Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Τακτική Συνεδρίαση με 2 θέματα στις 27/10/2015

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 

      Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67,  του Ν. 3852/2010  ,   να σας  καλέσω σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 27ην   Οκτωβρίου     2015,  ημέρα  ΤΡΙΤΗ  και ώρα   15:00.   στο Δημοτικό Κατάστημα, για  συζήτηση των   παρακάτω  θεμάτων  :
1.-  ΄Εγκριση Τεχνικών προδιαγραφών και ψήφιση πίστωσης,  της απ΄ ευθείας ανάθεσης της προμήθειας κίνησης – θέρμανσης έτους 2015,  σε υλοποίηση  της υπ΄αριθμ. 186/2015 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου.
2.-   Αλλαγή του ποσοστού  της κατανομής των λειτουργικών δαπανών  των σχολείων  από 55% για την Δευτεροβάθμια  εκπαίδευση  και 45% για την Πρωτοβάθμια  Εκπαίδευση  αντίστοιχα ,  σε 50% και για τις  δυο βαθμίδες  της βασικής  εκπαίδευσης , σύμφωνα με την  αρ. πρωτ.  599/22-102015 ομόφωνη απόφαση  του Δ.Σ.  της Πρωτοβάθμιας  Σχολικής Επιτροπής.
Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Δ.Σ.

Λεμονιά Καπετάνιου

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Τράπεζα αίματος από την “Στάση Ζωής” και το “Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Σαλαμίνας”


Τράπεζα αίματος, για να καλυφθούν οι ανάγκες της Σαλαμίνας, δημιουργήθηκε από την “Στάση Ζωής” και το “Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Σαλαμίνας”. Η τράπεζα αίματος με την επωνυμία “Στάση Ζωής - Σαλαμίνα”, φιλοξενείται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας (τμήμα αιμοδοσίας).
Η αιμοδοσία γίνεται εκεί, καθημερινές και Σαββατοκύριακα, από τις 08:30 έως τις 13:30. Οι αιμοδότες μπορούν να προσέρχονται στο τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου αλλά και στα αντίστοιχα τμήματα των άλλων δημόσιων νοσοκομείων και πρέπει να δηλώνουν ότι αιμοδοτούν για την “Στάση Ζωής - Σαλαμίνα”.

Πολύ σύντομα θα οργανωθούν αιμοληψίες εδώ στη Σαλαμίνα, με κινητή μονάδα αιμοληψίας που θα έρχεται στο νησί σε τακτά χρονικά διαστήματα για να εξυπηρετούνται οι αιμοδότες.
Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Το  αίμα που συγκεντρώνεται σώζει ζωές, γιατί το αίμα ούτε παράγεται τεχνητά, ούτε υποκαθίσταται … Μόνο δωρίζεται!
Αρκούν 15 λεπτά από τον χρόνο μας (τόσο διαρκεί περίπου η αιμοδοσία) για να σωθεί μιά ζωή. Αυτά τα 15 λεπτά, για τους εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Σαλαμίνας είναι “ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ”.
Η Εθελοντική Ομάδα του

Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Σαλαμίνας

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου



Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
17/10/2015

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα σχετικά με το περιεχόμενο της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ σε ότι αφορούσε τις διεκδικήσεις για το Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας .
Οι συντονισμένες προσπάθειες Υπουργών, Βουλευτών της Α και Β Πειραιά, της Περιφέρειας, της Δημοτικής Αρχής, των μελών του ΣΥΡΙΖΑ , η δυναμική του κινήματος και η προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε προσωπικά δεσμευτεί στην ομιλία του στο Κερατσίνι, απέδωσαν τα μέγιστα από όσα διεκδικούσαμε ικανοποιώντας το 20ετες αίτημα που τώρα γίνεται πράξη από την κυβέρνηση της αριστεράς
Τα 110 στρέμματα της παραλιακής μετόπης στην Δραπετσώνα καθώς και όλοι οι χώροι της πόλης , εξαιρέθηκαν της παραχώρησης, δίνοντας έτσι την δυνατότητα για περαιτέρω διεκδικήσεις σε όλα τα μέτωπα.
Παράλληλα, η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε μέσω του ίδιου του Πρωθυπουργού στη Βουλή, να προωθήσει το πάγιο αίτημα των πολιτών εδώ και 20 χρονια για συνολική ανάπλαση στην περιοχή των πρώην Λιπασμάτων.
Με νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Α και Β Πειραιά, τα 6 εκατομμύρια ευρώ -χρέη από τον ΟΛΠ προς τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας- δεν παραγράφονται και αποδίδονται κανονικά στον Δήμο.
Τα μέλη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου Δραπετσώνας , θεωρούν ότι τα παραπάνω είναι θετικές εξελίξεις, ενώ συνεχίζουν να προωθούν δυναμικά μαζί με τη Δημοτική Αρχή και τα κινήματα της πόλης,το σχέδιο για την ανάπλαση της περιοχής των πρώην Λιπασμάτων, για να επανακτήσουν οι λαϊκές γειτονιές μας την ζωή και τη δύναμη τους.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Η κρίση δεν έφυγε και το κοινωνικό παντοπωλείο της Σαλαμίνας δυστυχώς κλειστό, παρατημένο, στοιχειωμένο, απαξιωμένο και τα νοίκια (;) να “πέφτουν” κάθε μήνα!!!

αναδημοσίευση από το SALAMIS-NEWS
Αυτό είναι το νοικοκύρεμα που μας υποσχεθήκατε προεκλογικά; Ποιο το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου Σαλαμίνας σήμερα;
Τα κείμενα στο παρόν φωτοβίντεο είναι από το σχόλιο του ανώνυμου φίλου μας 16/7/15 20:41 τον ευχαριστούμε γιατί έτσι μας έδωσε το έναυσμα για τον σημερινό σχολιασμό μας.
Ελπίζουμε η παρούσα δημοσίευση αν μη τι άλλο, να ξυπνήσει τους αρμόδιους από τον μεθυστικό λήθαργο της πρόσκαιρης εξουσίας τους και επιτέλους να δραστηριοποιηθούν στα αυτονόητα, αν δε μπορούν οι ίδιοι ας ζητήσουν βοήθεια από εθελοντές, ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Όπου η πολιτική εμπλέκεται με την ενόργανη γυμναστική και η κωλοτούμπα γίνεται επίσημο σπορ αυτής.

Τα χάπια του ρε παιδιά ας
του δώσει κάποιος τα χάπια του
Τελικά ρε φίλε Μάνο δεν το ‘χεις το άθλημα ούτε για κωλοτούμπας, ούτε για γραφείο τύπου της δημάρχου κάνεις! Αλήθεια, που βρήκες ρε φίλε αυτές τις διευθύνσεις των μπλόκς και έστειλες το Δ.Τ. της Δημάρχου επιλεκτικά; 
Δεν σε ρωτάω εγώ με ποια αρμοδιότητα το έστειλες, γιατί εγώ κι εσύ ξέρουμε εδώ και πολύ καιρό ποιος είσαι και τι επιδιώκεις. Καιρός είναι όμως να το μάθουνε και οι Κουλουριώτες που δεν σε ήξεραν καλά και τώρα μόλις σε μαθαίνουν. Μόνο 14 μπλοκ υπάρχουν για σένα στην Κούλουρη;

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Απάντηση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ προς την Κα Μπινιάρη

Σκεφτήκαμε πως ίσως δεν πρέπει να απαντήσουμε στην κ. Μπινιάρη, γιατί δε διαθέτουμε το ανάστημα να ανοίξουμε διάλογο με κάποιον που όχι μόνο συνομιλεί απευθείας με τον Πρωθυπουργό, αλλά και απειλεί ότι ....
δε θα μπορούν να επισκεφθούν τη Σαλαμίνα εκλεγμένοι βουλευτές. Αλήθεια κ. Μπινιάρη, θεωρείτε ότι όφειλε ο ΣΥΡΙΖΑ να σας συμβουλευτεί όταν έφτιαχνε τις λίστες, ώστε οι βουλευτές να τυγχάνουν της έγκρισής σας; 

Ισχυρίζεται η κ. Μπινιάρη ότι ο Πρωθυπουργός είναι ψεύτης και οι αποφάσεις του η μία χειρότερη από την άλλη. Ενοχλείται μάλιστα και ζητά επανόρθωση για την -κατά την άποψή της- υβριστική συμπεριφορά του Πρωθυπουργού απέναντι στη Σαλαμίνα, ενώ το κείμενό της ιδίας βρίθει υβριστικών χαρακτηρισμών και αποπνέει παντελή έλλειψη σεβασμού προς τους θεσμούς, προδίδοντας αδικαιολόγητη έπαρση.
Κάποιος πρέπει να θυμίσει στην κ. Μπινιάρη ότι δεν είναι εκπρόσωπος κόμματος, γιατί, αν λειτουργεί ως τέτοια, οφείλει να υπογράφει ανάλογα. Όταν υπογράφει ως «αναπληρώτρια Δημάρχου», δε μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε αν η κ.Δήμαρχος συμφωνεί με τα λεγόμενά της. Θέλουν πράγματι να μην ξαναπατήσουν βουλευτές στον δήμο; Τόσο η Δήμαρχος όσο και η κ. Μπινιάρη εκπροσωπούν το σύνολο των δημοτών και όχι το κόμμα στο οποίο ανήκουν. Είναι απαράδεκτο στο όνομα πολιτικών παιχνιδιών -ενδεχομένως και προσωπικών φιλοδοξιών- να κόβονται γέφυρες, τη στιγμή που ο δήμος βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και έχει ανάγκη από κάθε δυνατή βοήθεια. Περιμένουμε, μαζί με τους δημότες, τη θέση της Δημάρχου πάνω στο θέμα. Εκτός αν θεωρεί ότι ο κάθε συνεργάτης της μπορεί να χαρακτηρίζει ως ανεπιθύμητους εκλεγμένους βουλευτές, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία.

Βέβαια θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς γιατί η κ. Μπινιάρη σαν κατέχουσα σωρεία αξιωμάτων, δεν μερίμνησε για την, έστω και στοιχειώδη, αναβάθμιση του τόπου μας, ώστε κανείς να μην μιλά απαξιωτικά για αυτόν ;




Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΝΑΙ!!!!!!! ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ



Δυστυχώς κάθε χρόνο οι ανάγκες μας αυξάνονται προοδευτικά. Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας χρειάζονται βοήθεια, εκτός από φάρμακα, σε τρόφιμα και ρούχα. Όλοι μας έχουμε πράγματα που δεν χρειαζόμαστε, ας τα δωρίσουμε σε κάποιον που τα έχει πραγματικά ανάγκη. Το δικό σας περιττό, μπορεί να είναι όχι μόνο χρήσιμο, αλλά και δώρο για κάποιον άλλον! Ενα πουλόβερ, ένα κασκόλ, ρούχα που δεν φοράμε, κουβέρτες, οτιδήποτε θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο σε κάποιον που δεν έχει την δυνατότητα να το αποκτήσει.
Το Κοινωνικό Ιατρείο προετοιμάζεται για το μπαζάρ των Χριστουγέννων. Φέτος ανακυκλώνουμε βαζάκια, τάπερ, πλαστικές και γυάλινες φιάλες. Αν τα κρατάτε, ευκαιρία να κάνετε λίγο χώρο στα ντουλάπια σας. Αν πάλι τα πετάτε, κρατήστε τα για μας. Θα μας γέμιζαν χαρά.
Μαζέψτε ότι δεν χρειάζεστε και είναι σε καλή κατάσταση και μην τα αφήσετε στους κάδους αυτή την φορά. Ας κάνουμε τον κόπο να το πάμε εκεί που πρέπει, εκεί που είμαστε σίγουροι ότι θα φτάσει στους αποδέκτες που έχουν πραγματική ανάγκη.

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Τηλ επικοινωνίας: 210-4653435, 6976175145

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ




Το  λιμάνι    του   ΠΕΙΡΑΙΑ   αποτελεί    Εθνικό  λιμάνι  ,  πηγή  πλούτου   και   ανάπτυξης για  τη  Χώρα. Είναι   αδιανόητο , μετά  από  τόσες  θυσίες  και  κόπους  του  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΛΑΟΥ, να  επιχειρείται  η   πώλησή  του .
Το  λιμάνι  του   Πειραιά    παραχωρείται    σε  ξένα  μονοπωλιακά  συμφέροντα  απ  αυτούς   που   μέχρι  πρότινος  ( μεταλλαγμένος   ΣΥΡΙΖΑ   και   βουλευτές   του )  ξεγελούσαν  τον  λαό   της   ευρύτερης   περιοχής   του   Πειραιά   με   αντιμνημονιακές    κορώνες. Οι   υποσχέσεις   του  Υπουργού  Ναυτιλίας   Κου  Δρίτσα   ότι  το  λιμάνι   ΔΕΝ  ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ   είναι  πλέον   μια   γελοιογραφία   που   γελάει   μαζί  της   όλοςο   κόσμος   του  Πειραιά   και  η   ευρύτερη   περιοχή.   
Εμείς  στη   Σαλαμίνα  ,  μαζί   με  τον  ΟΛΠ  ,  βλέπουμε  να   ξεπουλιέται   και  η ιστορία  2.500 χιλιάδων  χρόνων  ,αφού  ο    ιδιαίτερα   σημαντικός  αρχαιολογικός  χώρος   της  Κυνόσουρας   όπου   και   ο   τύμβος  των    Σαλαμινομάχων    πρόκειται  να  περιέλθει   στα  χέρια   ξένων   συμφερόντων.
Επιπλέον , διαβλέπουμε  τις  σοβαρότατες  επιπτώσεις   που  θα  έχει  η  επέκταση   των  επιχειρηματικών   δραστηριοτήτων  πολυεθνικών  ομίλων  στο   ήδη  επιβαρυμένο  περιβάλλον  της   περιοχής.    
Ο  αναπτυξιακός   σχεδιασμός   του    λιμανιού   είναι   ζήτημα   που    αφορά   συνολικά   την οικονομική   και   κοινωνική  ζωή   της   Χώρας . 
Αποτελεί   ζήτημα  ύπαρξης  για  τους   Δήμους    της  ευρύτερης   περιοχής  και  δεν   μπορεί   να   εξαντλείται   στους   οικονομικίστικους     σχεδιασμούς   του   ΤΑΙΠΕΔ και   της  μνημονικής   πλέον  κυβέρνησης  του  ΣΥΡΙΖΑ .    
 Η   ΛΑΙΚΗ   ΕΝΟΤΗΤΑ  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ  ,  η  πλειοψηφία   των  μελών    και   όλο    το   συντονιστικό    της   πρώην  Ο.Μ.  ΣΥΡΙΖΑ  ,   ΚΑΛΕΙ   όλους  τους    κατοίκους   της  Σαλαμίνας   σε   διαρκή   επαγρύπνηση .  ΟΧΙ    ΣΤΟ    ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ   ΤΟΥ   ΟΛΠ.
‘Ολοι   μαζί  οι   κάτοικοι   των   γύρω  περιοχών   του  ιστορικού  λιμανιού  του  ΠΕΙΡΑΙΑ   ενωμένοι , θα  παλέψουμε  για  την  ανατροπή  των  μνημονιακών  σχεδίων  της  συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
ΠΡΩΤΗ  ΦΟΡΑ  ΑΡΙΣΤΕΡΑ !!!!!!!!

·    ΛΕΜΕ    ΟΧΙ   ΣΤΟ  ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ     ΤΟΥ  ΛΙΜΑΝΙΟΥ
·    ΛΕΜΕ    ΟΧΙ   ΣΕ   ΣΧΕΔΙΑ   ΠΟΥ  ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ   ΤΟ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
·    ΛΕΜΕ    ΟΧΙ   ΣΕ   ΣΧΕΔΙΑ   ΠΟΥ   ΔΙΑΛΥΟΥΝ   ΤΙΣ    ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ   ΣΧΕΣΕΙΣ
·    ΛΕΜΕ    ΟΧΙ   ΣΤΑ    ΣΧΕΔΙΑ   ΤΩΝ    ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ    ΓΙΑ   ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ   ΤΟΥ    
     ΤΟΠΟΥ   ΜΑΣ.



Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 24ης Συνεδρίασης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   Σαλαμίνα      7-10-2015 

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ                                                            Αρ.Πρωτ:     -  22162 -    

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


   Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η    24ης  Συνεδρίασης   ( Τακτική )

         Προς    

   
  
      Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67,  του Ν. 3852/2010  , σε συνδυασμό με   το άρθρο 3 παρ. 3δ του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας,  να σας  καλέσω σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την 14ην   Οκτωβρίου     2015,  ημέρα  Τετάρτη και ώρα 18.00 μ.μ.   στο Δημοτικό Κατάστημα, για  συζήτηση του  παρακάτω  θέματος  :

1.-Συζήτηση  επί των οικονομικών  στοιχείων  των Ισολογισμών  2010 των δύο πρώην  Δήμων  Αμπελακίων  και Σαλαμίνας, της  απογραφής  έναρξης  του Καλλικρατικού  Δήμου, των οικονομικών  στοιχείων  από 1-1-2011  μέχρι 31-8-2014, του τελευταίου τριμήνου  της εκτέλεσης  Προϋπολογισμού  του οικονομικού έτους 2014 και των σημερινών οικονομικών  δεδομένων του Δήμου μας, κατόπιν αιτήματος 11 Δημοτικών Συμβούλων    σύμφωνα με  το άρθρο 3 παρ. 3δ του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας.

2.- Επιλογή  διακριτικού σήματος  για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα  της  Ευρώπης « ΣΑΛΑΜΙΝΑ 2021».
3.-΄Εγκριση  κατάστασης δικαιούχων  για τους οποίους προορίζεται  το Δάνειο που θα  συνομολογήσει  ο Δήμος  Σαλαμίνας με το Ταμείο Παρακαταθηκών  και Δανείων.
4.-  Ρύθμιση  οφειλών προς Δ.Ο.Υ.
5.- Έγκριση πρακτικού αξιολόγησης προσφορών ανοικτού διεθνή  ηλεκτρονικού Διαγωνισμού  με την εξαιρετική διαδικασία  της διαπραγμάτευσης , σύμφωνα  με την 215/2015 απόφαση   της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. για την προμήθεια   καυσίμων  κίνησης – θέρμανσης & ελαιολιπαντικών  του Δήμου Σαλαμίνας  και των Ν.Π.Δ.Δ. , έτους 2015 για τα τμήματα καυσίμων κίνησης και θέρμανσης  του Δήμου Σαλαμίνας  και Ν.Π.Δ.Δ. , χρήση 2015 όπως αναφέρεται  στην 13320/16-6-2015 Διακήρυξη  της Δημάρχου.
6.- Συμπλήρωση – τροποποίηση  της υπ’αριθμ. 92/2015 απόφασης  Δ.Σ. που αφορά  τον επανακαθορισμό  των ορίων  της Λαϊκής Αγοράς  επί  της Λεωφ.  Καραμανλή.
7.- Σύσταση  Διαπαραταξιακής  Επιτροπής  σχετικά με την σύμβαση  παραχώρησης  του πλειοψηφικού  πακέτου  του Ο.Λ.Π.  Α.Ε.
8.- ΄Εγκριση της  μελέτης  που αφορά τη σήμανση και τα μέτρα οδικής ασφάλειας στους χώρους των σχολικών μονάδων, του Δήμου μας.
9.- Υλοτομία ευκαλύπτου επί της οδού Πανθέας 51Β στη Δ.Κ. Σεληνίων Δήμου Σαλαμίνας.

10.-  Συμψηφισμός εισφορών – αποζημίωση ιδιοκτησιών στο Δήμο Σαλαμίνας.

11.-  Ανάκληση της υπ΄αριθμ. 80/2015 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για  την επαναφορά της λαϊκής αγοράς που δραστηριοποιείται στην περιοχή Σεληνίων, στην αρχική της θέση.

                                                                                                              Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Δ.Σ.

                        Λεμονιά Καπετάνιου

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΌΣΚΛΗΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Λεωφ.Κ.Καραμανλή & Αμμοχώστου 1
Τ.Κ.   189 00 Σαλαμίνα
ΤΗΛ: 213- 2027567-8, TELEFAX: 213- 2027567
  e- mail: po.pe.sas@gmail.com
                                                                                               
                                                    











ΠΡΌΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας, τις εκδηλώσεις για την
Αποχώρηση, των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής από τη Νήσο Σαλαμίνα την
12η Οκτωβρίου 1944 και να παρευρεθείτε στην Επίσημη Δοξολογία που
θα γίνει την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015,
στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας στο λόφο Πατρίς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
                                                ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ
                                    ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ
                                                ΑΠΟ ΤΗ ΝΗΣΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

07.00: ΟΡΘΡΟΣ – Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας.
10.15: ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ελευθερώτριας.
10.30: ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ με την συμμετοχή των Αρχών της Πόλης και
Αντιπροσωπειών Συλλόγων, Οργανώσεων Μαθητών Λυκείων, Γυμνασίων και
Δημοτικών. Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων με τις Σημαίας και τα Λάβαρά
των.
10.45: ΟΜΙΛΙΑ – Πανηγυρικός της Ημέρας από τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σαλαμίνας κ. Κωνσταντίνο Μαριδάκη
14.10: Χαρμόσυνος Κωδωνοκρουσία των Ιερών Ναών της Νήσου.
17.00: Παράκλησης στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου και μεταφορά της
εικόνας Παναγίας Ελευθερώτριας στον Ιερό της Ναό, δια της οδού Μ. Αλεξάνδρου.

            Ο Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ.                                                H Δήμαρχος  Σαλαμίνας
      Πολιτισμού & Περιβάλλοντος  
                                               
        Κωνσταντίνος Μαριδάκης                            Ισιδώρα Νάννου Παπαθανασίου




Το σωστό κατά την άποψη του salamis today είναι η «Απελευθέρωση της Σαλαμίνας από τους Γερμανούς» και όχι "αποχώρηση"

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ





                       Δήμος    Σαλαμίνας


      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                   ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ   ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

       Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Σαλαμίνας 
         και το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων
        (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης &
         Νέας Γενιάς και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης)
         συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Σαλαμίνας 
         στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων
         με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ &  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.

   Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Σαλαμίνας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα          προγράμματα:  

Α/Α
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΩΡΕΣ
1
ΟΙΚΟΝΟΜΙA - EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

1.1
Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Διοίκηση Επιχειρήσεων
25
1.2
Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
50
1.3
Επιχειρηματικότητα και Τουριστική – Πολιτιστική Ανάπτυξη
25
1.4
Αγροτική Επιχειρηματικότητα – Marketing Αγροτικών Προϊόντων
25
1.5
Βιολογικά Προϊόντα: Παραγωγή – Πιστοποίηση – Διάθεση
25
1.6
Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν
25
1.7
Πράσινη Επιχειρηματικότητα
25
1.8
Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση
25
1.9
Σύγχρονες Τραπεζικές Συναλλαγές
25
1.10
Υπολογίζοντας τις δαπάνες του νοικοκυριού
25
1.11
Συμβουλευτική σταδιοδρομίας
25
1.12
Επαγγελματική ενεργοποίηση ανέργων γυναικών
25
2
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

2.1
Περιβάλλον και καθημερινή ζωή
25
2.2
Γεωργία και Φυσικοί Πόροι
25
2.3
Συλλογικές Περιβαλλοντικές Δράσεις
25
2.4
Οικολογικές λύσεις για το σπίτι
25
2.5
Προστασία και Δικαιώματα Καταναλωτή
25
2.6
Ασφάλεια –Ποιότητα Τροφίμων
25
2.7
Αστικοί λαχανόκηποι
25
2.8
Πρακτικές συμβουλές (υγιεινής) διατροφής
25
2.9
Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες
25
2.10
Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων
25
2.11
Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων
15
3
ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

3.1
Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι)
50
3.2
Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ)
50
3.3
Βάσεις Δεδομένων – Εξειδικευμένα θέματα (ΙΙΙ)
50
3.4
Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή
25
3.5
Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media)
25
3.6
Δημιουργία Ιστοσελίδας
50
3.7
Ηλεκτρονική εφημερίδα
50
3.8
Νέες Τεχνολογίες στην Τρίτη Ηλικία
25
4
ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

4.1
Ελληνικό Αλφαβητικό σύστημα
25
4.2
Βελτιώνω την ορθογραφία μου
25
4.3
Σύνταξη εγγράφων – φορμών
50
4.4
Αγγλικά για το χώρο εργασίας (Α2-Β1)
25
4.5
Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2)
25
4.6
Γαλλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)
25
4.7
Γερμανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)
25
4.8
Ιταλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)
25
4.9
Ισπανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)
25
4.10
Ρωσικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)
25
4.11
Κινεζικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)
25
4.12
Τουρκικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)
25
4.13
Βασικά Αγγλικά Α1
50
4.14
Βασικά Αγγλικά Α2
50
4.15
Βασικά Γαλλικά Α1
50
4.16
Βασικά Γαλλικά Α2
50
4.17
Βασικά Γερμανικά Α1
50
4.18
Βασικά Γερμανικά Α2
50
4.19
Βασικά Ιταλικά Α1
50
4.20
Βασικά Ιταλικά Α2
50
5
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

5.1
Διαχείριση εργασιακού άγχους/Εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής
25
5.2
Αποτελεσματική συνεργασία στον εργασιακό χώρο
25
5.3
Αποτελεσματική ηγεσία στην εργασία
25
5.4
Διαχείριση χρόνου
25
5.5
Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων
25
5.6
Επικοινωνία και δυναμική της Ομάδας
25
5.7
Εθελοντικές δράσεις στην τοπική κοινωνία
25
5.8
Αποτελεσματική επικοινωνία με φορείς και υπηρεσίες
50
5.9
Αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης στην καθημερινή ζωή
25
6
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ

6.1
Ιστορία της Τέχνης
25
6.2
Εικαστικό Εργαστήρι
50
6.3
Φωτογραφία
25
6.4
Κινηματογράφος
25
6.5
Εργαστήρι δημιουργίας Βίντεο
50
6.6
Θεατρικό Εργαστήρι (ανεβάζω τη δική μου παράσταση)
50
6.7
Εργαστήρι μουσικής
50
6.8
Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής
50
6.9
Αξιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς
25
6.10
Τοπική Ιστορία
25
6.11
Λαογραφία: Παραδοσιακός Πολιτισμός
25
7
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ

7.1
Μετανάστες – Υποστήριξη στην καθημερινή ζωή
25
7.2
Τσιγγάνοι – Γλωσσικές δεξιότητες Ι
50
7.3
Τσιγγάνοι – Γλωσσικές δεξιότητες ΙΙ
50
7.4
Τσιγγάνοι – Υποστήριξη στην καθημερινή ζωή
25
7.5
Κρατούμενοι – Επικοινωνία στην καθημερινή ζωή (Α1)
125
7.6
Κρατούμενοι – Επικοινωνία στην καθημερινή ζωή (Α2)
175
7.7
Κρατούμενοι – Υποστήριξη κρατουμένων
25
7.8
Μουσουλμανική Μειονότητα – Γλωσσικές δεξιότητες Ι
50
7.9
Μουσουλμανική Μειονότητα – Γλωσσικές δεξιότητες ΙΙ
50
















 
ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
α/α
ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ                                                                                                                                                                                                                           
ΩΡΕΣ
1
Νέες εναλλακτικές  καλλιέργειες                                                                                                                         
25
2
Σύγχρονες οικολογικές  μέθοδοι αλιείας
25
3
Οικιακή μελισσοκομία
25
4
Οικιακή Παραγωγή Οίνου, ποτών και ηδύποτων
30
5
Αρωματικά –Φαρμακευτικά Φυτά
25
6
Αρχιτεκτονική κήπων
25
7
Ανακύκλωση και κομποστοποίηση
25
1
Κατασκευή τοπικής φορεσιάς
50
2
Κοπτική ραπτική
50
3
Κοπανέλι
50
4
Εργαστήρι κηροπλαστικής
50
5
Διαχείριση στερεών αποβλήτων
25




Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους .

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στο ΚΔΒΜ Σαλαμίνας που βρίσκεται επί της οδού Αναπαύσεως απέναντι  από το κεντρικό κτίριο του Δήμου Σαλαμίνας
                                                                                                                                  
Τηλ. 213 202 7581


Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά 10:00-13:00 π.μ.
Νταβή Ιωάννα: Υπεύθυνη Εκπαίδευσης Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας
Μαρκοπούλου Κωνσταντίνα: Υπεύθυνη Οργάνωσης


Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας