Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Πρέπει επί τέλους να μάθουμε επισήμως που πήγαν τόσα λεφτά.

Με το από 22.10.2014 Α.Π. 1757 έγγραφο του, τοΠαρατηρητήριο του Υπουργείου Εσωτερικών, ελέγχοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ και Β΄ Τριμήνου του 2014), διαπιστώνει και πιστοποιεί την αρνητική εξέλιξη των οικονομικών παραμέτρων που οδηγεί το Δήμο μας στην ολοκληρωτική οικονομική κατάρρευση, ζητώντας από μας να πάρουμε δραστικά μέτρα για την εξυγίανσή του (πατήστε ΕΔΩ).
Οι επιπτώσεις, στην περίπτωση που δεν παρθούν τα μέτρα, θα είναι οδυνηρές τόσο για τους εργαζόμενους στο Δήμο όσο και για τους δημότες οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν το ......μάρμαρο, αφού το επόμενο βήμα είναι να υπαχθεί υποχρεωτικά ο Δήμος σε Πρόγραμμα Εξυγίανσης (άρθρ.174 ν.4270/2014).
Η ένταξη στο ανωτέρω Πρόγραμμα, συνεπάγεται μεταξύ άλλων και τα εξής: 
α.   Καμία πρόσληψη
β.   Επιβολή υποχρεωτικών μετατάξεων προσωπικού (σε άλλους Δήμους)
γ. Αύξηση των ιδίων εσόδων του Δήμου με την επιβολή επιπρόσθετων φόρων, τελών, δικαιωμάτων και εισφορών
δ.   Αύξηση του συντελεστή επιβολής του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων από  0.5 που είναι σήμερα στο 2% (4 φορές επάνω).
ε.   Αύξηση του ανώτατου συντελεστή Τ.Α.Π. από 0.35 που είναι σήμερα στο 3 τοις χιλίοις (9 φορές επάνω) και επιβολή του τέλους υποχρεωτικά από το Δήμο σε όλα τα ακίνητα του νησιού μέχρι την οικονομική εξυγίανσή του.
στ. Περιορισμός των δαπανών μόνο για την μισθοδοσία αυτών που θα παραμείνουν στο Δήμο και μόνο για τις απολύτως αναγκαίες ανελαστικές δαπάνες.
Αυτό λοιπόν είναι το αποτέλεσμα της ανερμάτιστης οικονομικής διαχείρισης του Δήμου από την απελθούσα δημοτική αρχή διότι, όσο και να το φώναζα, ποτέ δεν κατάλαβαν ότι ο Δήμος είναι ένας Οργανισμός παροχής υπηρεσιών προς τους δημότες ανταποδοτικού χαρακτήρα, όπου έξοδα και έσοδα πρέπει να ισοσκελίζονται.
Ήθελαν να το παίξουν πολιτικοί και όχι διαχειριστές, και ιδού τα αποτελέσματα.
Ό άκρατος λαϊκισμός και ανευθυνότητα οδήγησαν το Δήμο σε δραματική υστέρηση των εσόδων του με αποτέλεσμα τη δημιουργία τεράστιων ελλειμμάτων.
Η κάλυψη αυτών είχε σαν συνέπεια την απορρόφηση των εισπραττόμενων πόρων που προορίζονταν για άλλους σκοπούς, δημιουργώντας έτσι έναν φαύλο κύκλο ελλειμμάτων και χρεών, τα οποία διογκώθηκαν με την έλλειψη στρατηγικής και   νοικοκυρέματος αλλά και ασύστολης σπατάλης για φιέστες και γιορτές κρασιού.
Το έλλειμμα στον τομέα της καθαριότητας που είναι αυστηρά ανταποδοτικού χαρακτήρα υπερέβαινε τα 2 εκατομμύρια το χρόνο, διότι ενώ οι δαπάνες συνεχώς αυξάνονταν, καμία αναπροσαρμογή δημοτικών τελών δεν έγινε από το 2007.
Για να καλύψουν όμως το έλλειμμα ξάφριζαν παράνομα όλο το ζεστό χρήμα που έμπαινε στο Δήμο και το οποίο προοριζόταν για άλλους ειδικούς σκοπούς.
Έτσι,
α)  όλα τα λεφτά (πάνω από 300.000 ευρώ) που πλήρωσαν οι κάτοικοι για να  συνδεθούν με την αποχέτευση (ανταποδοτικού χαρακτήρα κι αυτά) εξαφανίστηκαν, αφήνοντας απλήρωτο τον εργολάβο με συνέπεια να σταματήσουν  και οι συνδέσεις.
β)  Όλα τα λεφτά ( πάνω από 500.000 ευρώ) της εισφοράς σε χρήμα για την ένταξη στο σχέδιο (ανταποδοτικού χαρακτήρα κι αυτό) που πλήρωσαν οι κάτοικοι της Ψιλής Άμμου, εξαφανίστηκαν κι αυτά για αλλότριους σκοπούς, χωρίς κανένας να  έχει αποζημιωθεί για το ρυμοτομούμενο ακίνητό του.
γ)  Ακόμη και οι ειδικευμένες πιστώσεις (322.000 ευρώ) για την μεταφορά των  μαθητών έπεσαν κι αυτά στο χωνευτήρι, εξαφανίστηκαν.
δ)  Πέντε (5) ολόκληρα εκατομμύρια ζεστό χρήμα από τους καταναλωτές νερού του  δημ. δικτύου ύδρευσης που εισέπραξε ο Δήμος (ανταποδοτικού χαρακτήρα κι αυτό), πήγαν κι αυτά υπέρ πίστεως και πατρίδος, εξαφανίστηκαν.
      Ότι άλλο μπήκε στο Δήμο πήγε κι αυτό υπέρ βωμών και εστιών.
Τα χρησιμοποιούσανε, λένε, για να καλύψουν το έλλειμμα της καθαριότητας και να πληρώνονται οι υπάλληλοι.
Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα και δεν έχουν ξανασυμβεί σε κανένα άλλο Δήμο.  
Η κακοδιαχείριση στέγνωσε το Ταμείο του Δήμου και σαν να μην έφτανε αυτό, δεκάδες Διαταγές Πληρωμής έχουν πλημμυρίσει το Δήμο με ύποπτο αντικείμενο, βασισμένες οι περισσότερες σε βεβαιώσεις συνομολόγησης οφειλής από τον τέως δήμαρχο. Ακολουθούν τα εξώδικα και οι κατασχέσεις η μία μετά την άλλη.
Η Οικονομική Υπηρεσία αδυνατεί να προσδιορίσει το χρέος και τα ακριβή ελλείμματα γιατί κάθε μέρα προκύπτουν και νέα.
Αυτή είναι μία μικρή εικόνα μόνο της τρέχουσας στιγμής.
Την πλήρη κατάσταση θα μας την περιγράψουν οι ορκωτοί λογιστές.
Η έλλειψη αναπροσαρμογής των δημοτικών τελών επί 6 συναπτά έτη σε συνδυασμό με την απορρόφηση των ανταποδοτικών και ειδικευμένων κονδυλίων τέτοιου μεγέθους προς εξυπηρέτηση των ελλειμμάτων της καθαριότητας, ήταν τεράστιο ολίσθημα που οδήγησε στην οικονομική κατάρρευση του Δήμου.
Εμείς σαν νέα δημοτική αρχή και συνεπείς με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για εξυγίανση, νοικοκύρεμα και ανάπτυξη, είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε φρένο στην ασυδοσία και την κακοδιαχείριση, να πατάξουμε τη διαφθορά σε οποιοδήποτε επίπεδο κι αν αυτή ευδοκιμεί και να θέσουμε το Δήμο σε τροχιά ανάπτυξης.
Είμαστε όμως υποχρεωμένοι πρώτα από όλα να διασφαλίσουμε την οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου και να μη το παραδώσουμε αμαχητί στο Παρατηρητήριο, για να το εντάξει στο Πρόγραμμα Εξυγίανσης και να επιβάλει τα επώδυνα για τους δημότες μέτρα που προανέφερα στην αρχή.
Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν πλέον άλλοι πόροι στον Προϋπολογισμό του Δήμου για να καλυφθεί εκ των έσω το έλλειμμα της καθαριότητας και προκειμένου αυτή να λειτουργήσει υποτυπωδώς στο σύνολό της, δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά να αναπροσαρμοστούν τα δημοτικά τέλη έτσι ώστε να καλύπτουν τουλάχιστον οριακά τις πάγιες αναγκαστικές δαπάνες, άλλως αναπόφευκτα θα υπάρξει αδυναμία κάλυψης των δαπανών με συνέπεια την κατάρρευση της καθαριότητας.
Σίγουρα δεν θα ήθελα ποτέ να βρεθώ στη δυσάρεστη αυτή θέση, αλλά η θεσμική μου ιδιότητα επιβάλλει να διαφυλάξω πρωτίστως τη δημόσια υγεία.
Μαγικές λύσεις νομίζω δεν υπάρχουν, αλλά αν υπάρχουν θα χαρώ πολύ να τις ακούσω.
Δυστυχώς εκεί κατάντησαν το Δήμο οι ανεύθυνες και λαϊκίστικες πρακτικές του παρελθόντος.
Έτσι λοιπόν, με αμετάβλητους τους συντελεστές Δημοτικού Φόρου και ΤΑΠ, και προσβλέποντας στην εξοικονόμηση πόρων από το νοικοκύρεμα και το σωστό προγραμματισμό που ήδη έχει αρχίσει να υλοποιείται, τα Δημοτικά Τέλη τουλάχιστον για το προσεχές έτος 2015 επιβάλλεται να αναπροσαρμοστούν για μεν τα σπίτια κατά 0,79 ευρώ/τ.μ., για δε τα καταστήματα κατά 1,66 ευρώ/τ.μ. το χρόνο , που σημαίνει ότι για ένα σπίτι 80 τ.μ. που είναι και ο μέσος όρος εμβαδού η επιβάρυνση θα είναι 63 ευρώ το χρόνο, για δε ένα κατάστημα 50 τ.μ. η επιβάρυνση 83 ευρώ το χρόνο.
Με την συνεχή προσπάθεια που καταβάλουμε όλοι μας για το νοικοκύρεμα του Δήμου, προσδοκούμε επαρκή  εξοικονόμηση πόρων ώστε του χρόνου να μπορέσουμε με χαρά να μειώσουμε την επιβάρυνση.
Όλοι ζούμε την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας και καταλαβαίνω ότι και το 1 ευρώ είναι δυσεύρετο, αλλά μπροστά στις εκατοντάδες και τις χιλιάδες ευρώ του ΕΝΦΙΑ που μας χαρατσώνουν χωρίς ανταπόδοση, τουλάχιστον στη δική μας περίπτωση θα πιάσουν τόπο, θα προστατέψουμε την υγεία μας και ίσως έτσι αποφευχθεί και η ένταξη στο Πρόγραμμα Εξυγίανσης το οποίο θα είναι πολύ πιο δαπανηρό κι επώδυνο για όλους μας.
Τέλος, θέλω να τονίσω ότι μπορεί ο Δήμος να έχει συνέχεια, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να επωμισθούμε τυχόν ευθύνες και καταλογισμούς για πράξεις και παραλείψεις τρίτων. Πρέπει επί τέλους να μάθουμε επισήμως που πήγαν τόσα λεφτά.
Συνεπώς, ένας οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος της διαχείρισης του Δήμου από την Οικονομική Επιθεώρηση του Υπουργείου Οικονομικών καθίσταται πλέον επιβεβλημένος.
Σαλαμίνα  31/10/2014
Με τιμή
Ρούλα Νάννου
Δήμαρχος Σαλαμίνας

14 σχόλια:

  1. Ο ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΣΒΗΣΕΙ ΜΕ ΜΠΛΑΓΚΟ ΟΛΑ ΤΑ ΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΑΙΜΝΗΣΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Γ. ΡΑΛΛΗ ΠΟΥ Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΗΤΑΝ " ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΛΛΑ ΟΥ". ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΑΒΑΚΑ (ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΡΙΘΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ) ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΒΛΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα είναι το ερώτημα. Υπάρχει λύση στο πρόβλημα; Αν υπάρχει άλλην απ΄αυτήν που εισηγείται η Δήμαρχος, το γράφει η γυναίκα, είναι έτοιμη να την ακούσει μετά χαράς.
    Εμπρός λοιπόν πέστε μου ποιά είναι, αν υπάρχει.
    Πάντως από αυτή τη ιστορία βγηκε κι ένα καλό, ότι θα γίνει οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος από το Υπουργείο Οικονομικών κι έτσι θα μάθουμε ακριβώς που πήγαν και σε ποιές τσέπες τόσα εκατομμύρια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και επισκιάζει την όποια αναπροσαρμογή των τελών που στο κάτω κάτω δεν είναι και εξωφρενική (63 ευρώ το χρόνο για ένα σπίτι 80 τ.μ.) κι αυτό εξ ανάγκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πας ρε πανιβλακα να παρακολουθήσεις τα συμβούλια του Ψηνάκη να μαθαίνεις άι σιχτίρ δεν σα αντέχει κανεις πια μας βάζετε και μας που σας ψηφίσαμε σαν μ@λ@κες να γράφουμε σχόλια που τόσα χρόνια δεν μπαίναμε
      Πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι ρε κόπανε;
      Που το δες αυτό γραμμένο;
      Ο Τσαβαρής τα φαγε κατά την δημαρχίνα και τις ουάουουουου του φ/β κι εμείς θα τα πληρώσουμε;
      Άλλη μια φορά άι σιχτίρ

      Διαγραφή
  3. ΕΠΙΣΤΟΛΗ
    Προς την κ. Δήμαρχο

    Πέμπτη. Κάθε Πέμπτη στη Σαλαμίνα έχουμε λαϊκή αγορά. Όμορφη και πλούσια η λαϊκή στην γειτονία μας. Λίγο μετά το μεσημέρι οι πωλητές αρχίζουν και μαζεύουν την απούλητη πραμάτεια τους, τους πάγκους τους και πετούν τα σκάρτα στους κάδους.

    Τότε είναι που εμφανίζονται μερικοί συμπολίτες μας. Σαν τα σαλιγκάρια μετά την βροχή. Μα τούτοι εδώ δεν χορταινουν την πείνα τους με φρέσκα καταπράσινα φύλλα όπως τα συμπαθέστατα μαλάκια. Αυτοί οι άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια για κάτι φαγώσιμο. Ναι. Στην λαϊκή αγορά. Ναι. Στη Σαλαμίνα. Όχι στο κέντρο της Αθήνας. Στη Σαλαμίνα. Κάτω απ' το μπαλκόνι σας. Έξω απ' την πόρτα σας. Το γνωρίζατε; .

    Πολλά μπορούν να ειπωθούν εδώ και πολλοί παραλληλισμοί μπορούν να γίνουν. Το μόνο εύκολο. Θυμάμαι το περιεχόμενο του προεκλογικού προγράμματος μιας παράταξης λίγο πριν τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Ήταν ανθρωποκεντρικό και κοινωνικό. Σχεδόν απόλυτα κοινωνικό. Να βοηθηθούν, έλεγε, οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης, συσσίτια για τους φτωχούς, οικονομικές ελαφρύνσεις στα δημοτικά τέλη κτλ.

    Μου έκανε εντύπωση εκείνο το πρόγραμμα. Δεν γνώριζα για συνδημότες μου που έψαχναν σε κάδους απορριμμάτων για να φανε. Βλεπετε, κι εγω όπως ολοι μας, μολις τελειωνα τα ψωνια μου απο την λαϊκή πηγαινα σπιτι μου. Αν καθομουν λίγο παραπανω ισως να τους εβλεπα.

    Στα λόγια είμαστε όλοι πρώτοι.

    Κάποιος μου είχε πει: Στον άνθρωπο, πριν το μυαλό και το πνεύμα, επαναστατεί το στομάχι... Κ. Νάννου εάν έχετε στοιχεία για κλεψιά και κακοδιαχείρηση σας παρακαλώ οι υπευθυνοι να πάνε φυλακή αλλά πρωτίστως να δεσμευτούν οι περιουσίες τους. Είναι κρίμα να απολυθούν και να πληρώσουμε όλοι την καλοπέρασή των ανθρώπων που καταχράστηκαν τα δικά μας χρήματα και τα κορόιδα πληρώνουν ακόμα ενω όσοι είχαν την ευθύνη δημαγωγούν ξεδιάντροπα.Το προκλητικό θρασος και η κοροιδία θα γεννήσουν βία η ιστορία το λέει δε το λέω εγώ.
    Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείτε αγαπητ/έ μου να μας πεις ποιάς παράταξης ήταν αυτό το προεκλογικό πρόγραμμα που αναφέρεις;

      Διαγραφή
  4. Να βγει ο λαός στους δρόμους να ζητωκραυγάσει τους σωτήρες που μας οδηγούν στην ένδεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χώστους μέσα, τα ρημάξανε όλα τα λαμόγια, τίποτα δεν άφησαν.ολη την συμμορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος1/11/14 14:01
    ΚΥΡΙΑ ΚΑΡΟΥΣΗ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΥΜΑΝΣΗ ΣΑΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟ 5000000 ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ Λ.Τ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΣΥΜΑΝΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ ΣΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ.
    1)ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΘΕΩΡΗΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΕΡΥ ΜΠΩΤ.ΒΑΣΕΙ ΠΟΛ 1023/2014
    2) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ
    3) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΤΡΗΣΗ ΚΑΙ
    4) ΑΝΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΦΟΡΙΕΣ Π.Χ (ΠΟΡΟΥ)

    ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΥΤΑ ,ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΥΠΩΘΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ;;;
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ , ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΟ ΚΥΡΙΟ ΛΕΝΗ ,ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ δεν ξέρω αν ο Τσαβαρής έκλεψε ή δεν έκλεψε. Μια ερώτηση θα κάνω μόνο. Ολοι εσείς οι ανώνυμοι θα είχατε το θάρρος της γνώμης σας να βγείτε να τα πείτε επώνυμα; Οχι βέβαια. Μήπως έφτασε η ώρα η πολιτική στην Σαλαμίνα να βγει στο φως; Να βγουν στο φως όλα, και δημοτικά συμβούλια, και σκάνδαλα και υπεξαιρέσεις και παρανομίες, και τα ονόματα των υπαλλήλων που παρανόμησαν με τον έναν ή άλλο τρόπο, έστω και καλύπτοντας αυτά που γινόντουσαν; Μήπως πρέπει να πάψει το νησί να ενημερώνεται από τα παπαγαλάκια του εκάστοτε;
    Μήπως πρέπει να πάψουμε να τα βάζουμε με τον Τσαβαρή για να καλύψουμε τις δικές μας ελλείψεις; Αποκαλέστε με τσαβαρόσκυλο, δεν με θίγετε γιατί ξέρω ότι δεν είμαι. Ενας απλός πολίτης είμαι που βλέπω ότι και η τωρινή δημοτική αρχή χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους χειραγώγησης. Τίποτα δεν με θλίβει περισσότερο εκτός από το γεγονός ότι κι' εγώ βοήθησα με τον τρόπο μου να αλλάξουν τα πράγματα και βλέπω μια από τα ίδια, ίσως και χειρότερα. Μέχρι τώρα αυτό παίζεται στις οθόνες μας. Ολα για το καλό μας και όλα στο σκοτάδι. Οτι αρπάξει ο καθένας από τα κουτσομπολιά και τα ανώνυμα σχόλια.
    Η νέα δημοτική αρχή παρουσίασε ένα φιλανθρωπικό προφίλ που πολύ σύντομα ανατράπηκε. Ετσι είναι οι φιλάνθρωποι; Επιλεκτικά φιλάνθρωποι και όπου τους συμφέρει; Στραφήκατε εναντίον του κόσμου που πίστεψε σε σας και ήλπισε σε ένα καλύτερο αύριο. Πολλοί απ' όσους είναι σήμερα στα πράγματα ήταν και χθες. Τόσο άσχετοι ήταν; Δεν ξέρανε που πάνε τα τέσσερα και ξαφνικά ανακάλυψαν την Αμερική;
    Οι αυξήσεις ήταν το τελευταίο που θα έπρεπε να κάνετε σε έναν σκληρά δοκιμαζόμενο λαό και δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλά τα λες αλλά τώρα ποιος τους πιάνει πέντε χρόνια τους δώσαμε δουλειά για να μπορούν να μας τα παίρνουν κανονικά. Τώρα είναι αργά για δάκρυα... Αυτοί είχαν πεί ότι θα νοικοκυρέψουν τον Δήμο βέβαια δεν είπαν όλη την αλήθεια ... και θα τα πάρουν από εμάς, απειλώντας κιόλας ότι θα απολύσει ή θα κινδυνέψει η δημόσια υγεία. Δηλαδή εμείς έπρεπε να διαλέξουμε ανάμεσα στον ληστή ή τον κλέφτη. Ελεος κ. Δήμαρχε οικογένειες έχουμε που θα πεινάσουν. Τροίκα και Δήμαρχος ΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΩΣ ΘΑ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ; ΤΙΣ ΚΑΤ/ΣΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ;;;;;;;; ΟΙ ΙΔΙΟΙ
    ΘΑ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Ο ΤΥΠΟΓΡΑΦΟΣ;
    ΣΤΙΣ ΚΑΤ/ΣΕΙΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥ ΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ,ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΩ Μ.Α.Υ.Ρ.Α ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΕΚΟΨΑ ΔΙΠΛΑ;;;;; ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΕΛΓΧΟΣ.

    ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΑ ΑΣΠΡΑ ΜΙΣΑ ΜΑΥΡΑ
    ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟ ΙΔΙΟ Κ.Λ.Π. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ ΔΙΟΤΙ ΚΑΘΕ ΠΟΥ..... ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΥΦ.........ΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος1/11/14 14:52
    Αυτός ο έλεγχος που λες γίνεται από την εφορία, στην οποία πηγαίνουν λίστες με τα εκδοθέντα εισιτήρια.
    Αν λες "διάτρηση" την θεώρηση της εφορίας, αφού είναι αθεώρητα φυσικό είναι να μην υπάρχει. Αν όμως μιλάς για τη διάτρηση που θα έπρεπε να έχουν σε κάθε τμήμα τους (έλεγχος, επιβάτηςε κλπ.) τότε έχεις δίκιο απόλυτο.
    Ημερομηνία έκδοσης συνήθως βάζουν σφραγίδα. Ωστόσο, η εφορία λαμβάνει ακριβώς τις ημερήσιες καταστάσεις διακίνησης των εισιτηρίων.
    Το ίδιο μπλοκάκι είναι αδύνατον να τυπωθεί πάνω από μία φορά γιατί η έλλειψη εκδομένων νέων εισιτηρίων θα χτυπήσει συναγερμό στην εφορία και το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο.
    Το ΛΤ βγάζει ένα σκασμό λεφτά και τα έργα του είναι μηδέν. 500.000 είναι μόνο από τα φέρρυ Παλούκια και Φανερωμένη. Βάλε τα τέλη για τα αλιευτικά, βάλε τα τέλη για τα καταστήματα στη ζώνη αρμοδιότητάς του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος1/11/14 19:28
    ΡΗΝΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΣΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΛΥΓΜΕΝΑ.ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΧΕΣ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ,ΓΕΡΑΣΙΜΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ; ΣΚΟΥΖΑΤΕ ΣΑΝ ΘΕΡΙΑ. ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ,ΕΡΙΞΕ ΓΕΛΙΟ Η ΔΗΜΑΡΧΙΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΥΝΝΕΦΟ.
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΜΗ ΔΙΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΣΗ ΧΑΠΑΚΙ ΥΠΝΟΥ.

    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΗΝΑΚΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΦΤΑΕΙ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑ.............Σ ΠΟΥ ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΛΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΗΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ;;;;;;;;;;;;;;;;; ΠΑΛΙ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΦΤΑΙΕΙ;;;;;;;;;;;;; ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΡΙΜΑΖΕΙΣ .ΦΥΓΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΜΗ ΡΙΜΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.