Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Το “καθαρά χέρια” αρκεί μόνο να το διατυμπανίζεις;;;

Πιστοί στην δική μας διαχρονική πρακτική να αναδεικνύουμε με αδιάσειστα στοιχεία και όχι με στημένες υποθέσεις, θέματα που αφορούν στην διαφάνεια  διαχείρισης του Δήμου, φέρνουμε στο φως την υπόθεση  του  πρόχειρου διαγωνισμού που αφορά «Προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας», ο οποίος πραγματοποιήθηκε στον Δήμο μας στις  28-11-2014.
Στις 14-11-2014 η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Νάννου, κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, εισηγήθηκε στα μέλη της να αποφασίσουν για την έγκριση πίστωσης ποσού 42.208,68 €, για την ανωτέρω προμήθεια και να εγκρίνουν τους όρους διενέργειας του πρόχειρου διαγωνισμού και τις τεχνικές προδιαγραφές.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ο Αντιπεριφερειάρχης νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος για την Τοποθέτηση ιατρών και στην Σαλαμίνα

Έφεραν αποτελέσματα οι παρεμβάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου σε σχέση με την τοποθέτηση ιατρών.  Δύο αγροτικοί ιατροί πήγαν στα Κύθηρα, ενώ ένας ακτινολόγος, ένας βιοπαθολόγος και ένας αγροτικός ιατρός πήγαν στην Σαλαμίνα. Ακολουθεί ένας χειρουργός, ένας καρδιολόγος και ένας παθολόγος που σύντομα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα βρίσκονται στην Σαλαμίνα.
Παρόμοιες ενέργειες γίνονται και για το Κέντρο Υγείας Γαλατά, με γιατρούς και κυρίως οδηγούς ασθενοφόρων, διότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρχει μόνο ένας οδηγός στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ευχαρίστησε τον  Διοικητή της Β΄ ΔΥΠΕ, κ. Αθανάσιο Παπαρούπα για την άμεση ανταπόκριση και την καλή συνεργασία.

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Το κοινωνικό πρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης! Στηρίζει έμπρακτα τους πολίτες του ο Δήμος Ελασσόνας

Σε μείωση των τελών ύδρευσης, των τελών σύνδεσης καθώς και επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου σε ολόκληρο τον δήμο της Ελασσόνας αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ.
Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΜΙΜΗΣ ΡΟΚΙΔΗΣ Η εξόδιος ακολουθία 21/2 στις 11:00 το πρωΐ

Όπως διαβάζουμε στο διαδίκτυο, έφυγε από την ζωή ο Μίμης Ροκίδης, ο εκδότης επί σειράν ετών της τοπικής εφημερίδας "Η Νέα Σαλαμίνα".
Εθεωρήθει από πολλούς "μέντορας" της  δημοσιογραφίας, συνδέθηκε το όνομα του με πολλές εξελίξεις στο νησί μας, όπως και το μηνιαίο ενημερωτικό του φυλλάδιο.
Αποστέλλουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, να 'χουν την ευχή του και εμείς ας κρατήσουμε μια θετική ανάμνηση.
Καλό ταξίδι, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωΐ στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου

Αιδώς Αργείοι!!! Η ανοχή μας έχει όρια, δεν θα χτίσετε το αύριο αυτού του τόπου με «λάσπη»

          
Κυρία Δήμαρχε,
Κατά την συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου μας για το οικ. έτος  2015, τον μήνα Νοέμβριο 2014, ο «προηγούμενος» και «κακός» Δήμαρχος, που προσδοκά και επιδιώκει την παρέλκυση και παρεμπόδιση του «έργου» σας, σας  τόνισε επανειλημμένα, κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και του  Δημοτικού Συμβουλίου, ότι ο προϋπολογισμός οικ. έτους 2015 που κατατέθηκε προς ψήφιση θα σας επιστραφεί, για τον απλούστατο λόγο:
Στην εισηγητική έκθεση και το σχέδιο του προϋπολογισμού  δεν είχαν τηρηθεί οι οδηγίες που παρασχέθηκαν με την υπ’ αριθμό 29530/29-07-2014 Κ.Υ.Α. των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, για την κατάρτιση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2015.
Η κυρία Δήμαρχος όμως …. Αγρόν ηγόραζε!!!, ως συνήθως.
Κυρία Δήμαρχε,

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Επιθεώρηση έργων στην Σαλαμίνα από τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο

Έργα της ΕΥΔΑΠ στη Σαλαμίνα (Λεωφόρο Φανερωμένης) επιθεώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.  Αφορμή  η επανέναρξη των σχετικών έργων. Ο Αντιπεριφερειάρχης διαπίστωσε ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν είναι επαρκείς από πλευράς σήμανσης, και έδωσε οδηγίες για την βελτίωση τους,  προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των κατοίκων και των καταστηματαρχών στον πιο εμπορικό δρόμο της Σαλαμίνας.

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους την προηγούμενη Κυριακή και οι «Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας»

Μέσα σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή 8  Φεβρουαρίου 2015  η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του  Συλλόγου εθελοντικής και κοινωνικής προσφοράς  “Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας” στην αίθουσα “Φίλων & Θαυμαστών Στέλιου Καζαντζίδη”, στην λεωφόρο Αιαντείου,
Την πρωτοχρονιάτικη πίττα ευλόγησε ο αιδεσιμότατος π. Παναγιώτης Μούλτος, παρουσία εκπρόσωπων των αρχών του νησιού, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του  και της εθελοντικής κοινότητας.

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η Δήμαρχος συνήγορος της Δ.Ε.Η. Α.Ε.;

Από τις 22 Ιανουαρίου 2015 που καταγγείλαμε την παράνομη επιβολή της απαράδεκτης αύξησης των Δημοτικών Τελών στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. Α.Ε., που αφορούσαν κατανάλωση των  τελευταίων μηνών (Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου) του έτους 2014 και έληγε τις πρώτες ημέρες του 2015.
Έτσι η κυρία Δήμαρχος σήμερα 13 Φεβρουαρίου 2015 θυμήθηκε (διά του Γραφείου Τύπου) και κατά την προσφιλή της μέθοδο να απαντήσει, να  καταγγείλει, να κατηγορήσει και να αποποιηθεί τις ευθύνες  της, επιρρίπτοντας τις ως συνήθως, στον «προηγούμενο».
Αφού χαιρετήσουμε λοιπόν την κατά 22 ημέρες ετεροχρονισμένη αντίδραση της (κάλιο αργά παρά ποτέ), αντίδραση που επιβεβαιώνει την φήμη ότι τελικά υπάρχει και διοικεί (;) τον Δήμο, μας προκαλεί ιδιαίτερη κατάπληξη το γεγονός ότι με την απάντηση της αυτή προσπαθεί να ισορροπήσει τα γεγονότα! 

To γραφείο τύπου της Δημάρχου, για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Ο απελθών δήμαρχος, βαθύς γνώστης της γκαιμπελικής θεωρίας «πες,πες,πες κάτι θα μείνει», προσπαθεί εναγωνίως να συντηρήσει στη μνήμη των δημοτών την “απαράδεκτη” κατ΄ αυτόν, αλλά απολύτως αναγκαία και υποχρεωτική από το νόμο αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών για το έτος 2015 που έκανε η σημερινή “κακή” δήμαρχος, σε αντιδιαστολή με τον “καλό” χθεσινό δήμαρχο που δεν έκανε καμία αύξηση γιαυτό και οδήγησε το Δήμο σε πτώχευση.
Προέβηκε σε μία απαράδεκτη ανακοίνωση με ψευδή περιεχόμενο.
Ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η αύξηση επιβλήθηκε από τη ΔΕΗ, είτε λανθασμένα είτε εσκεμμένα, ήδη από τους τελευταίους μήνες του 2014 (Νοέμβριο-Δεκέμβριο).

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ. Δωρεάν μαθήματα θεάτρου από την τράπεζα χρόνου των κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας

Η Τράπεζα Χρόνου των μόνιμων κοινωνικών Δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και το Εργαστήρι Τέχνης Θεάτρου ανακοινώνουν τη δημιουργία τμημάτων δωρεάν μαθημάτων Θεάτρου με Καθηγήτρια την κ. Καίτη Κριτσωτάκη.
Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν με ασκήσεις βασικής εκπαίδευσης, δραματουργική επεξεργασία ρόλων, ορθοφωνία με την Ποίηση, αυτοσχεδιασμό, παντομίμα, φωνητική, ιστορία θεάτρου.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 17:00 – 20:00 στο Πολιτιστικό Πολυκέντρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, επί της οδού Πειραιώς 73 στον Κεραμεικό.

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Σύσκεψη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Π.Ε. Νήσων


Ο τουρισμός, το γιώτινγκ και η κρουαζιέρα, αποτελούν την «βαριά βιομηχανία» των νησιών του Αργοσαρωνικού. Αυτό τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, μιλώντας σε διευρυμένη σύσκεψη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων. Η επέκταση της τουριστικής περιόδου και η αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος, αποτελούν βασικούς στόχους της Π.Ε. Νήσων. Βέβαια δεν μπορεί να υπάρξει τουρισμός χωρίς υπηρεσίες Υγείας.

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α για τις Ιχθυοκαλλιέργειες



Η κίνηση πολιτών Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α   καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης που υπογράφηκε την ημέρα που δήλωσε μέσω face book την παραίτησή του και αφορά στην τροποποίηση – ανανέωση απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και αύξηση της ετήσιας δυναμικότητας από 300 τόνους σε 500 τόνους ετησίως, της Εταιρείας Ιχθυοκαλλιέργειες Αργοσαρωνικού ΑΕ στη θέση Πυριακόνι Σαλαμίνας.
Ο Γ.Γ. για άλλη μια φορά απέδειξε ότι δεν έλαβε υπόψη του αυτό που θέλουν οι πολίτες και κάτοικοι του νησιού, αφού και η Δημοτική κοινότητα Αιαντείου αλλά και το Δ.Σ. Σαλαμίνας γνωμοδότησαν αρνητικά.
Η   Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α δεσμεύεται να παλέψει και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και κινηματικά με τους διάφορους φορείς του Νησιού να ανατρέψει αυτήν την απόφαση.

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Δεν έχει τέλος η κατρακύλα!!!



Άλλο ένα γεγονός ήρθε στο φως της επικαιρότητας, που τεκμηριώνει αυτό που έχουμε ξαναπεί. Η  παρούσα Δημοτική Αρχή μόνο με πρωτόγνωρα αρνητικά γεγονότα μας απασχολεί!!!
Ημέρα Σάββατο 31/1/2015 το τελευταίο κατόρθωμα της … η πραγματοποίηση ιδιωτικών μετακομίσεων!!! με φορτηγό αυτοκίνητο του Δήμου και εργαζόμενους  συνταξιούχους «εθελοντές» ξεφορτώνουν «οικοσκευή» στο κέντρο της Κούλουρης!!!

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Σφυρίζοντας αδιάφορα δεν λύνεις προβλήματα

αναδημοσίευση από: SALAMIS NEWS
Ο λαός ανεβάζει, ο λαός κατεβάζει τους άρχοντες. Αν ο προσωρινός “εξουσιαστής” δεν σέβεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τον εντολοδόχο λαό του, μοιραία όταν θα ‘ρθει η στιγμή της λαϊκής κρίσης, θα τον κατακρημνίσει άδοξα και θα μείνει ο ίδιος με την πικρή γεύση του “αδικημένου”!!
Δεν μπορεί κα Δήμαρχε ο λαός αυτός που σας έδωσε με τόση αγάπη στο πρόσωπό σας την τοπική εξουσία, να σας θέτει σοβαρότατα ερωτήματα και ‘σεις να κωφεύετε σφυρίζοντας αδιάφορα.