Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Ανακοίνωση Δημάρχου περί αδειοδότησης του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων


Σαλαμίνα, 08.05. 2020
Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου είχαμε μέσα σε όλα τα άλλα να αντιμετωπίσουμε το ότι η Σαλαμίνα δεν έχει αδειοδοτημένο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.).
Αυτό συνεπάγονταν συνεχή διοικητικά πρόστιμα για τον Δήμο μας αλλά και μεγάλες δυσκολίες στην αποκομιδή και μεταφόρτωση των απορριμμάτων.
Μετά από δέκα χρόνια, λοιπόν, ήλθε η στιγμή ο Σ.Μ.Α. του Δήμου μας να λάβει άδεια προσωρινής λειτουργίας για πέντε έτη.
Μετά από συνεχείς επαφές και αίτημά μας, και αφού η Τεχνική και η Νομική Υπηρεσία του Δήμου εργάστηκαν πολύ για τον σκοπό αυτό, ο Δήμος Σαλαμίνας συμπεριλήφθηκε στους Δήμους για τους οποίους
ο  Νόμος πλέον του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις ενέκρινε την προσωρινή λειτουργία Σ.Μ.Α. Έτσι, κερδίζουμε χρήματα που πληρώναμε σε πρόστιμα αλλά και κερδίζουμε πολύτιμο χρόνο στην αποκομιδή των απορριμμάτων, το σημαντικότερο πρόβλημα του νησιού μας.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Βουλευτή Ν.Δ. της Β’ Πειραιά Δημήτρη Μαρκόπουλο για την μεγάλη βοήθεια του στο θέμα αυτό, τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μανώλη Γραφάκο για την κατανόηση και το ενδιαφέρον του για το νησί μας και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη.
Όπως έχω τονίσει, όλοι όσοι αποτελούμε την Δημοτική Αρχή, δουλεύουμε συνεχώς, χωρίς τυμπανοκρουσίες και μιλάμε μόνο όταν έχουμε να πούμε κάτι ουσιαστικό.
Όπως απαλλάξαμε τον Δήμο από τον βραχνά του χρέους, έτσι και τώρα απαλλάξαμε τον Δήμο από το βραχνά ενός μη αδειοδοτημένου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.
Είμαστε ακόμη στην αρχή… Προχωράμε!
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Εάν είχατε οικονομικά προβλήματα, τότε είναι καιρός να χαμογελάσετε. Το μόνο που χρειάζεται να επικοινωνήσετε με τον κ. Benjamin είναι το ποσό που θέλετε να δανειστείτε και η περίοδος πληρωμής που σας ταιριάζει και θα έχετε το δάνειο σας εντός τριών εργάσιμων ημερών. Μόλις επωφελήθηκα για έκτη φορά ένα δάνειο 700 χιλιάδων δολαρίων για περίοδο 180 μηνών με τη δυνατότητα πληρωμής πριν από την ημερομηνία λήξης. Ο κ. Benjamin με βοηθάει με δάνειο. Κάντε επαφή μαζί του και θα δείτε ότι είναι ένας πολύ ειλικρινής άνθρωπος με καλή καρδιά. Το email του είναι Lfdsloans@outlook.com και ο αριθμός τηλεφώνου του WhatApp είναι +1-989-394- 3740.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.