Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
17/10/2015

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα σχετικά με το περιεχόμενο της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ σε ότι αφορούσε τις διεκδικήσεις για το Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας .
Οι συντονισμένες προσπάθειες Υπουργών, Βουλευτών της Α και Β Πειραιά, της Περιφέρειας, της Δημοτικής Αρχής, των μελών του ΣΥΡΙΖΑ , η δυναμική του κινήματος και η προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε προσωπικά δεσμευτεί στην ομιλία του στο Κερατσίνι, απέδωσαν τα μέγιστα από όσα διεκδικούσαμε ικανοποιώντας το 20ετες αίτημα που τώρα γίνεται πράξη από την κυβέρνηση της αριστεράς
Τα 110 στρέμματα της παραλιακής μετόπης στην Δραπετσώνα καθώς και όλοι οι χώροι της πόλης , εξαιρέθηκαν της παραχώρησης, δίνοντας έτσι την δυνατότητα για περαιτέρω διεκδικήσεις σε όλα τα μέτωπα.
Παράλληλα, η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε μέσω του ίδιου του Πρωθυπουργού στη Βουλή, να προωθήσει το πάγιο αίτημα των πολιτών εδώ και 20 χρονια για συνολική ανάπλαση στην περιοχή των πρώην Λιπασμάτων.
Με νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Α και Β Πειραιά, τα 6 εκατομμύρια ευρώ -χρέη από τον ΟΛΠ προς τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας- δεν παραγράφονται και αποδίδονται κανονικά στον Δήμο.
Τα μέλη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου Δραπετσώνας , θεωρούν ότι τα παραπάνω είναι θετικές εξελίξεις, ενώ συνεχίζουν να προωθούν δυναμικά μαζί με τη Δημοτική Αρχή και τα κινήματα της πόλης,το σχέδιο για την ανάπλαση της περιοχής των πρώην Λιπασμάτων, για να επανακτήσουν οι λαϊκές γειτονιές μας την ζωή και τη δύναμη τους.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.