Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ο αγώνας παίζεται στο δεύτερο ημίχρονο μένει να δούμε, η Σαλαμίνα είναι μια “φαλλοκρατική κοινωνία” ή προοδευτική και δημοκρατική και θα δώσει στην γυναίκα την θέση που της αξίζει;



Η δεύτερη θέση της κας Ρούλας Νάννου ή και η τρίτη θέση του κ Σπύρου Σοφρά μένει να αναλυθούν από τα πολιτικά τους επιτελεία με νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Θα το κάνουμε και ‘μείς όταν με το καλό καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός των εκλογικών εντυπώσεων.
Το φαινόμενο Τσαβαρή όμως, οφείλουμε να το δούμε και να το εκτιμήσουμε. Πιστεύουμε πως είναι προσωπική του επιτυχία το σημερινό αποτέλεσμα έξω και πέρα από προσωπικές αντιπαραθέσεις και συμπάθειες! Δεν έχει να κάνει τόσο με τασόγια και τις επιλογές τους που σαφώς επηρέασαν το όποιο αποτέλεσμα γιατί και αυτό, είναι προσωπική του επιτυχία το ότι είχε τον “πολιτικό” λόγο να πείσει για την συμμετοχή τους στον συνδυασμό του, όσο με τον προσωπικό του αγώνα πόρτα, πόρτα τηλέφωνο στο τηλέφωνο με προσωπική επαφή να πείσει για την συμμετοχή και την στήριξη του συνδυασμού και αν του έλειπαν τα δυο τρία βαρίδια στον παλιό και κουρασμένο συνδυασμό, θα μπορούσε να κάνει ακόμα και την έκπληξη της εκλογής από την πρώτη Κυριακή.

Βέβαια, μηδένα προ του τέλους μακάριζε, υπάρχει μια δύσκολη βδομάδα μπροστά μας μεζυμώσεις συζητήσεις και “ανταλλαγές” απόψεων και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα. Ανεξάρτητα από την θέση των επιτελών και των “διαπραγματεύσεων” τι θέση θα πάρουν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι; 
Εδώ τα πράγματα για τον “πολυμήχανο και πολυπράγμονα Οδυσσέα” της Κούλουρης είναι σκούρα γιατί έχει να αντιμετωπίσει πλέον τον “κακό του εαυτό” και τις αντιπάθειες που δημιούργησε απερίσκεπτα τριάμισι χρόνια τώρα.
Απ’ την άλλη, η “σιδηρά κυρία” της Κούλουρης, είναι σε πλεονεκτική θέση μια κι έχει κερδίσει τις πρώτες εντυπώσεις, αλλά και την συμπάθεια του μέσου ψηφοφόρου σε όλους τους συνδυασμούς. Μένει μόνο αυτή η συμπάθεια να μεταφραστεί σε ψήφους και να ανατρέψει τις πρώτες εντυπώσεις γιατί και τις ικανότητες έχει και το ήθος και τις γνώσεις, να νοικοκυρέψει τον δήμο και να τον βάλει επιτέλους σε τροχιά ανάπτυξης προς όφελος του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.