Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Συνεχίζεται η έκδοση Αθωωτικών Δικαστικών Αποφάσεων υπέρ του τ. Δημάρχου Γιάννη Τσαβαρή!!!

Άλλη μια αθωωτική απόφαση της δικαιοσύνης για τον τ. Δήμαρχο Σαλαμίνας, εξεδόθη χθες 4 Μαρτίου 2015.
Αντικείμενο αυτής της δίκης ήταν η κατασκευή και λειτουργία «αυθαίρετου» Σταθμού Μεταφόρτωσης, στη Γούβα Μπατσί, μετά από καταγγελίες.
Πρόκειται για τον  σταθμό που κατασκευάστηκε επί των ημερών μας σε αντικατάσταση του Χ.Α.Δ.Α. που λειτουργούσε επί Δημαρχίας του κ. Σπ. Σοφρά και προγενέστερα και σφραγίστηκε από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Πειραιά τον Σεπτέμβριο του 2010  του οποίου η λειτουργία κρίθηκε αντιπεριβαλλοντική και επιβλήθηκε πρόστιμο 120.000 ευρώ εις βάρος του Δήμου Σαλαμίνας το 2011.
Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης, (που εμείς κατασκευάσαμε) στη Γούβα Μπατσί, χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα από την νέα Δημοτική Αρχή.

Η μελέτη που εκπονήσαμε για την νομιμοποίηση της λειτουργίας του, εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 241  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20-09-2012. Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση η κ. Νάννου και ο κ. Σοφράς αρνήθηκαν να την εγκρίνουν με την ψήφο τους. (Γιατί άραγε; Μήπως φοβήθηκαν, επειδή ήξεραν για τις καταγγελίες που είχαν προηγηθεί εν αγνοία μας στις 19-05-2011 και στις 07-07-2011 και δεν ήθελαν να συρθούν στα δικαστήρια συγκατηγορούμενοι; Είχαν άραγε καμία σχέση με την καταγγελία;)
Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη εξέτασε και έκρινε ιεραρχώντας την ουσία της εν λόγω υπόθεσης ξεπερνώντας την τυπικότητα, αφού νομίμως προέχει το κοινό συμφέρον και η δημόσια υγεία.
             Με αυτήν λοιπόν την απόφαση, έμμεσα αλλά σαφέστατα, επικροτείται η φιλοσοφία όλων αυτών των αιρετών που πιστεύουν ότι ο Δήμαρχος, αλλά και οι αιρετοί συνεργάτες του οφείλουν να «βγαίνουν» μπροστά, να αναλαμβάνουν την ευθύνη, να παίρνουν ρίσκα και να δίνουν λύσεις στην καθημερινότητα- και όχι μόνο- των  δημοτών. Αρκεί το αποτέλεσμα να είναι για το καλό του κοινωνικού συνόλου και του τόπου τους και όχι, φυσικά, προς ίδιον όφελος.
Με αυτήν την απόφαση καταδικάζεται  η φοβική άσκηση  διοίκησης και διαχείρισης  από αιρετούς – «πολιτικούς νάνους», οι οποίοι αδυνατούν να ξεπεράσουν την αυτοδιοικητική τους ανεπάρκεια αλλά και την διοικητική τους ανυπαρξία, στην αντιμετώπιση  μικρών, καθημερινών προβλημάτων, αλλά και σημαντικών θεμάτων.
Εμείς για άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι θα δώσουμε την μάχη μας με στοιχεία και αποδείξεις, έχοντας εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και στην κρίση των δημοτών μας και κατοίκων της Σαλαμίνας, ενάντια στις άλλες στημένες υποθέσεις που μας έχουν εγκαλέσει οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Μπορούν λοιπόν να είναι βέβαιοι ότι στο τέλος αυτής της πορείας, η αλήθεια θα λάμψει και οι λασπολόγοι που μας διασύρουν για άλλη μια φορά θα καταλάβουν το χώρο που τους ανήκει -και τους αξίζει- στην αυτοδιοικητική ιστορία του τόπου μας κι αυτός δεν είναι άλλος από το περιθώριο.
Ελπίζουμε έστω και τώρα η κ. Δήμαρχος να καταλάβει ότι ο δρόμος της προσφοράς είναι απόλυτα ταυτισμένος με τον δρόμο της ρήξης και της διεκδίκησης.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους αιρετούς συνεργάτες μου που εμπνεόμενοι από την ίδια φιλοσοφία συνέβαλαν στην κατασκευή και λειτουργία αυτής της υποδομής που υπηρετεί την καθαριότητα και  προστατεύει το περιβάλλον, όπως επίσης και τον νομικό μου σύμβουλο κ. Γεώργιο Παπανικολάου.
Σαλαμίνα 05/03/2015
Γιάννης Τσαβαρής

τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος7/3/15 08:58
    7. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτήματος του τ. Δημάρχου Αμπελακίων κ. Μάριου Τραυλού.

    ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΒΓΗΚΕ ΝΟΜΟΣ ΝΑΝΝΙΚΟΣ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ;;;;;;
    ΕΧΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΗ;;;;;;;;

    Ο ΚΑΘΕ ΤΡΑΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΩΣ ΕΙΝΑ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΩΤΟΚΚΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΙΣΗΓΗΤΑΙ Ο η Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ .
    ΑΥΤΟ ΕΛΕΙΠΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΤΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ????? ΠΛΑΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.