Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ο Ερμής επέστρεψε, άλλη μία επιτυχία των Ελλήνων αρχαιολόγων.

Δελτίο Τύπου


Μόνο ο Πολιτισμός μας δίνει ενθάρρυνση και χαμόγελο αυτές τις ημέρες. Η επιστροφή της κλεμμένης κεφαλής του Ερμή, αποτελεί αξιοσημείωτη και αδιαμφισβήτητη επιτυχία  της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η αρχαία γλυπτή μαρμάρινη κεφαλή του Ερμή, ένα σπουδαίο έργο τέχνης ,επέστρεψε στην Ελλάδα καθώς διεσώθη και δεν βγήκε σε δημοπρασία του οίκου Bonhams στο Λονδίνο, μετά την άμεση επέμβαση της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης & Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ..

Ελπίζουμε η Διεύθυνση Τεκμηρίωσης & Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών να ενισχυθεί και να αναβαθμισθεί ακόμα περισσότερο. Οι Έλληνες αρχαιολόγοι μας έδειξαν πως πετυχαίνεις να κερδίζεις: Διεκδικώντας αυτά που σου ανήκουν, με σύστημα και γνώση. Θα προτείναμε στην ελληνική κυβέρνηση να σκεφτεί σοβαρά να τους αναθέσει και το δύσκολο έργο της οικονομικής διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Είμαστε σίγουροι ότι θα τα έβγαζαν πέρα πολύ καλύτερα. Ελπίζουμε ο Ερμής που επέστρεψε, να είναι αγγελιοφόρος μόνο καλών ειδήσεων από εδώ και πέρα. 

Νίκος Ορφανός - Βουλευτής Β' Περιφέρειας Πειραιά
Πολιτικό γραφείο:
Σολωμού 2 - Πλ. Δαβάκη (Περιβολάκι)
Νίκαια
Τ: 210-4920527
210-4929045


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.