Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Γιάννης Τσαβαρής ”Ο δήμος μας οφείλει και πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων”


Αγαπητοί συνδημότες
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και κυρίως η χώρα μας βρίσκεται και πάλι  μπροστά σε μια ασύμμετρη απειλή.
Σε μια απειλή που αυτή τη φορά έχει τα χαρακτηριστικά της παγκόσμιας πανδημίας.
Μπροστά λοιπόν σε αυτήν την πρωτόγνωρη συγκυρία, όλοι οι φορείς του κράτους και-φυσικά- ιδιαίτερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ο εγγύτερος θεσμός με τους πολίτες, θα πρέπει και πάλι με κοινωνικού χαρακτήρα αποφάσεις της, να μπει μπροστάρης για να ξαναδείξει το κοινωνικό της πρόσωπο.
Να σταθεί δηλαδή δίπλα στις πληττόμενες ομάδες της κοινωνίας μας  και παράλληλα να στηρίξει όσο μπορεί και για ό,τι «περνάει από το χέρι της» την χειμαζόμενη, μετά το νέο στραπάτσο , τοπική επιχειρηματικότητα.

Να στηρίξει δηλαδή τις επιχειρήσεις που σταμάτησαν να λειτουργούν λόγω κορονοϊού   (Covid -19), μετά τις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης , προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του ιού.
Με δεδομένα λοιπόν όλα τα ανωτέρω, κατέθεσα σήμερα  -κατά την τηλεφωνική συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής  του δήμου μας- τις εξής προτάσεις:
Α) Ολική απαλλαγή (100%) από την καταβολή ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού   για τις απαλλασσόμενες κατηγορίες  (άποροι, άνεργοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρίες, τρίτεκνοι κλπ).
Β) Στήριξη των επιχειρήσεων με:
1) Απαλλαγή ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας -ηλεκτροφωτισμού και φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων).
2) Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.
3)Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων  (5%).
4) Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων (0.5%).
Οι ανωτέρω προτάσεις θα έχουν ισχύ από τον Μάρτιο τρέχοντος έτους  και μέχρι της άρσης από την κυβέρνηση  της επιβολής των ειδικών μέτρων  που έχουν ληφθεί.
Τέλος , αγαπητοί συνδημότες , η αγάπη μας για την ζωή και την οικογένειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη , γι αυτό ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ,  γι αυτό επιλέγουμε να μένουμε στην ζωή.
ΥΓ . Εύχομαι και ελπίζω η διοίκηση του δήμου αναλογιζόμενη τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε,  να εφαρμόσει το συντομότερο τα ανωτέρω.
Με τιμή
Γιάννης Τσαβαρής
π. Δήμαρχος Σαλαμίνας
Δημοτικός Σύμβουλος  Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.