Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΤΗ


Ο Ναύαρχος Δημήτρης Ελευσινιώτης, παρά το διαφαινόμενο ξεκίνημα μιας καριέρας στην κύρια πολιτική σκηνή, προτίμησε να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση και τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο που τον ανέθρεψε θέτοντας τον εαυτό του υποψήφιο Δήμαρχο Σαλαμίνας έχοντας πάντα ως γνώμονα την προσφορά, η οποία αποτελεί για εκείνον προτεραιότητα, τρόπο ζωής και νοοτροπία.

Κατόπιν απόφασης του Κυβερνητικού Υπουργικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), το 2010, τοποθετήθηκε Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού και το 2012 με πρωθυπουργική απόφαση, υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.
Βιογραφικό
Ο Δημήτριος Ελευσινιώτης γεννήθηκε το 1955 στην Σαλαμίνα στην οποία κατοικεί μέχρι και σήμερα. Το 1973 εισάγεται στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Ακολουθούν 38 έτη συνολικής επιτυχημένης πορείας. Για περισσότερα από 15 έτη υπηρέτησε σε πολεμικά πλοία. Διετέλεσε Κυβερνήτης στην ΤΠΚ Κονίδης, ενώ αργότερα κλήθηκε να παραλάβει ως Κυβερνήτης την Ολλανδική φρεγάτα Κουντουριώτης.
Διετέλεσε Διοικητής τόσο στην δεύτερη μοίρα ταχέων σκαφών όσο και στην δεύτερη μοίρα φρεγατών.
Το 1981 καλείται να συμμετάσχει στην παραλαβή της φρεγάτας Λήμνος στο Φλίσιγκεν της Ολλανδίας, όπου και επιμορφώθηκε για ένα χρόνο στα ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα φρεγατών. Το 1986 μετέβη κατόπιν εξετάσεων στo Μοντερέι των Η.Π.Α. για διετείς μεταπτυχιακές σπουδές στην επιστήμη των ηλεκτρονικών υπολογιστών (Master of Science in Computer Science). Το 1993 αποφοίτησε από την Ναυτική Σχολή Πολέμου.
Το 1991 μετέβη στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. για την παραλαβή ειδικών αμυντικών συστημάτων. Το 1992 σχεδίασε και υλοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα ασφαλή δίκτυα επικοινωνιών των ενόπλων δυνάμεων. Από το 2000 έως το 2002 διετέλεσε Ακόλουθος Άμυνας στην Χάγη της Ολλανδίας, όπου συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις εξοπλισμού του στρατού, με τανκς ανάκτησης (recovery) και τις “κουζίνες εκστρατείας”, καθώς και στην εναρμόνιση της παραλαβής της φρεγάτας Νικηφόρος Φωκάς. Το 2004 ανέλαβε για ένα χρόνο καθήκοντα ως Διευθυντής Κλάδου Επιχειρήσεων στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, εξασφαλίζοντας την εκ θαλάσσης ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων (2004). Το 2006 προήχθη σε Ανώτατο Αξιωματικό και ανέλαβε Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και το 2008 διετέλεσε επιχειρησιακός Υπαρχηγός Στρατηγείου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α΄ Υ/ΓΕΕΘΑ), για δυο χρόνια.
Το 2010, επιλέχθηκε από το Κυβερνητικό Υπουργικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού και το 2012 τοποθετήθηκε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.
Είναι παντρεμένος με την Ελένη Τασιοπούλου με την οποία απέκτησε ένα παιδί τον Αλέξανδρο, από τον οποίο έχει αποκτήσει ένα εγγόνι.
Κοινωνική Δράση
Πλήθος αποστολών στο εξωτερικό καθώς και οι προαναφερόμενες  καίριες  θέσεις τις οποίες ανέλαβε, συνέβαλαν τα μέγιστα στην απόκτηση εμπειρίας όσον αφορά την οργάνωση, την διοίκηση και την διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού.
Ως Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, συμμετείχε σε ετήσια Ευρωπαϊκά συμπόσια CHEN (Chiefs of European Navies: Αρχηγοί Ναυτικού των Ευρωπαϊκών χωρών). Στο συμπόσιο CHEN της Βενετίας, παρουσίασε την ναυμαχία της Σαλαμίνας, ως παγκόσμιο ιστορικό, στρατηγικό και πολιτιστικό γεγονός (θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης).  Στο δε, συμπόσιο του ΝΑΤΟ στην Σόφια της Βουλγαρίας, ανέλαβε τον ρόλο του ομιλητή έχοντας ως θέμα την εξέλιξη της σταδιοδρομίας των γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Κατά την αρχηγία του εξέδωσε βιβλίο με τίτλο “Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας”, το οποίο προσέφερε σε όλες τις αποστολές και σε όλες τις συναντήσεις του εντός και εκτός Ελλάδος, προβάλλοντας έτσι την ιστορία του τόπου του. Το 2017, σε συνεργασία με τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, επανεκδίδουν το εν λόγω βιβλίο συνεχίζοντας έτσι την προσπάθεια ανάδειξης του ιστορικού γεγονότος.
Σαν ανώτατος Αξιωματικός μία από τις πολλές του δράσεις ήταν και ο εκσυγχρονισμός του Ναυτικού Νοσοκομείου Σαλαμίνας. Προέβη, δε, και στην δημιουργία του διαβητολογικού κέντρου Σαλαμίνας (πλησίον κεντρικής πύλης), εξυπηρετώντας έτσι δεκάδες συμπολίτες μας.
Ως ενεργός πολίτης συνεχίζει την κοινωνική του δράση μέχρι και σήμερα. Στις αρχές του 2017, συγκρότησε ομάδα εθελοντών με βασικό όραμα την πολιτιστική ανάδειξη της ιστορίας και των αρχαιοτήτων του νησιού μας. Αφορμή στάθηκε ο επικείμενος εορτασμός των 2500 χρόνων από την ναυμαχία της Σαλαμίνας, γεγονός το οποίο πρέπει να χρησιμοποιηθεί και  ως ουσιαστικό εργαλείο για βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού. Πρόσφατα, η εν λόγω ομάδα αναδείχθηκε ως τοπική επιτροπή της Σαλαμίνας, της μη κυβερνητικής οργάνωσης της Ελληνικής Εταιρίας (ΕΛΛΕΤ). Η ΕΛΛΕΤ ασχολείται, περίπου 45 χρόνια, με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.