Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΜΑΔΑ “ΑΡΑΤΟΣ" - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

Αγαπητοί Αστρόφιλοι-Αγαπητοί Συνδημότες.
Με έκπληξη είδα προ ήμερων στα Τοπικά Blogs της Σαλαμίνας και στο Face book Διαδικτυακή ψηφοφορία της Ομάδας Παρατηρησιακής Αστρονομίας Σαλαμίνας “Αρατος”, για την δημιουργία Δημοτικού Αστεροσκοπείου στην Σαλαμίνα.
Με βάση αυτό το δημοσίευμα αποφάσισα να αποστείλω αυτήν την Επιστολή κάνοντας κάποιες διευκρινήσεις και βάζοντας τα πράγματα σε τάξη δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα. Τι είναι η ομάδα Αρατος? Τι σχέση έχει με το Δημοτικό Αστεροσκοπείο ? Σε τι αποσκοπεί η Διαδικτυακή ψηφοφορία ?
Η ομάδα ”Αρατος” αποτελείται από πρώην Μέλη του Παραρτήματος Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος που προσπάθησαν να διαρρήξουν την ενότητα του με αντικαταστατικές διαδικασίες και γιαυτό διεγράφησαν και καταδικάστηκαν οι ενέργειες τους από την συντριπτική πλειοψηφία  των Μελών του  Παραρτήματος μέσω θεσμικών οργάνων. 
Η ομάδα “Αρατος” δεν έχει νομική υπόσταση ούτε σχέση με το Εκπαιδευτικό και Κοινωνικό έργο της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος αλλά απλώς ασχολείται με παρατηρήσεις στοχεύοντας στην προσωπική προβολή των μελών της και ταυτόχρονα πολεμά τις Δράσεις του Παραρτήματος Σαλαμίνας με ύβρεις κατά των μελών του Δ. Συμβουλίου του, απειλές, καπέλωμα αφισών και ταυτόχρονη οργάνωση εκδηλώσεων τις ίδιες μέρες και ώρες. 
Όσον αφορά την Δημιουργία  του Δημοτικού Αστεροσκοπείου έχω να καταθέσω συνοπτικά τα εξής. Το Δημ. Αστεροσκοπείο ήταν προσωπικό  παλιό μου όνειρο αφού ασχολούμαι Ερασιτεχνικά με την Αστρονομία πάνω από 30 Χρόνια.
Τέθηκε πρώτη φορά Δημόσια στον τέως Δήμαρχο κο Σπύρο Σοφρά ως μέλος του Δ. Συμβουλίου της ΔΕΠΑΣ όπου μετείχα ως Δημότης , και γιαυτο τον λόγο ξεκίνησα από το 2008 τα Μαθήματα Λαϊκής Αστρονομίας μέσω του Δήμου Σαλαμίνας.
Κατόπιν έθεσα το Θέμα στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Σαλαμίνας επί Προεδρίας της κας Μικρομάστορα η οποία αντιμετωπίζοντας θερμά την Ιδέα κίνησε τις διαδικασίες.
Στάλθηκε Αίτημα εγκρίσεως της περιοχής προς το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών το οποίο με την σειρά του έστειλε εκπρόσωπο του Αστρονόμο όπου κατόπιν Αυτοψίας ενέκρινε την καταλληλότητα της περιοχής . Ακολούθησε εκπόνηση προμελέτης αλά δυστυχώς η κατάσταση μπλέχτηκε στα γρανάζια της Γραφειοκρατίας.
Με την Ίδρυση του Παραρτήματος Σαλαμίνας το 2011 το έθεσα ως βασικό στόχο στην Ιδρυτική Διακήρυξη του Παραρτήματος και το συζήτησα με τον τότε Δήμαρχο κο Γιάννη Τσαβαρή.
Στις 30-1-2012 υπέβαλα στην Δημοτική Κοινότητα Σαλαμίνας πρόταση (Μέσω της Δημ. Συμβούλου κας Αθηνάς Παπαδά ) για την δημιουργία Δημ. Αστεροσκοπείου όπου έγινε ομόφωνα αποδεκτή.
Στις 17-9-2014 το Δ.Σ του Παραρτήματος επισκέφτηκε την σημερινή Δήμαρχο κα Ισιδώρα Νάννου ενημερώνοντας την για την εξέλιξη της υπόθεσης. .
Για την ενίσχυση αυτού του στόχου έχει ανοίξει Βιβλίο Υπογραφών όπου ο οιοσδήποτε μπορεί να υπογράψει επικοινωνώντας με το Παράρτημα μας.
Προς τι λοιπόν αυτή η Διαδικτυακή “Πρωτοβουλία” της ομάδας “Αρατος” για συλλογή υπογραφών αφού και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι υπάρχει Βιβλίο πραγματικών Υπογραφών, υπογεγραμμένο ήδη από τους ιδίους, πολλούς επώνυμους και απλούς Πολίτες?
Προς τι λοιπόν η συλλογή διαδικτυακών Υπογραφών? Για να παραδοθούν στο Παράρτημα μας και  να βοηθήσουν στην υλοποίηση αυτού του στόχου αφού οι ίδιοι παράλληλα πολεμούν το Παράρτημα μας προσπαθώντας να το διασπάσουν.
Ή μήπως αποσκοπούν στον εντυπωσιασμό στην είσπραξη “Like| από το Face book  για να ικανοποιήσουν κάποιοι “ομαδάρχες” την προσωπική τους αυταρέσκεια, καπηλευόμενοι  τις πρωτοβουλίες και τους αγώνες άλλων?
Όπως λέει και ο  Λαός μας Κύριοι του “Αρατου”, “Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα δεν γίνεται”.

ΚΩΣΤΑΣ  ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
& ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

1 σχόλιο:

  1. ΕφημερΊδα ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ σελίδα 12 φύλλο 98
    Αντιδήμαρχος Α . Χατζής
    Θέμος Τάσος και Χρήστος Μαμμής
    Παρά το ότι ο Δήμος βρίσκεται σε ομηρία από την έλλειψη επικυρωμένου προυπολογισμού εξαιτίας των υπέρογκων χρεών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και ένα χρόνο τώρα απαγορεύεται από τον νόμο να κάνουν οτιδήποτε, ούτε επισκευές σε οχήματα, ούτε αγορά ελαστικών και εξαρτημάτων ,ούτε ακόμα και λάμπα να αγοράσουν, εντούτοις ο Δήμος κρατήθηκε όρθιος και δεν μετατράπηκε σε ‘’ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ’’ όπως αναμενόταν. Τούτο οφείλεται πρωτίστως στην ικανότητα και την απλοχεριά της Δημάρχου αλλά και στον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ.Αντώνη Χατζή που από τις 6 η ώρα το πρωί κάθε μέρα βρίσκεται στο αμαξοστάσιο και συντονίζει με τους συνεργάτες του Θέμο Αναστάσιο και Χρήστο Μαμμή, την καθημερινή δραστηριότητα ανάλογα με τα μέσα που διαθέτει, αφού το ένα μετά το άλλο τα οχήματα και μηχανήματα βγαίνουν εκτός λόγων ζημιών. Μεθοδικός και σοβαρός έχει πετύχει από αυτές τις αντιξοότητες το ακατόρθωτο, να κρατάει τη Πόλη καθαρή και να παλεύει να διατηρήσει όσο γίνεται καθαρή και την περιφέρεια, Μπράβο του
    ΚΑΛΕ!!! ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΝΗΣΙ ΛΕΜΕ;;;;;;;;;;;;ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΤΖΗ ;;;;ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ;;;;;
    ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΘΑΡΗ;;;;;;;;;;;ΠΟΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ;;;;;;;;ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ;;;;;;ΠΟΙΑ ΑΠΛΟΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ;;;;;;;;;;


    ΡΕ ΠΟΥ ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ;;;;;;;;;Η ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ;;;;;;;;;
    Ο ΤΕΩΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕ 4300000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΛΑΒΑΤΕ 1600000ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΡΕΙ ΤΟ'' ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ'' ΝΑ ΜΠΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΟ ΤΟΥ
    ΕΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.