Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Τράπεζα αίματος από την “Στάση Ζωής” και το “Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Σαλαμίνας”


Τράπεζα αίματος, για να καλυφθούν οι ανάγκες της Σαλαμίνας, δημιουργήθηκε από την “Στάση Ζωής” και το “Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Σαλαμίνας”. Η τράπεζα αίματος με την επωνυμία “Στάση Ζωής - Σαλαμίνα”, φιλοξενείται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας (τμήμα αιμοδοσίας).
Η αιμοδοσία γίνεται εκεί, καθημερινές και Σαββατοκύριακα, από τις 08:30 έως τις 13:30. Οι αιμοδότες μπορούν να προσέρχονται στο τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου αλλά και στα αντίστοιχα τμήματα των άλλων δημόσιων νοσοκομείων και πρέπει να δηλώνουν ότι αιμοδοτούν για την “Στάση Ζωής - Σαλαμίνα”.

Πολύ σύντομα θα οργανωθούν αιμοληψίες εδώ στη Σαλαμίνα, με κινητή μονάδα αιμοληψίας που θα έρχεται στο νησί σε τακτά χρονικά διαστήματα για να εξυπηρετούνται οι αιμοδότες.
Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Το  αίμα που συγκεντρώνεται σώζει ζωές, γιατί το αίμα ούτε παράγεται τεχνητά, ούτε υποκαθίσταται … Μόνο δωρίζεται!
Αρκούν 15 λεπτά από τον χρόνο μας (τόσο διαρκεί περίπου η αιμοδοσία) για να σωθεί μιά ζωή. Αυτά τα 15 λεπτά, για τους εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Σαλαμίνας είναι “ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ”.
Η Εθελοντική Ομάδα του

Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.