Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ο κ.Τσαβαρής πολιτεύεται τις τελευταίες μέρες με πρακτικές Μαυρογιαλούρου


(Η αναδημοσίευση γίνεται από τον ιστότοπο zougla.gr και συγκεκριμένα από την στήλη που φιλοξενεί τις γνώμες των αναγνωστών. Για τον λόγο αυτόν κρίνεται ελεύθερα από όλους μας).

Όπως κάνουμε σε κάθε Δήμο της χώρας έτσι και για τον Δήμο της Σαλαμίνας γνωστοποιούμε τα κακώς κείμενα και τις παραλήψεις ή τα ψέματα των νυν δημάρχων, σε συνδυασμό με τα γραφόμενα των ιδίων στα προεκλογικά τους φυλλάδια.

Βλέποντας το πολιτικό του τέλος να πλησιάζει, ο κ.Τσαβαρής πολιτεύεται τις τελευταίες μέρες με πρακτικές Μαυρογιαλούρου περασμένων δεκαετιών.

Διαβάζοντας το προεκλογικό πρόγραμμα που είχε εξαγγείλει ο νυν δήμαρχος Γιάννης Τσαβαρής βάσει του οποίου κατάφερε να εκλεγεί στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με λύπη μας διαπιστώσαμε πως σχεδόν ουδεμία από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις δεν πραγματοποιήθηκε
Σας παραθέτουμε τις υποσχέσεις που είχε εξαγγείλει προεκλογικά το 2010, ο κ. Τσαβαρής, σε αντιπαράθεση με την πικρή πραγματικότητα.
Τότε ανακοίνωνε:
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
& «…Στα πλαίσια αναβάθμισης της εξυπηρέτησης των πολιτών λειτουργούμε τηλεφωνική υπηρεσία υποδοχής αιτημάτων με ειδικό πενταψήφιο αριθμό…..
ΜΗΔΕΝ – Τηλεφωνική υποδοχή αιτημάτων δεν έγινε. Αντίθετα τοποθετήθηκαν κάμερες στο Δημαρχείο για να «υποδέχονται» τους πολίτες και τους εργαζομένους του Δήμου όπως κατήγγειλε δημόσια ο πρώην Αντιδήμαρχος έργων.
Αλήθεια ποιος είναι ο υπεύθυνος να ελέγχει και να βλέπει τις κινήσεις που έχουν καταγραφεί από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος που υπάρχουν σε όλο το Δημαρχείο;
& Τα ΚΕΠ θα ενισχυθούν και θα λειτουργούν αποκεντρωμένα με δημιουργία παραρτημάτων στο Αιάντειο και τα Σελήνια.
ΜΗΔΕΝ – Και οι δυο περιοχές του νησιού, αφέθηκαν στο έλεος του Θεού.

Και το παραμύθι συνεχίζεται λέγοντας :
& Αναδιοργανώνουμε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου που εκτός των ήδη υπαρχόντων θα συμπεριλαμβάνει και υπηρεσιακές μονάδες με τα ακόλουθα αντικείμενα
& Διαφάνειας
Ο Δήμος της Σαλαμίνας αποτελεί ίσως τον χειρότερο Δήμο στον τομέα διαφάνειας και ελέγχου. Τρομερές καταγγελίες για αδιαφάνεια και εξαπάτηση και παραπλάνηση των δημοτών εκ μέρους του Δημάρχου ακούστηκαν πολλάκις στα Δημοτικά Συμβούλια από μέλη του ίδιου του συνδυασμού του.

& Άσκησης πολιτικής και ισότητας Περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας γεωργίας, κτηνοτροφίας και Αλιείας.
ΜΗΔΕΝ – Στην Σαλαμίνα συνεχίστηκε το παράνομο νταμάρι και αναδύθηκαν επιχειρηματικές κινήσεις που έχουν μόνο καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον και την ζωή των κατοίκων όπως:
- Νέο νταμάρι στην περιοχή Τούρλα
- Ιχθυοκαλλιέργειες
- Διαλυτήριο πλοίων και μάλιστα στον Αρχαίο Λιμένα
& Δημοτικών ανταποκριτών (Διοικητική βοήθεια για εξυπηρέτηση πολιτών στο σπίτι).
ΜΗΔΕΝ – Ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε κάτι τέτοιο
& Πολεοδομίας.
ΜΗΔΕΝ – Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες έφυγαν από το νησί και τώρα ετοιμάζεται να φύγει και η Πολεοδομία
& Δημοτικής Αστυνομίας.
ΜΗΔΕΝ – Οι διαρρήξεις σπιτιών αυξήθηκαν, ενώ ταυτόχρονα οι κλήσεις τις τροχαίας (προς οικονομικό όφελος του Δήμου) αυξήθηκαν – Δυο μέτρα και δυο σταθμά.
& Συμβούλιο ένταξης μεταναστών.
ΜΗΔΕΝ – Στην Σαλαμίνα έχει δημιουργηθεί ένα περίεργο κύκλωμα αδειών για μετανάστες που πρέπει να επιλυθεί η δικαιοσύνη.
& Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ισχυρού Δήμου, ο οποίος θα είναι δίπλα στον πολίτη και τα προβλήματά του.
ΜΗΔΕΝ – Ο πιο εχθρικός Δήμος προς τους Δημότες. Δήμος που τιμωρεί τους δημότες του. Αυτό έχει αποτελέσει την αιτία που ο κ.Τσαβαρής αποτελεί τον πιο μισητό δήμαρχο στην ιστορία της Σαλαμίνας.

ΥΔΡΕΥΣΗ
α. Βελτίωση και επέκταση δημοτικού δικτύου ύδρευσης σε όλες τις οικιστικές περιοχές.
β. Κατασκευή δικτύων για αξιοποίηση νερού από Ψυτάλλεια για άρδευση και πυρόσβεση.
ΜΗΔΕΝ – Το πιο μεγάλο ΨΕΜΑ.
Δηλώνοντας ανικανότητα διαχείρισης του Δικτύου ο δήμαρχος (βάζοντας όχι μια αλλά δυο υπογραφές όπως ο ίδιος δήλωσε) παραχωρεί για 20 χρόνια, άνευ ανταλλάγματος –χαρίζει ουσιαστικά – το δίκτυο στην ΕΥΔΑΠ και ζημιώνει τον Δήμο με δεκάδες εκατομμύρια ευρό.
Χρήματα που χάνονται από την βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας του δημότη.
ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
& Εξάντληση κάθε δυνατότητας για την εξόφληση κατά προτεραιότητα των οφειλών του Δήμου προς τους επαγγελματίες της τοπικής αγοράς, διευθετώντας παράλληλα με ειδικές ρυθμίσεις τις οφειλές τους προς τον Δήμο.
10 εκατομμύρια ευρώ πάρθηκαν από τον Δήμο της Σαλαμίνας αλλά ακόμα παραμένουν ανεξόφλητες οφειλές.
Την ώρα που ο κόσμος αγανακτεί ο Δήμος οργανώνει 7-ήμερες φιέστες. Με φωτογραφίες και κενές δηλώσεις για πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 (ενώ στην ουσία όπως έχουμε πει Πολιτιστική πρωτεύουσα διεκδικεί ο Δήμος του Πειραιά και ΌΧΙ η Σαλαμίνα; η οποία εμπλέκεται σαν μέσο πίεσης αλλά ουσιαστικά θα μείνει έξω από τα οικονομικά και πολιτιστικά οφέλη)
Σημαντικότερο όλων όμως είναι ο έφοδος του ΣΔΟΕ εν μέσω προεκλογικής περιόδου, η οποία προκαλεί οσμές τεράστιου σκανδάλου για το μεγάλο φαγοπότι.
Ετοιμάζονται σύμφωνα με τις πληροφορίες μας για κλήσεις των υπευθύνων και στόματα είναι έτοιμα να ανοίξουν και να αποκαλυφθούν τα πάντα.
& Ανάληψη πρωτοβουλιών σε κάθε κατεύθυνση, για στήριξη της τοπικής αγοράς και προβολής τοπικών προϊόντων, όπως αλιευτικά και αγροτοκτηνοτροφικά σε συνεργασία με τους αντίστοιχους επαγγελματικούς φορείς.
& Δημιουργία Δημοτικής Αγοράς για τοπικούς παραγωγούς και εμπόρους.
ΜΗΔΕΝ – Οι επαγγελματικοί φορείς τέθηκαν στο περιθώριο, μεμονωμένα άτομα έχουν αναλάβει με απευθείας αναθέσεις, ενώ τα μαγαζιά σε όλη την Σαλαμίνα κλείνουν το ένα μετά το άλλο.
& Διεκδικούμε ίδρυση γραφείου ΟΑΕΔ στη Σαλαμίνα.
ΜΗΔΕΝ – Ακόμα περιμένουν οι άνεργοι του νησιού την διεκδίκηση. Ενώ εργασίες όπως βάψιμο του Δημαρχείου, ανάπλαση πλατείας κ.α. ανατίθενται περιέργως κυρίως σε αλλοδαπούς.
ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ
& Στη Σαλαμίνα, οι ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, στο Κέντρο Υγείας και στο ΙΚΑ, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, καθιστούν την παρεχόμενη πρωτοβάθμια περίθαλψη ανεπαρκή. Γι΄αυτό διεκδικούμε από την Πολιτεία την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας σε αστικού τύπου με ειδικές ρυθμίσεις, ώστε να παρέχει υπηρεσίες μικρού νοσοκομείου και μονάδας τεχνητού νεφρού, και παράλληλα την ενίσχυση των υπηρεσιών του ΙΚΑ στο νησί.
Αυτή η εξαγγελία θα μείνει στην ιστορία σαν το ποιο κακόγουστο αστείο. Το Κέντρο Υγείας διαλύθηκε με τις ευλογίες του, ενώ αποκρύφτηκε επίσημο έγγραφο του ΙΚΑ που ζήταγε μονάχα την παραχώρηση ενός γραφείου του Δήμου ώστε να στεγάσει τα γραφεία του. Έτσι οι κάτοικοι όλοι της Σαλαμίνας πρέπει για οτιδήποτε έγγραφό ή υπογραφή να χάνουν μια ολόκληρη ημέρα και να ξοδεύονται πηγαίνοντας εκτος Σαλαμίνας για να εξυπηρετηθούν.
Το μίσος προς τους Σαλαμίνιους σε όλο του το μεγαλείο.

Και το θα θα θα θα θα θα συνεχίζεται…
Δημιουργούμε Δημοτική Υπηρεσία Υγείας που θα παρέχει:

1. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
& Εξασφάλιση και λειτουργία κινητής Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (Εντατική) σε συνεργασία με το ΕΣΥ
Ούτε ασθενοφόρο σε ετοιμότητα δεν υπάρχει στο νησί
& Λειτουργία αγροτικών ή δημοτικών ιατρείων στα Αμπελάκια και το Αιάντειο.
Δυστυχώς όχι μόνο ιατρεία, αλλά και ότι υπηρεσία παρεχόταν στις περιοχές αυτές έκλεισε ή δυσλειτουργούσε. Η λεγόμενη περιφέρεια στην Σαλαμίνα ήταν εκείνη που έδωσε την δύναμη στον κ.Τσαβαρή να νικήσει στις προηγούμενες εκλογές και άνευ λόγου τιμωρήθηκαν από τον ίδιο και την πολιτική του.
& Οικογενειακό Προγραμματισμό
ΜΗΔΕΝ
& Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών
ΜΗΔΕΝ
& Τμήμα Θεραπευτικής Γυμναστικής
ΜΗΔΕΝ
& Συμμετοχή στο διαδημοτικό δίκτυο υγείας των ΟΤΑ
ΜΗΔΕΝ (Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για την ανεξέλεγκτη φαντασία του εμπνευστή)

2.ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
& Σχολική υγιεινή
& Προληπτικός ιατρικός έλεγχος του πληθυσμού
& Σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς για θέματα υγείας
& Ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών
& Διαλέξεις
& Δημιουργία χώρου στάθμευσης και πρωτοβάθμιας συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού στην καθαριότητα
& Πλύση και απολύμανση των κάδων κατά τακτά χρονικά διαστήματα.
& Διαμόρφωση σύγχρονων αποδυτηρίων, χώρων υγιεινής και ειδικών πλυντηρίων ρούχων για τους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι του Δήμου και ιδιαίτερα του καθαρισμού δεν έχουν ούτε τα απαιτούμενα να κάνουν την δουλειά τους. Ούτε καν εμβόλια και μάσκες.

Τα συμπεράσματα δικά σας.
Το ΘΑ αποτελούσε κορωνίδα του προεκλογικού του προγράμματος ……..και το ΜΗΔΕΝ το έργο του.
Όπως λένε οι πληροφορίες μας οι πολίτες έχουν προδιαγράψει το πολιτικό του μέλλον με μαύρο χρώμα.
Στις εκλογές του Μάιου κατεβαίνουν άλλοι 4 συνδυασμοί οι οποίοι όπως δηλώνουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι πρωταρχικός τους στόχος αποτελεί η πολιτική εξαφάνιση του νυν δημάρχου.
Από ότι βλέπουμε και εμείς από την σύγκριση του προγράμματος με το έργο του, τείνουμε να πιστέψουμε ότι έχουν δίκιο.
Εκείνο που από ότι φαίνεται δεν έχει καταλάβει ο δήμαρχος της Σαλαμίνας αλλά και κάθε δήμαρχος πολιτικός %$@#%$, είναι ότι από την επομένη των εκλογών, τόσο ο ίδιος, όσο και οι παλαιοκομματικές λαϊκίστικες πρακτικές του χθες, θα αποτελέσουν παρελθόν που γρήγορα θα λησμονηθεί από τους πολίτες.

Η συνέχεια επιφυλάσσει εκπλήξεις, με τον δήμο της Αίγινας.

Πηγή http://www.zougla.gr/blog/article/1011608

8 σχόλια:

  1. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΒΓΕΙ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΠΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΚΟΥΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΑΖΑΡΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΘΑ ΦΑΓΩΘΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΧΕΙ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΘΑ ΤΟΥ, ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΖΗΤΙΑΝΕΨΕΙ ΨΗΦΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.............ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αστο φιλε παντα η τροικα φροντιζει να μένεις ανεργος για να τους εχεις αναγκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΣΑΝ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ......ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΥΝ.....ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΩΘΟΥΝ ΣΑΝ ΚΑΤΙΝΙΣΜΑΤΑ .......ΘΕΛΕΙ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ .ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΜΑΝ....ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ,ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΤΟΥΣ....ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΤΖΑΒΑΡΗΣ,ΟΥΤΕ Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ (ΔΕΝ ΕΛΩ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΗΓΟΤΗΘΩ)...ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΨΙΧΟΥΛΟ....ΑΡΚΕΤΑ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΥΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΤΑΠΑ ΚΟΙΝΟΣ ΑΣΠΡΟΔΟΝΤΗΣ Η ΛΑΜΟΓΙΟ Η ΑΡΠΑΧΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τσαβαρή οι μέρες σου είναι μετρημένες.
    Η Ρούλα δεν πρόκειτα να δείξει κανένα οίκτο στους απατεώνες και τους καταχραστές δημόσιου χρήματος, όποιος είναι ένοχος θα πάει μέσα.
    Μέσα και βαθιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γουστάρω και τον χονδρό μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.