαμίνα.

Συνάντηση της βουλευτού Β’ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη με τη Δήμαρχο Σαλαμίνας

Στο πλαίσιο επαφών της με τους νέους Δημάρχους της Β’ Πειραιά, η βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη συναντήθηκε με τη νέα δήμαρχο Σαλαμίνας κα Ισιδώρα Νάννου, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μοναδικός νησιωτικός Δήμος της περιφέρειας.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα οξύτατα οικονομικά προβλήματα του δήμου εξαιτίας των συσσωρευμένων χρεών. Όπως ανέφερε η Δήμαρχος, μεγάλο μέρος από αυτά έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα, με πληθώρα δικαστικών αποφάσεων, τα οποία αν δεν εξοφληθούν άμεσα, κινδυνεύουν όλες οι λειτουργίες του δήμου, με πρώτη την μισθοδοσία των υπαλλήλων.

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου με τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων  Παναγιώτη Χατζηπέρου με τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων. Κατά τη συνάντηση, ο Σύλλογος εξέθεσε τα προβλήματά των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, όπως είναι η πληρωμή των φαρμάκων τους που είναι δυσβάστακτη, καθώς επίσης παρουσίασε τις δράσεις και το έργο του σχετικά με την εκστρατεία ενημέρωσης που έχει αναλάβει.

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου, Δήμαρχος Σαλαμίνας Στις 10.11.2014 3μελής επιτροπή υπαλλήλων της Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕ Νήσων της Περιφέρειας Αττικής με συνοδεία Αστυνομικού προέβει εκ νέου στη σφράγιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του λατομείου ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΕ στη Γούβα-Μπατσί.

Υπενθυμίζουμε ότι η αρχική σφράγιση είχε επιβληθεί το Μάρτιο 2013 αλλά ο επιχειρηματίας με δικονομικούς χειρισμούς είχε πετύχει τη προσωρινή αποσφράγιση η οποία και διατηρήθηκε έκτοτε, προφανώς από αμέλεια των αρμόδιων υπηρεσιών.
Έτσι, εκμεταλλευόμενος την αμέλεια αυτή και παρά την υφιστάμενη από το 2011 Απόφαση της ΕΜΝΕ για διακοπή των λατομικών εργασιών (λόγω καθ΄ υποτροπή παράνομης λειτουργίας), εκείνος συνέχιζε να λειτουργεί κρυφά και παράνομα επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την τεράστια και αθεράπευτη περιβαλλοντική πληγή που 4 χρόνια τώρα παλεύουμε να κλείσουμε, με σωρεία παρεμβάσεων και καταγγελιών στα υψηλότερα επίπεδα της Κρατικής εξουσίας, τόσο από μένα προσωπικά όσο και από άλλους φορείς.

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Καταδικάζουμε τις επιχειρούμενες απολύσεις των συναδέλφων μας, εργαζομένων στην καθαριότητα

               ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ.

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες.
Καταδικάζουμε τις επιχειρούμενες απολύσεις των συναδέλφων μας, εργαζομένων στην καθαριότητα που εργάζονται πολλά χρόνια με τις λεγόμενες προσωρινές διαταγές.
Κυβέρνηση και Ε.Ε. προχωρούν τα αντεργατικά μέτρα, απολύσεις, επέκταση ελαστικών μορφών εργασίας, κλείσιμο κοινωνικών υπηρεσιών και Δημοτικών Επιχειρήσεων, ιδιωτικοποιήσεις φορέων και αρμοδιοτήτων, επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης κ.λπ...
Με εργαλεία την “επιτάχυνση” έκδοσης των δικαστικών αποφάσεων των συμβασιούχων, την απογραφή όλων των εργαζομένων των ΝΠΙΔ, την διαγραφή όσων θέλουν να απολύσουν, την ένταξή τους στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, την αξιολόγηση των δομών,την υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ, το κλείσιμο των “ζημιογόνων”, όπως λένε επιχειρήσεων κ.α. χτυπάνε το δικαίωμά μας στη σταθερή δουλειά, χτυπάνε εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Μάνος Δερτούζος Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας! ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΓΩΪΣΜΟΣ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Προσπαθώ να βρω ένα λόγο και να αιτιολογήσω την τεράστια αύξηση που έγινε στο Δημοτικό δίκτυο ύδρευσης. Είπα σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο πριν από ένα χρόνο, στα πλαίσια μιας συζήτησης για την ανάληψη της διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης από την ΕΥΔΑΠ ότι, «όποιος επιζητεί η διαχείριση του Δημοτικού δικτύου ύδρευσης να παραμείνει στον Δήμο, επιζητεί τον οικονομικό στραγγαλισμό  του Δήμου». 
Η εξωπραγματική αύξηση στο Δημοτικό δίκτυο ύδρευσης με αποκορύφωμα ύψους 57% στις καταναλώσεις από 38 έως 60 κυβικά που βρίσκονται οι περισσότεροι πολίτες,  με υποχρεώνει να ρωτήσω, γιατί άραγε η Δημοτική αρχή προχώρησε σε αυτή τη λύση, δηλαδή της αύξησης, αντί της παράδοσης της διαχείρισης  για ορισμένο χρόνο στην ΕΥΔΑΠ και όχι φυσικά την κτήση του δικτύου όπως εσκεμμένα μερικοί προσπαθούν να περάσουν
Τι έχει στο μυαλό της άραγε η Δημοτική Αρχή;

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Η Δήμαρχος Σαλαμίνας, κα. Ισιδώρα Νάννου Παπαθανασίου και το Δ.Σ. σας καλούν στην υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος, Σεβασμιωτάτου κ.κ. Κωνσταντίνου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Δήμαρχος Σαλαμίνας, κα. Ισιδώρα Νάννου Παπαθανασίου και το Δ.Σ. σας καλούν στην υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος, Σεβασμιωτάτου κ.κ. Κωνσταντίνου, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (ΜΠΟΣΚΟΣ), την 10η Νοεμβρίου, 2014 και ώρα 18:00. Το Πρόγραμμα της τελετής έχει ως εξής:
- 18:00 Άφιξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος.
- Σύντομος χαιρετισμός της Δημάρχου.
- Αντιφώνηση Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου.
- Με την συνοδεία κλήρου & λαού ο Μητροπολίτης θα μεταβεί πεζός στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά για να χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό.
Η Δήμαρχος Σαλαμίνας
Ισιδώρα Νάννου - Παπαθανασίου

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ Εντολές εκ των "άνωθεν" εκτελεί η Δημοτική Αρχή της κ. Νάννου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Οκτωβρίου 2014 η "ανεξάρτητη" Δημοτική Αρχή της Κας Νάννου, "πριν ο αλέκτωρ λαλήσει", απέδειξε και στον πιο καλοπροαίρετο δημότη του νησιού μας πως εννοεί το καλό των εργαζόμενων, των άνεργων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων της Σαλαμίνας!!!
Με προκλητικό τρόπο, υποστήριξε την απόφασή της να αυξήσει υπέρογκα, από 1-1-2015, κατά 50% τα δημοτικά τέλη και το τιμολόγιο της δημοτικής ύδρευσης. Ανάλογη είναι και η εικόνα σε όλες τις αυξήσεις στους συντελεστές των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων, μικροπωλητών, περιπτέρων....
Σαν πιστός υπηρέτης της Κυβέρνησης, της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έτρεξε να ευθυγραμμιστεί με το "Νόμο" ότι για κάθε υπηρεσία-παροχή ο δημότης πρέπει να "ξανά" πληρώνει υπέρογκα ποσά από
την τσέπη του.

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ανοιχτή επιστολή, δημοτικού Συμβούλου κ Μάνου Δερτούζου προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Λεμονιά Καπετάνιου – Παπαϊσιδώρου, για αντιδημοκρατική εκτροπή στο Δημοτικό Συμβούλιο!!

Κυρία Πρόεδρε
Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 υπήρξε, για μια ακόμη φορά, προκλητική παραβίαση εκ μέρους σας του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου, με στόχο να φιμωθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας  και την αποφυγή συζήτησης και έκφρασης άποψης των Δημοτικών Συμβούλων, στο πιο μεγάλο θέμα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε τις αυξήσεις των Δημοτικών Τελών 50%  και την αύξηση το νερού που και αυτό βρίσκεται περίπου στο 50% στη μέση κατανάλωση.
Κυρία Πρόεδρε
Αυτά που συνέβησαν στην συγκεκριμένη Συνεδρίαση δεν τιμούν το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου του οποίου υπεύθυνη είστε εσείς για την εύρυθμη λειτουργία του.

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Γιάννης Τσαβαρής: Η Δήμαρχος ΟΦΕΙΛΕΙ να κρατήσει τον Δήμο «ΟΡΘΙΟ»

Διαβάζοντας με προσοχή την αγωνιώδη απολογία της Δημάρχου, η πρώτη εντύπωση που έρχεται στο μυαλό μας είναι ότι, παρά την 12χρονη συνεχή παρουσία της στα Δημοτικά δρώμενα, τώρα δυστυχώς ανακάλυψε, αφ’ ενός μεν τα  πραγματικά προβλήματα του Δήμου, αφ’ ετέρου δε τις δυσκολίες που υπάρχουν για την επίλυση τους.
Παρά του γεγονότος ότι από τις αρχές του 2011, ήταν γνωστή η τραγική οικονομική κατάσταση του Δήμου (συσσωρευμένα χρέη πάνω από 40,00 εκατ. ευρώ και από τους δύο πρώην Δήμους), η Δήμαρχος την λησμόνησε και την απέκρυψε, γιατίμοναδικός της στόχος ήταν, μέσα από τον λαϊκισμό, την συκοφαντίακαι την ρουσφετολογίανα υφαρπάξει την ψήφο των Σαλαμινίων και να κατακτήσει την πολυπόθητη γι αυτήν και όχι μόνο Δημοτική Εξουσία.
Δεν χρειάζεται να της υπενθυμίσουμε πόσες ώρες συζητήσεων αναλώθηκαν την περασμένη τετραετία  μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για τα θέματα αυτά. Δεν χρειάζεται να της υπενθυμίσουμε ότι ψηφίσαμε  τα οικονομικά μεγέθη (προϋπολογισμό – απολογισμό – ισολογισμό) για τα έτη 2011,2012 και 2013 και φυσικά να της τονίσουμε ότιδεν δικαιούται να δηλώνει ότι τώρα «ανακάλυψε την πυρίτιδα».
Το μόνο που υποδηλώνει πλέον η στάση και η συμπεριφορά της, μετά τοπροεκλογικό μπαράζ παροχών και υποσχέσεων του στυλ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, είναι η επιβεβαίωση της πολιτικής της ανεπάρκειας στο να διαχειριστεί τα θέματα και προβλήματα του Δήμου, αλλά κυρίως η ανυπαρξία σχεδίου διεκδίκησης και προγραμματισμού για  να πετύχει τις αναγκαίες λύσεις για τον τόπο.
Ως αποκορύφωμα δε του λαϊκισμού της, υπενθυμίζουμε στους δημότες και κατοίκους της Σαλαμίνας, ότι πριν ένα χρόνο ακριβώς στα πλαίσια της ψήφισης του προϋπολογισμού οικ. έτους 2014 και ενώ φυσικά διεκδικούσε τον Δημαρχιακό Θώκο, όταν εμείς ως Δημοτική Αρχή προτείναμε και ψηφίσαμε μηδενική αύξηση στα Δημοτικά Τέλη, αντιπρότεινε την ΜΕΙΩΣΗ αυτών!!!, κατηγορώντας μας τότε για αναλγησία απέναντι στην φτωχοποιημένη κοινωνία.
Με αυτό και μόνο το γεγονός δικαιούται να της απονεμηθεί το ΝΟΜΠΕΛ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ, αφού μέσα σε 365 ημέρες «η μείωση των Δημοτικών Τελών» μετατράπηκε στην μεγαλύτερη αύξηση (κατά 50% και πάνω στα Δημοτικά Τέλη, δημοτικό τιμολόγιο ύδρευσης στην κλίμακα από 36 κυβ.  έως 60 κυβ., κοινόχρηστους χώρους και λοιπά) στην ιστορία του Δήμου.
Τέλος, η Δήμαρχος  ΟΦΕΙΛΕΙ να κρατήσει  τον Δήμο «ΟΡΘΙΟ» και να εξασφαλίσει την λειτουργικότητα του, διασφαλίζοντας τουλάχιστον την μισθοδοσία των υπαλλήλων.
Επίσης ζητούμε από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και  να επιβάλει τον κανονισμό λειτουργίας του κατά τις συνεδριάσεις.
Σαλαμίνα 1-11-2014
Ο τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας
Γιάννης Τσαβαρής

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Πρέπει επί τέλους να μάθουμε επισήμως που πήγαν τόσα λεφτά.

Με το από 22.10.2014 Α.Π. 1757 έγγραφο του, τοΠαρατηρητήριο του Υπουργείου Εσωτερικών, ελέγχοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ και Β΄ Τριμήνου του 2014), διαπιστώνει και πιστοποιεί την αρνητική εξέλιξη των οικονομικών παραμέτρων που οδηγεί το Δήμο μας στην ολοκληρωτική οικονομική κατάρρευση, ζητώντας από μας να πάρουμε δραστικά μέτρα για την εξυγίανσή του (πατήστε ΕΔΩ).
Οι επιπτώσεις, στην περίπτωση που δεν παρθούν τα μέτρα, θα είναι οδυνηρές τόσο για τους εργαζόμενους στο Δήμο όσο και για τους δημότες οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν το ......μάρμαρο, αφού το επόμενο βήμα είναι να υπαχθεί υποχρεωτικά ο Δήμος σε Πρόγραμμα Εξυγίανσης (άρθρ.174 ν.4270/2014).
Η ένταξη στο ανωτέρω Πρόγραμμα, συνεπάγεται μεταξύ άλλων και τα εξής: 
α.   Καμία πρόσληψη
β.   Επιβολή υποχρεωτικών μετατάξεων προσωπικού (σε άλλους Δήμους)
γ. Αύξηση των ιδίων εσόδων του Δήμου με την επιβολή επιπρόσθετων φόρων, τελών, δικαιωμάτων και εισφορών
δ.   Αύξηση του συντελεστή επιβολής του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων από  0.5 που είναι σήμερα στο 2% (4 φορές επάνω).
ε.   Αύξηση του ανώτατου συντελεστή Τ.Α.Π. από 0.35 που είναι σήμερα στο 3 τοις χιλίοις (9 φορές επάνω) και επιβολή του τέλους υποχρεωτικά από το Δήμο σε όλα τα ακίνητα του νησιού μέχρι την οικονομική εξυγίανσή του.
στ. Περιορισμός των δαπανών μόνο για την μισθοδοσία αυτών που θα παραμείνουν στο Δήμο και μόνο για τις απολύτως αναγκαίες ανελαστικές δαπάνες.
Αυτό λοιπόν είναι το αποτέλεσμα της ανερμάτιστης οικονομικής διαχείρισης του Δήμου από την απελθούσα δημοτική αρχή διότι, όσο και να το φώναζα, ποτέ δεν κατάλαβαν ότι ο Δήμος είναι ένας Οργανισμός παροχής υπηρεσιών προς τους δημότες ανταποδοτικού χαρακτήρα, όπου έξοδα και έσοδα πρέπει να ισοσκελίζονται.
Ήθελαν να το παίξουν πολιτικοί και όχι διαχειριστές, και ιδού τα αποτελέσματα.
Ό άκρατος λαϊκισμός και ανευθυνότητα οδήγησαν το Δήμο σε δραματική υστέρηση των εσόδων του με αποτέλεσμα τη δημιουργία τεράστιων ελλειμμάτων.
Η κάλυψη αυτών είχε σαν συνέπεια την απορρόφηση των εισπραττόμενων πόρων που προορίζονταν για άλλους σκοπούς, δημιουργώντας έτσι έναν φαύλο κύκλο ελλειμμάτων και χρεών, τα οποία διογκώθηκαν με την έλλειψη στρατηγικής και   νοικοκυρέματος αλλά και ασύστολης σπατάλης για φιέστες και γιορτές κρασιού.
Το έλλειμμα στον τομέα της καθαριότητας που είναι αυστηρά ανταποδοτικού χαρακτήρα υπερέβαινε τα 2 εκατομμύρια το χρόνο, διότι ενώ οι δαπάνες συνεχώς αυξάνονταν, καμία αναπροσαρμογή δημοτικών τελών δεν έγινε από το 2007.
Για να καλύψουν όμως το έλλειμμα ξάφριζαν παράνομα όλο το ζεστό χρήμα που έμπαινε στο Δήμο και το οποίο προοριζόταν για άλλους ειδικούς σκοπούς.
Έτσι,
α)  όλα τα λεφτά (πάνω από 300.000 ευρώ) που πλήρωσαν οι κάτοικοι για να  συνδεθούν με την αποχέτευση (ανταποδοτικού χαρακτήρα κι αυτά) εξαφανίστηκαν, αφήνοντας απλήρωτο τον εργολάβο με συνέπεια να σταματήσουν  και οι συνδέσεις.
β)  Όλα τα λεφτά ( πάνω από 500.000 ευρώ) της εισφοράς σε χρήμα για την ένταξη στο σχέδιο (ανταποδοτικού χαρακτήρα κι αυτό) που πλήρωσαν οι κάτοικοι της Ψιλής Άμμου, εξαφανίστηκαν κι αυτά για αλλότριους σκοπούς, χωρίς κανένας να  έχει αποζημιωθεί για το ρυμοτομούμενο ακίνητό του.
γ)  Ακόμη και οι ειδικευμένες πιστώσεις (322.000 ευρώ) για την μεταφορά των  μαθητών έπεσαν κι αυτά στο χωνευτήρι, εξαφανίστηκαν.
δ)  Πέντε (5) ολόκληρα εκατομμύρια ζεστό χρήμα από τους καταναλωτές νερού του  δημ. δικτύου ύδρευσης που εισέπραξε ο Δήμος (ανταποδοτικού χαρακτήρα κι αυτό), πήγαν κι αυτά υπέρ πίστεως και πατρίδος, εξαφανίστηκαν.
      Ότι άλλο μπήκε στο Δήμο πήγε κι αυτό υπέρ βωμών και εστιών.
Τα χρησιμοποιούσανε, λένε, για να καλύψουν το έλλειμμα της καθαριότητας και να πληρώνονται οι υπάλληλοι.
Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα και δεν έχουν ξανασυμβεί σε κανένα άλλο Δήμο.  
Η κακοδιαχείριση στέγνωσε το Ταμείο του Δήμου και σαν να μην έφτανε αυτό, δεκάδες Διαταγές Πληρωμής έχουν πλημμυρίσει το Δήμο με ύποπτο αντικείμενο, βασισμένες οι περισσότερες σε βεβαιώσεις συνομολόγησης οφειλής από τον τέως δήμαρχο. Ακολουθούν τα εξώδικα και οι κατασχέσεις η μία μετά την άλλη.
Η Οικονομική Υπηρεσία αδυνατεί να προσδιορίσει το χρέος και τα ακριβή ελλείμματα γιατί κάθε μέρα προκύπτουν και νέα.
Αυτή είναι μία μικρή εικόνα μόνο της τρέχουσας στιγμής.
Την πλήρη κατάσταση θα μας την περιγράψουν οι ορκωτοί λογιστές.
Η έλλειψη αναπροσαρμογής των δημοτικών τελών επί 6 συναπτά έτη σε συνδυασμό με την απορρόφηση των ανταποδοτικών και ειδικευμένων κονδυλίων τέτοιου μεγέθους προς εξυπηρέτηση των ελλειμμάτων της καθαριότητας, ήταν τεράστιο ολίσθημα που οδήγησε στην οικονομική κατάρρευση του Δήμου.
Εμείς σαν νέα δημοτική αρχή και συνεπείς με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για εξυγίανση, νοικοκύρεμα και ανάπτυξη, είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε φρένο στην ασυδοσία και την κακοδιαχείριση, να πατάξουμε τη διαφθορά σε οποιοδήποτε επίπεδο κι αν αυτή ευδοκιμεί και να θέσουμε το Δήμο σε τροχιά ανάπτυξης.
Είμαστε όμως υποχρεωμένοι πρώτα από όλα να διασφαλίσουμε την οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου και να μη το παραδώσουμε αμαχητί στο Παρατηρητήριο, για να το εντάξει στο Πρόγραμμα Εξυγίανσης και να επιβάλει τα επώδυνα για τους δημότες μέτρα που προανέφερα στην αρχή.
Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν πλέον άλλοι πόροι στον Προϋπολογισμό του Δήμου για να καλυφθεί εκ των έσω το έλλειμμα της καθαριότητας και προκειμένου αυτή να λειτουργήσει υποτυπωδώς στο σύνολό της, δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά να αναπροσαρμοστούν τα δημοτικά τέλη έτσι ώστε να καλύπτουν τουλάχιστον οριακά τις πάγιες αναγκαστικές δαπάνες, άλλως αναπόφευκτα θα υπάρξει αδυναμία κάλυψης των δαπανών με συνέπεια την κατάρρευση της καθαριότητας.
Σίγουρα δεν θα ήθελα ποτέ να βρεθώ στη δυσάρεστη αυτή θέση, αλλά η θεσμική μου ιδιότητα επιβάλλει να διαφυλάξω πρωτίστως τη δημόσια υγεία.
Μαγικές λύσεις νομίζω δεν υπάρχουν, αλλά αν υπάρχουν θα χαρώ πολύ να τις ακούσω.
Δυστυχώς εκεί κατάντησαν το Δήμο οι ανεύθυνες και λαϊκίστικες πρακτικές του παρελθόντος.
Έτσι λοιπόν, με αμετάβλητους τους συντελεστές Δημοτικού Φόρου και ΤΑΠ, και προσβλέποντας στην εξοικονόμηση πόρων από το νοικοκύρεμα και το σωστό προγραμματισμό που ήδη έχει αρχίσει να υλοποιείται, τα Δημοτικά Τέλη τουλάχιστον για το προσεχές έτος 2015 επιβάλλεται να αναπροσαρμοστούν για μεν τα σπίτια κατά 0,79 ευρώ/τ.μ., για δε τα καταστήματα κατά 1,66 ευρώ/τ.μ. το χρόνο , που σημαίνει ότι για ένα σπίτι 80 τ.μ. που είναι και ο μέσος όρος εμβαδού η επιβάρυνση θα είναι 63 ευρώ το χρόνο, για δε ένα κατάστημα 50 τ.μ. η επιβάρυνση 83 ευρώ το χρόνο.
Με την συνεχή προσπάθεια που καταβάλουμε όλοι μας για το νοικοκύρεμα του Δήμου, προσδοκούμε επαρκή  εξοικονόμηση πόρων ώστε του χρόνου να μπορέσουμε με χαρά να μειώσουμε την επιβάρυνση.
Όλοι ζούμε την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας και καταλαβαίνω ότι και το 1 ευρώ είναι δυσεύρετο, αλλά μπροστά στις εκατοντάδες και τις χιλιάδες ευρώ του ΕΝΦΙΑ που μας χαρατσώνουν χωρίς ανταπόδοση, τουλάχιστον στη δική μας περίπτωση θα πιάσουν τόπο, θα προστατέψουμε την υγεία μας και ίσως έτσι αποφευχθεί και η ένταξη στο Πρόγραμμα Εξυγίανσης το οποίο θα είναι πολύ πιο δαπανηρό κι επώδυνο για όλους μας.
Τέλος, θέλω να τονίσω ότι μπορεί ο Δήμος να έχει συνέχεια, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να επωμισθούμε τυχόν ευθύνες και καταλογισμούς για πράξεις και παραλείψεις τρίτων. Πρέπει επί τέλους να μάθουμε επισήμως που πήγαν τόσα λεφτά.
Συνεπώς, ένας οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος της διαχείρισης του Δήμου από την Οικονομική Επιθεώρηση του Υπουργείου Οικονομικών καθίσταται πλέον επιβεβλημένος.
Σαλαμίνα  31/10/2014
Με τιμή
Ρούλα Νάννου
Δήμαρχος Σαλαμίνας