Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΒΑΡΗΣ: Δεν είμαι από τα παιδάκια που κιοτεύουν

Κατανοώντας  απόλυτα την δυσχερή θέση του εκ συστήματος καταγγέλλοντος από  την ήττα που υπέστη με το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά, ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΩ τα ακόλουθα:
Κατείχα και κατέχω ΘΕΣΜΙΚΗ θέση και ΟΦΕΙΛΩ να ενημερώνω τους δημότες  για τα Δημοτικά δρώμενα του τόπου μας. Προεκλογικά, είχα κατηγορηθεί,  ίσως και από τον ίδιο, ως υπόδικος για τέλεση κακουργήματος σε βάρος του Δήμου. Όφειλα επομένως να ενημερώσω τους δημότες μας για την δικαστική εξέλιξη αυτού του πολύ σοβαρού ζητήματος ( και σε καμία περίπτωση να ανοίξω δημόσιο διάλογο με τον καταγγέλλοντα).
Ήμουν και είμαι ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ και δεν μου επιτρέπεται να έχω ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ με τους ΔΗΜΟΤΕΣ τους νησιού μας, εκτός σοβαρών περιπτώσεων, όπου κατά την άποψη μου, δεν εντάσσεται η συγκεκριμένη.  Στην προκειμένη περίπτωση, θεωρώ ότι ο εκ συστήματος  καταγγέλλων λειτουργεί ως  ΠΑΡΑΘΕΣΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ή ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ και το ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ,  αποπροσανατολίζοντας  στην παρούσα στιγμή του δημότες από την φορομπηχτική πολιτική και τα χαράτσια που επιβάλει η κυρία Δήμαρχος (σύζυγος του).
Όσο για τις απειλές του και τις ύβρεις, ξέρει  πολύ καλά ότι δεν είμαι από τα παιδάκια που κιοτεύουν και τον προκαλώ να συνεχίσει με τους «κάθε είδους συνεργάτες του» με την ίδια ένταση, μεθόδευση και πάθος την αγωνιώδη προσπάθεια του, ευχόμενος καλή δύναμη και πολύ κουράγιο.
Ως προς την  αναφορά του στην διατάραξη της ψυχικής μου υγείας είναι ίδιον τουλάχιστον της προσωπικής και κοινωνικής διαδρομής του
Υ.Γ.: Τo πλήρες κείμενο της καταγγελίας το έχει ο ίδιος ο καταγγέλλων και τον προκαλώ να το δημοσιοποιήσει.
Σαλαμίνα 30-10-2014
Ο τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας
Γιάννης Τσαβαρής

ΜΗΝΑΣ ΝΑΝΝΟΣ: Ο Γιάννης Τσαβαρής μου δίνει την εντύπωση ανθρώπου που έχει παραισθήσεις καταδίωξης.

Με την χθεσινή του ασυνάρτητη ανακοίνωση, ο αλήστου μνήμης τέως δήμαρχος Γιάννης Τσαβαρής μου δίνει την εντύπωση ανθρώπου που έχει παραισθήσεις καταδίωξης.
Εάν ο συντάκτης του κειμένου αυτού είναι ο ίδιος και όχι κάποιος άσχετος, τότε λυπάμαι αλλά πρέπει να του πω ότι χρήζει άμεσης ιατρικής παρακολούθησης, διότι η παράνοια είναι ένα σύμπτωμα πολύ σοβαρό που δεν συνειδητοποιείται από τον νοσούντα.
Φαίνεται ότι η πρόσφατη βαριά ήττα του στις εκλογές και οι τρέχουσες όσο και οι μελλούμενες σοβαρές ποινικές κι άλλες υποθέσεις του, τον κατατρύχουν σε βαθμό αφάνταστο.
Ειλικρινά απορώ κι εξίσταμαι για όσα γράφει και για όσα μου καταμαρτυρεί.
Είναι δυνατόν να λέει ότι εγώ τον κατηγόρησα και ότι κατέρρευσε η κατηγορία;
Είναι δυνατόν να τονίζει ότι “ όλους όσους επαναλαμβάνουν την μεθόδευση τέτοιων κατηγοριών…” και να μιλά για “γκεμπελίστικες μεθόδους;
Ποια είναι η κατηγορία κε Τσαβαρή, ποιος την απήγγειλε και ποια η μεθόδευση;
Ξέχασες ότι κι εσύ συνυπέγραψες μαζί με τη σημερινή Δήμαρχο την προσφυγή για την ακύρωση της πρώτης απόφασης του ΔΣ που οδηγούσε στην διάπραξη του εγκλήματος και η οποία απετέλεσε το έναυσμα και το αντικείμενο της επώνυμης καταγγελίας μου;
Για ποια μεθόδευση λοιπόν μιλάς;  Συμμετείχες κι εσύ σ΄ αυτήν;
Άλλο τώρα, αν υπαναχώρησες μετά και ψήφισες τη δεύτερη όμοια απόφαση ως αντάλλαγμα για την στήριξη που σας προσέφερε ο Β. Αγαπίου.
Εξ αυτού και μόνο του λόγου κλήθηκες εσύ και όλοι οι άλλοι Δημ. Σύμβουλοι να απολογηθείτε φέτος στον ανακριτή.
Κι επειδή λοιπόν εσύ ψήφισες μία απόφαση που ήξερες ότι ήταν παράνομη και οδηγούσε, όπως κι έγινε, στην υπεξαίρεση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, μόνο και μόνο επειδή τα είχατε τακιμιάσει με τον τότε Δήμαρχο και πήρατε τις εκλογές, σου φταίει ο ανακριτής που σου απήγγειλε κατηγορία; Δεν συνέδραμες κι εσύ με την ψήφο σου, όπως λέει ο ανακριτής, στην διάπραξη του εγκλήματος;  Ζητάς και τα ρέστα τώρα; Μήπως θέλεις και να σε χειροκροτήσουμε;
Άρα, ποια κατηγορία κατέρρευσε που με τόση έπαρση το ανακοινώνεις;
Το ότι απαλλάχθηκε κάποιος δεν σημαίνει ότι και αθωώθηκε.
Απλά, το δικό σου αδίκημα όπως και των υπολοίπων Συμβούλων συνιστούσε πλημμέλημα το οποίο είχε παραγραφεί και αυτοδικαίως όλοι απαλλαχθήκατε.
Σταματώ εδώ, σεβόμενος την μέχρι τώρα συνετή και παντελή απουσία πρόκλησης εκ μέρους όλων όσων εμπλέκονται με τον έναν ή άλλο τρόπο στην ιστορία αυτή, διότι δεν θέλω να αναμοχλεύσω, ούτε ποτέ το έκανα, καταστάσεις. Αν όμως προκληθώ θα το κάνω και ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ.
Δράττοντας την ευκαιρία, θέλω να πω ότι χάρηκα ιδιαιτέρως για την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, διότι πίστευα και πιστεύω ότι όλοι πλην ενός, δεν είχαν ενεργή συμμετοχή στο κακούργημα που αναμφισβήτητα διαπράχθηκε εις βάρος του Δήμου και πιστοποιείται τόσο από το ΣΕΕΔΔ όσο και τους Οικ. Επιθεωρητές του Υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι και παρέπεμψαν την υπόθεση στην δικαιοσύνη.
Το ότι βγήκε απαλλακτικό βούλευμα για όλους ενόχους και μη, παρά την από κοινού εισήγηση Ανακριτή και Αντιεισαγγελέα Εφετών περί του αντιθέτου, τούτο οφείλεται στη στάση που κράτησε εκείνος που έκανε την καταγγελία και τον οποίο εσύ αισχρά συκοφαντείς, εκ του λόγου ότι η ανακριτική δίνη ρούφαγε στα τάρταρα και ανθρώπους που ναι μεν νομικά σωστά διωχθήκανε, δεν φταίγανε όμως σε τίποτα και άδικα ταλαιπωρηθήκανε.
Αυτό το γνωρίζουν όλοι, εσύ δεν το γνωρίζεις ή θέλεις να υποκριθείς ότι όλοι σε κυνηγάνε και άδικα σε κατηγορούνε; 
Κι επειδή έχεις τη συνήθεια να αναφέρεις έγγραφα και πρωτόκολλα χωρίς όμως να τα επισυνάπτεις, μόνο και μόνο για να δημιουργείς εντυπώσεις και να παραπλανάς το κόσμο, σε  ΠΡΟΚΑΛΩ  να δημοσιοποιήσεις αμέσως αυτούσιο το κείμενο της επώνυμης καταγγελίας μου και να αποδείξεις τα όσα ισχυρίζεσαι.
Σε διαβεβαιώνω ότι δεν θα το κάνεις, διότι γνωρίζεις ότι θα αυτογελοιοποιηθείς. 
Ούτως ή άλλως όμως, δεν παύει να είσαι ένας άθλιος συκοφάντης.  
Σαλαμίνα 29/10/2014
Με τιμή
Μηνάς Νάννος

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Γιάννης Τσαβαρής τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας, ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ…….

Άλλη μία κατηγορία εις βάρος του τ. Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Γιάννη Τσαβαρή, κατέρρευσε με το υπ. αριθμ. 98/2014 απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιά.
Την καταγγελία (αριθμ. πρωτ. Καταγγελίας ΣΕΕΔΔ 4236/11-7-2007 ) εις βάρος και του τ. Δημάρχου (τότε δημοτικού συμβούλου), υπέβαλε ο κ. Μηνάς Νάννος σύζυγος Ισιδώρας Νάννου, ο οποίος θεώρησε ότι με τις πράξεις του ο τ. Δήμαρχος ζημίωσε τα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου σε βαθμό κακουργήματος.
Το γεγονός δε, ότι η κλήτευσή του σε απολογία μαζί και με τους άλλους κατηγορούμενους στον ανακριτή και εισαγγελέα για το συγκεκριμένο θέμα πραγματοποιήθηκε πριν τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν συγκυριακά, αφού αποκαλούσαν δημόσια τον τ. Δήμαρχο υπόδικο για τέλεση κακουργήματος εις βάρος του Δήμου.
Δυστυχώς γι’ αυτούς οι γκεμπελίστικες μέθοδοι δεν έχουν καμία πιθανότητα επιτυχίας αφού μπορεί προσωρινά να πιστεύουν ότι κερδίζουν πολιτικά  ή άλλα οφέλη- σε βάθος όμως χρόνου αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά η σαθρότητα των θέσεών τους.
Κλείνοντας θέλω να τονίσω σε όλους όσους επαναλαμβάνουν την μεθόδευση τέτοιων κατηγοριών, ότι και πάλι η λάσπη τους θα καταρρεύσει πολύ σύντομα και θα αποκαλυφθεί ξανά ότι τα μόνα ισχυρά στοιχεία της πολιτικής τους συγκρότησης είναι η συκοφαντία και η αθλιότητα.
Ο τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας
Γιάννης Τσαβαρής

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Έλλειψη ενημέρωσης από την νέα Δήμαρχο Σαλαμίνας


Πολύς λόγος γίνεται τελευταία στα Σαλαμινιώτικα blogs για την παντελή έλλειψη ενημέρωσης από την νέα Δήμαρχο Σαλαμίνας προς τον λαό που την ψήφισε και την έφερε στην πρώτη θέση,  την δεύτερη Κυριακή των εκλογών!
Πρωτίστως βεβαίως είναι προσωπική της ζημία το χάσιμο της επαφής με τον Λαό του νησιού, γιατί αυτή η απαξίωση από μέρους της προς τον ψηφοφόρο της Σαλαμίνας είτε την ψήφισε είτε όχι δείχνει έλλειμμα πολιτικής σκέψης. 
Κι επειδή πολύς λόγος γίνεται στα καφενεία του νησιού τελευταίως για μη ικανά στελέχη που την εκθέτουν, θα θέλαμε να πούμε με κάθε εκτίμηση, πως ποτέ δεν φταίνε ντε και καλά τα στελέχη που είναι ή δεν είναι ικανά, αλλά ο αρχηγός που τους επέλεξε κι έχει την ευθύνη ακεραία και μόνον αυτός.
Η ομάδα της πλειοψηφίας δυστυχώς από την πρώτη στιγμή έδειξε χαλαρότητα και ασχετοσύνη, σαν την «μουσική μπάντα» που ο καθένας παίζει το βιολί του αδιαφορώντας για τον μαέστρο. Έτσι το μόνο που σου προκαλεί αυτή η παραφωνία είναι συναισθήματα αγανάκτησης και μόνον.
Εδώ να τονίσουμε προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, σεβόμαστε και εκτιμούμαι απολύτως την κα Δήμαρχο, είναι όντως μια πολύ καλή κυρία και η καλοσύνη της σε συνδυασμό με τον ανεκτικό χαρακτήρα της έκαναν τους δικούς της μουσικούς να παίζουν την βιόλα τους κατά πως το γουστάρει ο καθένας.
Μάλιστα κάποιοι στενοί συνεργάτες της διατείνονται πως δεν προφταίνει να κάνει και πολλά πράγματα γιατί καθημερινά της έρχονται το ένα κατασχετήριο μετά το άλλο, άσε που τρέχει από υπηρεσία σε υπηρεσία κι από υπουργείο σε υπουργείο!
Αυτό λέμε και ‘μεις δεν διαφωνήσαμε, που είναι όμως η ενημέρωση; Βγήκε να ενημερώσει τον κόσμο; Έκανε π.χ. μια συνέντευξη τύπου να δεχτεί ερωτήσεις και να πάρουμε τις δέουσες απαντήσεις; Να ενημερώσει τον κόσμο για το τι παρέλαβε έστω και ενδεικτικά; ΟΧΙ!!!
Έρχονται μόνο αποσπασματικά «ειδήσεις» από τον κάθε πικραμένο εκλεγμένο ή μη, μέσω προσωπικών τους σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, γιατί πίστεψαν οι αφελείς πως τους παρακολουθεί όλο το νησί που κρέμεται απ’ τα χείλι τους!!
Το βέβαιο είναι πως αν συνεχίσει έτσι, το μόνο που θα κάνει 5 χρόνια, να στρώνει το χαλί για τον επόμενο δήμαρχο και μη μου πει κανείς πως νωρίς είναι, γιατί θα του πω πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και οι συγκρίσεις είναι μοιραίες.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Τὸ «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο....

«ΕΝΑ ΣΠΑΘΙ» θε να συρθεί ,
έξω από τη θήκη,
και σένα Ελλάδα μας γλυκιά
σε περιμένει "ΝΙΚΗ"



 Τ «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, συμφώνως μ τ ποο θ παγορεύεται ν μιλ κανες χωρς συνέπειες, ξανάρχεται στν Βουλ πρς ψήφισιν. Θέμα μερν εναι εσαγωγή του στν λομέλεια, πως διεβεβαίωσε προσφάτως πουργς Δικαιοσύνης Χαράλαμπος θανασίου, μιλντας στν Βουλή. ποιοι λοιπν νόμισαν τι πεμακρύνθη πειλή, καναν λάθος. πίσης, ναφορ στ γεγονός, πς κάποιοι Μητροπολτες καναν προσφυγ στ Συμβούλιο τς πικρατείας, δν ξουδετερώνει τν κίνδυνο. τρομονόμος-φίμωτρο, πο προωθον, δν ποτελε πειλ μόνον γι τος λειτουργος τς κκλησίας κληρικούς, θεολόγους, κατηχητές, πο θ δεχθον διώξεις κα μηνύσεις κα πρόστιμα, λλ θ κολάζεται ποινικς προβολ δεν κα πόψεων, συνταγματικς κατοχυρωμένη λευθερία το λόγου, τς κφράσεως κα τς πιστημονικς ρεύνης. τσι φθάσαμε σιγά-σιγ κα νεπαισθήτως ες τ σχατο σημεο τς φασιστικς τους συμπεριφορς, ν θέλουν ν πιβληθον μέσ διαταγμάτων, γι ν φιμώσουν κάθε ντίστασι στν περγαζομένη κα δη σχύουσα διάλυσι τν αωνίων, νεκτιμήτων πνευματικν κα λλων ξιν τς φυλς μας, κείνων δηλαδ τν στοιχείων, πο μς διετήρησαν ν τος αἰῶνες κα πο πετέλεσαν τ βάθρο το Ερωπαϊκο Πολιτισμο. τρομονόμος, ποος καθυστέρησε κα λόγ τν προσφάτων κλογν ν θεσμοθετηθ, πιφυλάσσει σ ποιον τολμήση ν προασπισθ τ δικαιώματα τν λλήνων πολιτν, σ ποιον πισημάνη τος κινδύνους π τν νεξέλεγκτη εσοδο λαθρομεταναστν, κ.ο.κ, κόμη κα φυλάκισι! Συμφώνως μ δημοσίευμα το Τύπου, νέος «ντιρατσιστικς» νόμος, πο χει τοιμάσει Κυβέρνησις, προβλέπει βαρύτατες ποινές. Σκληρς θ εναι ο τιμωρίες γι σους μπλέκονται σ κδηλώσεις ...μίσους, πως ...διανομ τροφίμων πιλεκτικς μόνον σ λληνες! Δηλαδή, θ παγορεύη στν λληνα ν πιλέγη πο θ διαθέση τν βοήθειά του· θ παγορεύη τν λληλεγγύη μεταξ τν γηγενν πολιτν!!! π πλέον, θ κατατίθενται μηνύσεις π κάποιους, πο θ θεωρήσουν τι θίγονται π τν δημόσιο λόγο τν ντίμων, γις κα θνικς σκεπτομένων λλήνων, ετε ατς φορ τς πλάνες κα τς αρέσεις ετε νεώτερες σέκτες κα καταστροφικς λατρεες, τος Μάρτυρες το εχωβ, τν Σαϊεντολογία, τν μαγεία, τν θεΐα κα γενικς κάθε πνευματική, θικ κοινωνικ παρέκκλισι. τρομονόμος-φίμωτρο, πο δεύει πρς ψήφισιν νεκεν δθεν νθρωπίνων δικαιωμάτων, ξαιρουμένων μως τν λληνορθοδόξων δικαιωμάτων (γιατί ραγε;), θ ξασφαλίζη στν κάστοτε Κυβέρνησι τ δικαίωμα ν ...«ξαφανίση» τος νοχλητικος πολιτικούς της ντιπάλους, πλς χαρακτηρίζοντάς τους φασίστες! Σελίδα 1 από 3Σελίδα 2 από 3Διαβάσαμε στν στοσελίδα καθημερινς φημερίδος: «Τ Παγκόσμιο βραϊκ Συνέδριο μς πιβάλλει κα τν ντιρατσιστικ νόμο. Σήμερα φασισμς χει βρ τος πι ξιους κπροσώπους του κα ατο εναι τ ποκαλούμενα προοδευτικά, δημοκρατικ κόμματα. Δημοκρατία μ Διατάγματα κα λευθερία μ ποινικοποίησι τν δεν». Ατοί, πο ψήφισαν νόμους γι τν φελληνισμό, τν ποδόμησι τς Παιδείας, τν Παραδόσεων, τς στορίας κα τς Γλώσσης, τν φόνο (τν ποκαλούμενο εφημιστικς μβλωσι), τν κοινωνικ ξαθλίωσι, τς προγαμιαες σχέσεις (σύμφωνο λευθέρας συμβιώσεως), τν πολιτικ γάμο, τν συμβίωσι τν μοφυλοφίλων, τς βδελυρς διαστροφές, τς παχθέστερες τν μαρτιν, πο πιφέρουν τν ργ το Θεο, τν διωγμ τς κκλησίας, τν ερν εκόνων κα τν συμβόλων, τν διάλυσι το ερο θεσμο το γάμου κα τν ξαφάνισι το λληνικο Πολιτισμο, θ ψηφίσουν κα τν ντιρατσιστικ νόμο, τοι τν νόμο τς τρομοκρατίας, δίχως ν ντιληφθ γι λλη μι φορ ποπροσανατολισμένος λαός, περ τίνος πρόκειται... πίσης, δι το νόμου ατο θ ποκλείωνται κομματικο σχηματισμο π κάθε Κρατικ πιχορήγησι, θ ξοβελίζωνται βουλευτς π τν Βουλ κα θ φαιρται τ δικαίωμα το κλέγειν κα κλέγεσθαι γι σους ποθάλπουν τν ρατσισμό, πως τν ννοον ατοί. Στ κτενές, μπεριστατωμένο ρθρο (δημοσιευμένο στ περιοδικ ΕΛΛΗΝΟΡΑΜΑ-Μάρτιος 2006) π τν πηχιαο τίτλο «Η ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ "ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ", ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ», διαβάσαμε: «Τ ρωτήματα, τ ποα ναφέρονται στ γγραφο, πο παρελήφθη π λες τς Σχολικς Μονάδες Πρωτοβαθμίου κα Δευτεροβαθμίου κπαιδεύσεως στς 23/11/2007, φησαν ναυδους ως τρομοκρατημένους τος Διευθυντς τν Σχολείων». Τ νωτέρω, πολ κατατοπιστικ ρθρο, πο πογράφεται π Διευθυντ παγγελματικς Σχολς, πρέπει ν διαβασθ π λους! διος πρωθυπουργός, τν παρελθόντα Μάϊο δήλωσε: «Τ πάρχον νομικ πλοστάσιο κα διαιτέρως νόμος 927/1979, ποος σχύει σήμερα, εναι παρκ γι τν ντιμετώπισι το ρατσισμο». Συνεπς, τ νέο νομοσχέδιο περιττεύει, διότι διαβλέπονται σκοπιμότητες. νας σκληρς νθελληνικς ρατσισμς φέρπει στς προθέσεις ατν, πο τ πανέφεραν. Τ θέμα περ ρατσισμο θεωρεται μεζον. Εναι θέμα θνικ κα φορ λη τν λληνικ κοινωνία κα χι μόνον τος πολιτικούς, τος λειτουργος τς ρθοδόξου κκλησίας κα τος λειτουργος τν γνωστν κατ τν νομικ ρολογία θρησκειν. πλοποίησίς του κα ναγωγή του (στν παραφιλολογία) περ νθρωπίνων δικαιωμάτων εναι χι μόνον παρελκυστική, λλ λίαν πικίνδυνη γι τος λληνες πολτες κα γείρει καίρια ρωτήματα γι τ «νδιαφέρον» ( τν πρεμούρα καθς διαβάσαμε) τς λληνικς Σελίδα 2 από 3Σελίδα 3 από 3κυβερνήσεως ν νομοθετήση τν ντιρατσιστικ ατν νόμο φιμώσεως... Κα δν πρέπει ν λησμονομε, τι προηγουμένως, τ περ ο λόγος νομοσχέδιο εχε κριθ π τν Κεντρικ Νομοπαρασκευαστικ πιτροπ τς Γενικς Γραμματείας τς Κυβερνήσεως ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ!!! ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ* Τ παρν κείμενο συνυπογράφεται π πλθος Σωματείων κα ργανώσεων * βλέπε κα τν μπεριστατωμένη ρώτησι τς ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ γι τ διο θέμα, στν σύνδεσμο http://ethniki-eteria.blogspot.gr/2013/12/blog-post_11.html          

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

«θα το παλέψουμε…»

Κάποτε γεννήθηκε ένα κορίτσι που ήταν τόσο άσχημο  και το ονόμασαν φτώχεια. Οι γονείς ήταν πλούσιοι αλλά το παιδί τους ήταν τόσο απαιτητικό σε όλα, που φτώχυναν και οι γονείς. Και τώρα το παιδί ρωτά «γιατί είμαστε φτωχοί»; Γεννιέσαι φτωχός ή γίνεσαι; Γίνεσαι…
Εξάλλου τους ζητιάνους ακόμα τους συντηρούν αυτοί που τους δίνουν. Μα, θα μου πει κάποιος, τι λες, είναι δυνατόν να μην προσφέρουμε στους φτωχούς και αναξιοπαθούντες;
Φυσικά και να προσφέρουμε όλοι – ό,τι μπορεί ο καθένας. Αλλά το θέμα είναι γιατί έγιναν φτωχοί; Γιατί υπάρχουν φτωχοί στον πλανήτη γη, γενικότερα, τη στιγμή που υπάρχουν πόροι;
Κάποια πράγματα πετιούνται και κάποιοι άλλοι τα χρειάζονται για να επιβιώσουν. Ξοδεύονται πολλά χρήματα σε πράγματα που δεν πρέπει, τη στιγμή που στη διπλανή πόρτα υπάρχουν παιδιά που πραγματικά πεινάνε ή κρυώνουν.
Αν τυχόν ρωτήσει το παιδί σας, μαμά είμαστε φτωχοί; Κοιτάξτε το στα μάτια και πείτε του μια ιστορία για τη φτώχεια, ένα παραμύθι σαν τον κακό λύκο που, τελικά, δεν κατόρθωσε να φάει την Κοκκινοσκουφίτσα.
Η φτώχεια, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γκάντι, είναι η χειρότερη μορφή βίας. Μην κακοποιείτε, λοιπόν, τις ψυχές των παιδιών σας. Χωρίς να αποκρύψετε την άσχημη οικονομική κατάσταση της οικογένειας αφήστε ένα ανοιχτό παράθυρο στην ελπίδα ότι κάποτε θα αλλάξουν τα πράγματα, δώστε ένα καλό τέλος στο παραμύθι σας.
Η φτώχεια κάποτε γέρασε και έφυγε από κοντά μας χωρίς να αφήσει απογόνους. Υπήρχε μόνο για να διδάξει στα παιδιά την αξία κάποιων πραγμάτων τόσο σημαντικών πραγμάτων κάποιες φορές όσο το ίδιο τους φαγητό ή τα ρούχα τους. Ποτέ δεν πρέπει να βιώνουν τα παιδιά τη φτώχεια ως ένα μόνιμο γεγονός ή κατάσταση.
Όμως, ένα ερώτημα πλανιέται στο μυαλό μου όλη αυτή την ώρα που γράφω: «Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα!», τραγούδησε μοναδικά το 1979 ο Διονύσης Σαββόπουλος.
Πώς μπορείς, αλήθεια, να κρύψεις  απ’ τα παιδιά όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας, όταν βλέπουν «ζωγραφισμένη» στα μάτια μας την αγωνία για την επιβίωση, όταν ακούν καθημερινά απ’ τα ΜΜΕ για ανθρώπους που ψάχνουν ένα κομμάτι ψωμί στα σκουπίδια, για άλλους που σε μια νύχτα  έχασαν τη δουλειά τους, για μια Ελλάδα που «αγκομαχεί» να κρατηθεί ζωντανή;
Πώς μπορείς να τους κρύψεις την αλήθεια, όταν βλέπουν συμμαθητές τους να μένουν νηστικοί, γιατί το μηνιάτικο του πατέρα δεν έφθασε για κολατσιό; Πώς να κρυφτείς από την αλήθεια που συντηρούμε όλοι μας και το χέρι μας αντί να γίνει γροθιά αγανάκτησης, ανοίγει και εκλιπαρεί για ελεημοσύνη, βολεύεται με ψίχουλα. Και εσύ ο ίδιος γίνεσαι απλώς θεατής στο θέατρο του παραλόγου;
Παγκόσμια ημέρα φτώχειας, λοιπόν, γιορτάστε την! Δοξάστε την! 


Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Τίποτα δεν διδαχθήκατε από την βαριά ήττα σας κ. Τσαβαρή;

Δεν πέρασε ούτε εβδομάδα από τις θρασείς δηλώσεις του τέως δημάρχου κ. Τσαβαρή, σχετικά με την απόφαση της Ο.Ε. του Δήμου για άσκηση ανακοπής της Διαταγής Πληρωμής και υποβολή έγκλησης εναντίον του, κι ήρθε η ώρα της άτακτης υποχώρησης του.
Προχθές στο Δικαστήριο όπου θα συζητιόταν η αίτηση του Δήμου για προσωρινή διαταγή μη εκτέλεσης της επιταγής πληρωμής που σχετίζεται με την γνωστή υπόθεση της πλακόστρωσης στο παρεκκλήσι του Αγίου Θεολόγου Αμπελακίων, η πλευρά του αναδόχου ανέκρουσε πρύμναν.
Προφανώς, υπό το κράτος της ενοχής παραιτήθηκε όχι μόνο της εκτέλεσης αλλά και αυτής τούτης της επιταγής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης το 2016.
Σπάνιο στα δικαστικά χρονικά.
Και το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο ο κ. Τσαβαρής για να υπερασπιστεί τον εργολάβο; Γιατί τον άφησε έκθετο;
Δεν είχε ηθική υποχρέωση να του συμπαρασταθεί;
Ο ίδιος δεν είναι που του χορήγησε την βεβαίωση συνομολόγησης της οφειλής, βάσει της οποίας εκδόθηκε από το Δικαστή η Διαταγή Πληρωμής;
Ο ίδιος δεν είναι που βεβαίωσε ότι το έργο εκτελέστηκε με προφορική εντολή του;
Ο ίδιος δεν είναι που βεβαίωσε ότι το έργο εκτελέστηκε μεταξύ 5 και 30 Δεκεμβρίου 2013;
Ο ίδιος δεν είναι που βεβαίωσε ότι το έργο εκτελέστηκε καλώς και παραλήφθηκε εντός του Δεκεμβρίου 2013; Αλήθεια, από ποιόν άραγε παραλήφθηκε;
Ο ίδιος δεν είναι που βεβαιώνει ότι το έργο κόστισε 24.065 ευρώ, σε αντίθεση με το πόρισμα της Τ.Υ. του Δήμου που το κοστολογεί 10 φορές πιο κάτω;  
Αλήθεια, στα 24.065 ευρώ συμπεριλαμβάνεται άραγε και το κόστος της μαρμάρινης πλάκας που τοιχοκολλήθηκε έμπροσθεν του διπλανού Ναού των Εισοδίων με σκαλισμένο το όνομα του, για να μας θυμίζει το πέρασμα του από το νησί μας;
Η άλλη πάλι, η δήθεν ανακοίνωση της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, τι να πει κανείς !! Είναι δυνατόν να δημοσιεύει ένα έγγραφο δήθεν της Εκκλησιαστικής Επιτροπής χωρίς υπογραφές και χωρίς τα μέλη της να έχουν ιδέα και θέλει να τον πιστέψουμε;  
Πού την βρήκε αυτήν, ποιος του την έδωσε;  Δεν καταλαβαίνει ότι εκτίθεται;
Ως πότε κ. Τσαβαρή θα εμπαίζετε τον κόσμο;
Τίποτα δεν διδαχθήκατε από την βαριά ήττα σας στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές;
Γραφείο Τύπου Δημάρχου Σαλαμίνας
κας Ισιδώρας  Νάννου - Παπαθανασίου

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Άρχισαν τα όργανα… η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σαλαμίνας εγκαλεί τον π. Δήμαρχο κ Γιάννη Τσαβαρή, την Μαρία Φώτη και άλλους, για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης, απιστίας, παράβασης καθήκοντος. «…ότι το συνολικό κόστος εργασιών ανερχόμενο σε 2.592,86 € βεβαιώθηκε από τον π. Δήμαρχο σε 24.065,00 €…»

ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30/9/2014
Σχετικά με την χθεσινή ανάρτησή σας με τίτλο « Λαογραφικό Μουσείο-Ιστορία πολιτικού ρεβανσισμού;» προς άρση πάσης παρεξηγήσεως και ενημέρωση των δημοτών, έχουμε να απαντήσουμε τα εξής:
Όσο αφορά την αλλαγή των κλειδιών του Λαογραφικού.
Το γεγονός ότι άγνωστοι είχαν εισέλθει χωρίς ίχνη διάρρηξης στο Μέγαρο, σε ώρες μη εργάσιμες λίγες μέρες πριν την ανάληψη των καθηκόντων, κι έκλεψαν μεγάλο αριθμό καθισμάτων από την αίθουσα Δ. ΜΠΟΓΡΗ, σημαίνει ότι κάποιοι διέθεταν κλειδιά εξωτερικών θυρών.
Επειδή και ο χώρος του Λαογραφικού επικοινωνεί εσωτερικά με όλα τα γραφεία του Μεγάρου, κρίθηκε από τη Δήμαρχο ότι πρέπει να αλλαχθούν οι κλειδαριές (αφαλοί) όλων των εξωτερικών θυρών προκειμένου να υπάρχει έλεγχος και να προστατευθεί το Μέγαρο στο σύνολό του.
Κλειδί δόθηκε μόνο στην αρμόδια Δημοτική Υπάλληλο του Λαογραφικού.
Τα μέλη οποιουδήποτε ΔΣ δεν δικαιούνται ούτε επιτρέπεται να κατέχουν κλειδιά εξωτερικής θύρας.
Είναι επίσης προφανές ότι κανείς δεν απαγόρευσε στον κ.Καπαραλιώτη να εισέλθει στο Λαογραφικό Μουσείο, κι εν πάση περιπτώσει διαπιστώνοντας την αλλαγή του αφαλού θα μπορούσε άνετα να ζητήσει το καινούργιο κλειδί από την Υπάλληλο, αλλά δεν το έπραξε.
Το γιατί, μόνο ο ίδιος το ξέρει.
Συνεπώς δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα και η αλλαγή των αφαλών αποσκοπούσε αποκλειστικά στην διαφύλαξη της περιουσίας του Δήμου.
1. Όσο αφορά τον υπονοούμενο πολιτικό ρεβανσισμό.
Η πολύχρονη ενεργή ενασχόληση, η συνεισφορά και το πάθος που διακατέχει τον κ.Καπαραλιώτη για το Λαογραφικό Μουσείο πιστεύουμε ότι είναι γνωστά σε όλους.
Αυτά τα χαρακτηριστικά εξάλλου οδήγησαν το 2011 την τότε Δημ. Σύμβουλο και νυν Δήμαρχο κα Ισιδώρα Νάννου να παρέμβει αποφασιστικά υπέρ του κ.Καπαραλιώτη, και μάλιστα χωρίς την εξουσιοδότηση του, με αποτέλεσμα να οριστεί τελικά μέλος του ΔΣ, παρά το γεγονός ότι ήταν απών τόσο από τη λίστα του τότε Δημάρχου όσο και από τη συνεδρίαση για τον ορισμό των μελών.
Συνεπώς είναι εκ των προτέρων δεδομένη η αναγνώριση της συνεισφοράς του.
Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές αποφάσισε να μεταπηδήσει στο πολιτικό στίβο.
Επέλεξε να στρατευθεί με αντίπαλο συνδυασμό ως υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος.
Αναφαίρετο δικαίωμα του και απόλυτα σεβαστό.
Όμως στην πολιτική πρέπει κανείς να ξέρει και να χάνει.
Χωρίς να αναφερθούμε στα ανομήματα της προεκλογικής περιόδου και πάντα υπό το πρίσμα της πολιτικής πρακτικής, θεωρούμε σχήμα οξύμωρο να επιστρατεύονται αντίπαλοι για διοικητικές θέσεις τη στιγμή που υπάρχει πλήθος συνοδοιπόρων της Δημάρχου με ενδιαφέρον και δίψα για προσφορά.
Έπειτα, στη ζωή όλοι έχουν δικαίωμα να δοκιμαστούν και θα πρέπει να τους δίνεται η ευκαιρία. ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ.